CNC lathe machining minangka jinis mesin mesin kanthi tliti dhuwur, efisiensi kanthi bagean kontrol informasi digital lan pamindahan alat. Minangka cara sing efektif kanggo ngrampungake masalah produk aeroangkasa, kayata macem-macem bagean, kumpulan cilik, bentuk kompleks, tliti dhuwur lan efisiensi dhuwur lan pangolahan otomatis.
CNC lathe machining minangka metode pangolahan berteknologi tinggi kanggo bagian hardware tliti. Bisa ngolah macem-macem jinis bahan, kayata 316, 304 baja tahan karat, baja karbon, baja aloi, aluminium alloy, aloi seng, alloy titanium, tembaga, wesi, plastik, akrilik, POM, UHWM lan bahan mentah liyane, bisa diolah dadi kothak, kombinasi bunder
Bagean struktural kompleks.

4 Sampeyan kudu ngerti babagan mesin CNC lathe 1

1. Komposisi alat mesin CNC

(1) Mainframe, dheweke dadi topik alat mesin CNC, kalebu bagean mesin, kolom, spindles, mekanisme feed lan komponen mekanik liyane. Dheweke minangka bagean mekanik sing digunakake kanggo ngrampungake macem-macem operasi pemotongan.
(2) Piranti kontrol angka minangka inti alat mesin CNC, kalebu hardware (papan sirkuit dicithak, monitor CRT, kotak kunci, pembaca kertas kertas, lan sapiturute) lan piranti lunak sing cocog kanggo input program bagean digital lan ngrampungake informasi input. Panyimpen, konversi data, operasi interpolasi, lan macem-macem fungsi kontrol.
(3) Piranti nyopir, yaiku komponen drive aktor CNC, kalebu unit drive spindle, unit feed, motor spindle, lan motor feed. Dheweke nyadari spindle lan feed drive kanthi sistem servo listrik utawa electrohidaulik ing kontrol piranti kontrol angka. Yen sawetara feed digandhengake, posisi, garis lurus, kurva pesawat lan kurva ruang bisa diproses.
(4) Piranti bantu, komponen sing dibutuhake alat mesin kontrol indeks kanggo njamin operasi alat mesin CNC kayata adhem, penghapusan chip, pelinciran, lampu, lan pemantauan. Iki kalebu piranti hidraulik lan radhang paru-paru, piranti evakuasi chip, tabel ijol-ijolan, turrets control angka, lan kepala indeksasi sing dikontrol kanthi angka, uga piranti lan piranti ngawasi.
(5) pemrograman lan peralatan sampingan liyane, bisa digunakake ing njaba mesin kanggo pemrograman bagean, panyimpenan lan liya-liyane.

2. Komposisi lan prinsip kerja CNC

CNC lathe minangka produk integrasi elektromekanik khas. Iki minangka peralatan pangolahan modern modern-efisiensi, dhuwur, fleksibel, dhuwur lan otomatisasi kanthi teknologi teknologi manufaktur mesin modern, teknologi kontrol otomatis, teknologi deteksi, lan teknologi informasi komputer. Kaya produk mechatronik liyane, uga dumadi saka awak mekanik, sumber daya, unit kontrol elektronik, bagean sensasi deteksi, lan mesin eksekusi (sistem servo). Ing pangolahan bagean ing lathes biasa, operator terus-terusan ngganti jalur gerakan relatif antarane alat lan bahan kerja miturut syarat-syarat nggambar bagean, lan alat kasebut ngethok bahan kerja kanggo ngasilake bagean sing dikarepake; nalika bagean diproses ing lathe CNC Ing kasus iki, urutan proses, proses proses, lan syarat gerakan lathe bagean machined ditulis ing basa CNC, banjur input menyang piranti CNC, lan piranti CNC nglakokake pirang-pirang proses pamrosesan menyang sistem servo. Ndhaptar sistem servo kanggo nyopir bagean lathe kanthi otomatis kanggo ngrampungake mesin bagean kasebut kanthi otomatis.

3 Faktor Pengaruhe Ketepatan Mesin Machhe CNC

Ketepatan machining lathes CNC dumadi saka akurasi kontrol sistem CNC lan presisi mekanik lathe. Ketepatan sistem CNC lan apa metode kontrol servo diatur kanthi paling luweh mengaruhi akurasi machining lathe CNC, lan akurasi awak mesin alat mesin uga mbatesi akurasi machining lathe CNC. Umumé, ora tepat babagan mesin lathe CNC umume disebabake alasan ing ngisor iki: (1) Kesalahan ubah termal lathe;
(2) Geometri lathe;
(3) Kesalahan disebabake ngowahi geometri alat;
(4) Kesalahan nyandhang alat;
(5) Kesalahan sistem feed Servo, lsp.
Antarane, kesalahan sing nyebabake paramèter geometris alat lan kesalahan sistem feed servo paling umum ing produksi nyata. Umume latik CNC modern nggunakake motor servo kanggo nyopir skru bal kanggo bisa ngontrol posisi. Kesalahan transmisi ngawut-awut bola bisa mengaruhi akurasi alat mesin lan dadi salah sawijining faktor penting akurasi posisi alat mesin CNC. Saiki, proses NC alat mesin CNC ing China biasane dikontrol dening sistem feed servo feed semi-loop-loop-control. Nalika nggarap lathi CNC, gerakan mbalikke saka skru motor servo bakal nyebabake jurang udara dadi kosong, nyebabake kesalahan punggung ing antarane bantalan lan kursi bantalan. Ing wektu sing padha, kekuwatan njaba bakal nyebabake transmisi mesin lan bagean obah kanthi cacat kanthi elastis. Kesalahan ing lathe CNC yaiku jumlah kesalahan maju lan mundur, lan ora rata komponen sajrone operasi nyebabake owah-owahan longkangan elastis, sing mengaruhi peralatan kontrol angka. Akurasi.
Bagéan machined saka bagean mekanik digawe dening gerakan alat ngowahi saka lathe dikontrol kanthi jumlah ing lumahing bagean miturut trajektori tartamtu. Amarga radius irung alat lan sudut penolakan alat ngowahi saka lathe CNC, dimensi sumbu axial saka modifikasi cylindrical, lan variasi dimensi sumbu padha karo radius alat tip busur. Jumlah owah-owahan dimensi axial mundhak nalika radius busur sing landhep mundhak. Owah-owahan dimensi axial ora proporsional karo sudut piso master alat lathe, lan owah-owahan dimensi paksi mudhun amarga sudut piso master mundhak.
Mula, ing proses pemrograman bagean mesin, dawa pamindahan axial kudu diganti miturut owah-owahan dimensi axial. Ing CNC lathe machining, paramèter kayata radius busur tip alat, sudut sudut kr, jarak antara ujung alat, lan dhuwur saka tengah alat bakal mengaruhi akurasi bagean mesin lan kekasaran permukaan. saka bagean. Ora rasionalitas paramèter sing relevan uga bakal mengaruhi layanan layanan alat lathe.

4 Cara lan Cara Ngapikake Akurasi Pangolahan Lat

Cara nambah akurasi machining alat mesin CNC, yaiku nyuda kesalahan mesin mesin, wis dadi fokus lan masalah panas riset wong. Kanggo lathes CNC sing ditemoni ing produksi produksi akurasi pangolahan produk ora dhuwur, sampeyan bisa njupuk cara ganti rugi kesalahan, cara pencegahan kesalahan lan cara liya lan cara kanggo nambah akurasi pangolahan.

4.1 Metode Pampasan Kesalahan

Cara ganti rugi kesalahan yaiku metode sing nggunakake fungsi ganti rugi sistem CNC kanggo ngimbangi kesalahan sing ana ing sumbu lathe, saéngga ningkatake akurasi lathe. Iki minangka cara kanggo nambah akurasi CNC lathes kanthi ekonomi lan ekonomi. Liwat teknologi rugi kesalahan, bagean tliti sing dhuwur bisa mesin ing lathes CNC kanthi tliti sing kurang. Pelaksanaan rugi kesalahan bisa ditindakake kanthi nggunakake hardware, nanging uga piranti lunak.
(1) Kanggo lathes CNC nggunakake sistem servo semi-ditutup-loop, akurasi posisi lan bisa mbaleni lathe kena pengaruh saka panyimpangan sing mbalikke, sing banjur mengaruhi akurasi machining bagean machined. Kanggo kesalahan ing kasus iki, metode kompensasi bisa digunakake. Balesan mbalikke menehi ganti rugi, nyuda presisi bagean mesin. Saiki, akeh CNC lathe ing industri pangolahan mekanik China duwe akurasi luwih saka 0,02 m. Kanggo lathes, umume ora ana fungsi ganti rugi. Cara program bisa digunakake kanggo nggayuh posisi unit ing kahanan tartamtu lan bunder sing jelas.
(2) Cara pemrograman bisa nyadari pangolahan interpolasi saka laten CNC kanthi bagian mekanik ora owah lan posisi unidirectional kurang laju tekan titik wiwitan interpolasi. Yen feed interpolasi dibalik ing proses interpolasi, nilai mundur bisa resmi interpolasi kanggo nyukupi syarat toleransi bagean kasebut. Jenis lathes kontrol angka liyane bisa diwenehake karo sawetara alamat ing memori piranti kontrol angka sing disetel, saengga bisa nyimpen nilai mundur saben sumbu minangka unit panyimpenan darmabakti. Nalika sumbu lathe tartamtu diarahake ngganti arah gerakan, piranti kontrol angka lathe kontrol angka bakal maca nilai mundur saka batang saka wektu, lan menehi kompensasi lan mbenerake nilai komando pamindahan, lan kanthi tepat posisi lathe yen dibutuhake. Ing posisi sing wis ditemtokake, ngilangi utawa nyuda efek saka regane mesin sing mbalikke.

4.2 Cara Nyegah Nyegah

Cara pencegahan kesalahan kalebu pencegahan bekas ante, tegese nyoba ngilangi sumber kesalahan liwat pendekatan manufaktur lan desain. Contone, kanthi nambah tliti mesin lan pemasangan bagean lathe, nambah kaku sistem lathe (nambah struktur lan bahan lathe) lan kanthi kenceng ngontrol lingkungan mesin (kayata lingkungan pangolahan lan kenaikan suhu bengkel), tambah apik. Cara tradisional saka akurasi machining. Cara pencegahan kesalahan nganggo "teknologi keras", nanging metode iki nduweni kerugian manawa kinerja lathe tuwuh ing hubungan geometris kanthi biaya kasebut. Ing wektu sing padha, kanthi nggunakake metode pencegahan kesalahan kanggo nambah akurasi mesin lathe, lan sawise akurasi entuk syarat tartamtu, bakal angel banget kanggo ngunggahake maneh.

4.3 Cara liya

Kesalahan akurasi machining sing disebabake dening paramèter geometris ngowahi, bisa dirampungake kanthi cara ing ngisor iki: Sajrone proses pemrograman, trajektori tip alat konsisten karo kontur machining part lan kontur sing cocog, yaiku arc tip alat wujud sadurunge diprogram liwat petungan manungsa. Lintasan kasebut diowahi dadi lintasan saka irung alat imajiner, lan kesalahan nul bisa diwujudake sacara teoritis. Ing wektu sing padha, uga penting nggunakake pusat busur tip alat minangka posisi alat ing proses pemrograman. Amarga proses nggambar lintasan tengah busur irung alat lan pitungan titik fitur kasebut rumit ing proses iki, kesalahan sing salah bakal nyebabake kesalahan gedhe, supaya bisa ngindhari lan nyuda kedadeyan saka kesalahan iki, bisa ditindakake kanthi nggunakake fungsi nggambar garis jarak medium CAD lan koordinasi fungsi query saka titik kasebut. Nanging, nalika nggunakake metode iki, kudu mriksa apa regane radius arka tip alat sing digunakake ing alat kasebut selaras karo nilai ing program kasebut, lan kudu dirawat nalika nimbang nilai alat kasebut.

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa