Werna siti

Dasar karbonan semen dumadi saka rong bagéan: siji bagian yaiku fase keras; bagean liyane yaiku logam ikatan.
Fase sing keras yaiku karbida logam transisi ing tabel périodik, kayata tungsten karbida, titanium karbida, lan tantalum karbida. Kekeratane dhuwur, titik lebur ndhuwur 2000 ° C, lan uga ana sing ngluwihi 4000 ° C. Kajaba iku, nitrida, borida, lan silikon logam transisi duwe properti sing padha lan uga bisa dadi fase keras ing karbida semen. Ngarsane fase sing keras nemtokake kekuwatan wesi lan resistensi nyandhang. Logam binder umume minangka klompok klompok wesi, lan kobalt lan nikel umume digunakake.
Nalika manufaktur karbida semen, bubuk bahan mentah sing digunakake duwe ukuran partikel ing antarane 1 lan 2 microns lan murni. Bahan mentah dibandhingake miturut rasio komposisi sing ditemtokake, ditambah karo alkohol utawa medium liyane, udan-grinded ing gilingan bal teles, saengga dicampur kabeh, dicampur, dikeringake, dieved, lan banjur ditambah karo agen ngecor kayata lilin utawa lem, banjur garing lan diwarisake. Soba campuran. Banjur, nalika campuran kasebut dibakar, dipencet, lan digawe panas menyang suhu sing cedhak karo titik lebur saka logam binder (1300 nganti 1500 ° C), fase sing keras kasebut ndadekake campuran aloi eutektik nganggo logam binder. Sawise adhem, fase sing keras kasebut disebar ing kothak logam sing terikat karo siji liyane kanggo nggawe kabeh padat. Kekerasan karbida semen gumantung saka isi fase sing keras lan ukuran gandum, yaiku, konten fase sing luwih keras lan luwih apik gandum, luwih angel. Kekuwatan saka karbon semen ditemtokake dening logam ikatan. Sing luwih dhuwur isine logam ikatan, luwih gedhe kekuatan lentur.
Ing taun 1923, Schreiter saka Jerman nambahake 10% menyang 20% kobalt minangka binding kanggo bubuk karbida tungsten, nyiptakake campuran karbida tungsten lan kobalt sing kapindho, sing nomer loro mung kanggo inten kanthi atose. Jinis karbida semenis pertama. Yen alat sing digawe saka wesi iki ngilangi baja, agul-agul kasebut nganggo kanthi cepet lan malah pinggir lading ngilangi. Ing taun 1929, Schwarzkov ing Amerika Serikat nambahake jumlah komplek karbida tungsten karbida lan titanium karbida ing komposisi asli, sing ningkatake kinerja baja nglereni alat. Iki minangka prestasi liyane ing sejarah pangembangan karbida semen.
Karbida semen duweni macem-macem sifat sing apik kayata kekerasan, nyandhang kekuwatan, kekuatan lan kekarepan, tahan panas lan tahan karat, utamane kekerasan lan nyandhang tahan, sing tetep ora owah sanajan ing suhu 500 ° C. isih kekerasan inggil ing suhu 1000 ° C. Carbide digunakake minangka bahan alat, kayata alat ngowahi, pemotong panggilingan, planit, penggerek, alat sing mboseni, lan sapiturute, kanggo nglereni wesi tuang, logam non-ferrous, plastik, serat kimia, grafit, gelas, watu lan baja biasa , uga bisa digunakake kanggo nglereni bahan-bahan kanggo mesin kayata baja tahan panas, baja tahan karat, baja mangan dhuwur, lan baja alat. Kacepetan nglereni alat karbida semen anyar saiki wis sawetara atus kaping saka baja karbon.
Karbida semen uga bisa digunakake kanggo nggawe alat pengeboran batu, alat pertambangan, alat pengeboran, gage ukur, nyandhang bagian, alat penggiling logam, linung silinder, bantalan presisi, muncung, lan sapiturute. Ing taun 1969, Swedia sukses nggawe alat layering karbida titanium. Dasar piranti yaiku tungsten-titanium kobalt alloy utawa wesi hard tungsten-kobalt. Kekandelan lapisan titanium karbida mung sawetara mikrometer, nanging dibandhingake karo bahan aloi kelas sing padha. Gesang layanan luwih 3 kaping lan kacepetan nglereni tambah 25% dadi 50%. Generasi lapisan kaping papat muncul ing taun 1970an kanggo nglereni bahan sing angel.

Superalloy

Superalloy biasane digunakake ing suhu ndhuwur 700 ° C (utawa malah 1000 ° C) lan kudu duwe khasiat khusus kayata resistensi oksidasi lan kekuatan suhu dhuwur.
Oksidasi lan karat yaiku titik logam sing ringkih. Ing kahanan suhu dhuwur, reaksi karat oksidatif logam bakal cepet banget. Akibaté, permukaan logam bakal atos, mengaruhi akurasi lan kekuwatane, lan sanajan bagean kasebut bakal dibungkus. Yen tumindak ing suhu suhu medium korosif sing dhuwur (kayata fosforus, belerang, lan vanadium ing gas sawise suhu dhuwur lan pangobongan bensin tekanan tinggi), efek karat dadi luwih kuat, saéngga campuran suhu dhuwur kudu tahan resistensi oksidasi lan karat.
Superalloy sing operasi ing suhu sing dhuwur banget, kudu tahan resistensi sing serem (yaiku alon-alon bahan lan solid solid sing alon lan terus-terusan) kanggo mesthekake yen kena suhu lan stres tartamtu. Ngaso sawetara jam, total deformasi isih ana ing toleransi tartamtu.

Superalloy kerja ing kahanan suhu sing dhuwur utawa ing kahanan suhu gantian, luwih gampang kegagalan lemes sawise suhu normal, utawa nyebabake stres termal amarga bola-bali panas lan owah-owahan panas nalika kerja. Superalloy kudu tahan banget kanggo lemes (yaiku, tiba-tiba bahan utawa bagean sing ana ing pirang-pirang jinis beban).
Kanggo nyukupi kebutuhan wesi teknologi tinggi, suhu kanthi paling anyar adhedhasar logam refrakter (titik lebur 3400 ° C, Re3160 ° C, Ta 2996 ° C, Mo 2615 ° C, Nb 2415 ° C) bisa mlaku ing lingkungan asor sing dhuwur ing ndhuwur 1500 ° C, cocok kanggo manufaktur komponen Spacecraft sing digunakake ing suhu sing dhuwur, lingkungan stres sing dhuwur. Antarane logam refleksi, wesi Ta lan Nb duwe karakteristik ketahanan suhu dhuwur lan resistensi karat, lan kekuwatan lan kekerasan. Sawetara wesi basis bismuth bisa mlaku ing kisaran 1300 nganti 1600 ° C, yaiku 300 nganti 500 ° C luwih dhuwur tinimbang campuran aloi. Aloi basis bismut dikembangake ing China, ngemot W8% lan Hf2%, isih duwe kekuatan, machinability lan weldability sing dhuwur kanthi suhu ultra-dhuwur 2000 ° C, lan minangka superalloy sing luwih cocog. Ceramah kadang uga kalebu ing superalloy.

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa