Kita ngerti manawa bagean-bagean otomatis minangka konstruksi gear, lan pindah iki digawe nganggo metalurgi bubuk. Kanthi pangembangan industri auto China lan syarat-syarat pangoposan energi lan pangurangan energi, aplikasi teknologi metallurgy bubuk ing industri otomotif. Liyane lan liyane, bagean logam lan liyane bakal diproduksi kanthi metallurgy bubuk. Saiki, panggunaan produk metalurgi bubuk saben mobil ing Eropa yaiku 14kg, Jepang udakara 9kg, Amerika Serikat wis tikel 19.5kg utawa luwih, lan samesthine bisa nganti 22kg ing sawetara taun sabanjure. Saiki, jumlah rata-rata produk metallurgi bubuk saben mobil ing China mung 5-6 kg. Ngelingi faktor tenaga energi lan pangurangan emisi, perusahaan domestik bakal nggunakake proses metallurgy bubuk luwih akeh kanggo ngasilake bagian otomatis ing mangsa ngarep.
Distribusi bagean metallurgy bubuk ing mobil dituduhake ing Gambar 2. Antarane, ana bagean penyerap kejut, pandhuan, piston lan kursi katup rendah ing sasis; Sensor ABS, bantalan rem, lsp ing sistem rem; bagean pompa utamane kalebu komponen utama ing pompa bahan bakar, pump minyak lan pompa transmisi; mesin Ana kondisine, balapan, rod nyambung, griya, sistem kunci katup variabel (VVT) komponen komponen lan tambalan pipa ekstra, lan liya-liyane; panularan kasebut duwe komponen kayata hub sing seger lan operator planet.
Kanthi perbaikan tenaga lan pengurangan emisi kanggo mobil, ing taun-taun kepungkur, bagean VVT, pompa variabel lan bagian pompa booster vakum wis dikembangake lan ditrapake ing telung kategori bagean energi-energi lan pangurangan emisi-pengurangan. .

Aplikasi metallurgy bubuk ing mobil 1

1.VVT bubuk metallurgy

VVT utawa VCT (Variable Cam Timing System) nyetel fase cam engine liwat sistem kontrol lan eksekusi sing dilengkapi, saéngga pambukaan lan tutup wektu katup kanthi kecepatan mesin supaya bisa nambah efisiensi pangisi daya. , sistem sing nambah tenaga mesin. Aktorator sistem VVT utawa VCT - komponen inti phaser, stator, rotor, lan tutup mburi biasane metallurgy bubuk.
Prinsip kasebut yaiku nyetel volume intake lan exhaust, lan bukaan lan tutup tutup lan tutup miturut operasi mesin kanggo ngoptimalake jumlah udara sing mlebu, nambah efisiensi pangobongan lan nyuda pelepasan. Kauntungane yaiku ekonomi bahan bakar lan daya tarik.
Ing taun 1980, Alfa Romeo pisanan nggunakake teknologi VVT; ing 1989, Honda nggunakake teknologi VVT kanthi kapabilitas ngangkat katup variabel; ing 2001, BMW ngganti VVT karo throttle tradisional kanggo pertama kalina.
Ana macem-macem jeneng kanggo macem-macem perusahaan otomotif ing teknologi, kayata VVT-i Toyota, VTEC Honda lan i-VTEC, Mitsubishi's MIVEC, CVVT Nissan, lan perusahaan Eropa lan Amerika, sing beda teknologi. Para aktorator sistem VVT utawa VCT - komponen komponen sprocket, stator, rotor (ndeleng Gambar 3) lan tutup mburi ing phaser biasane proses metallurgy bubuk.

Aplikasi metallurgy bubuk ing mobil 2

Panganggone teknologi VVT selaras karo tren pangembangan teknologi otomotif internasional, yaiku energi, miniaturisasi, bobote entheng lan ekonomi bahan bakar. Miturut deteksi perusahaan domestik sing nyata, mobil ekonomi kanthi pamindhahan 1.3L bisa ningkatake kekuwatan mesin kanthi teknologi VVT kanthi 4.6% lan ngirit bahan bakar kanthi 18.6%.

2. Bagean metallurgy bubuk ing pompa minyak

Saiki, pamompa minyak mesin lan pompa minyak transmisi otomatis nggunakake pompa minyak kuantitatif, lan pompa kuantitatif umume minangka pompa gear eksternal, pompa sitokloid mesing internal utawa pompa gear internal. Gir saka pompa jinis iki diprodhuksi nggunakake proses metallurgy bubuk.

3. Bagean metallurgy bubuk ing pompa minyak

Kanggo pompa minyak kuantitatif, output minyak mundhak kanthi nambah kacepetan mesin, lan kaloro linear. Kanggo njamin output minyak paling sethithik kanthi tekanan sithik lan tekanan minyak paling sethithik kanthi kacepetan dhuwur, pompa minyak bakal dirancang supaya luwih gedhe, sing nyedhiyakake syarat sing luwih dhuwur ing tata letak komplek mesin. Ing wektu sing padha, yen mesin kanthi kacepetan dhuwur, lenga keluwihan bakal bali saka sirkuit lenga, nyebabake panggunaan tenaga mesin saya tambah. Pompa minyak variabel bakal nyetel tekanan minyak lan kuantitas minyak miturut kahanan kerja mesin, supaya bisa nggayuh tujuan kanggo nyimpen bahan bakar.
Miturut data riset, ing mesin kanthi pompa pamindahan minyak tetep, nalika kacepetan yaiku> 2500r / min, udakara 50% saka minyak listrik langsung langsung bali menyang inlet pompa minyak utawa sump minyak kanthi injap relief tekanan, nggawa energi. Limbah; panggunaan pompa minyak variabel tinimbang pompa minyak kuantitatif umume bisa ngirit 2% dadi 5% bahan bakar, lan polisi CO2 kanthi 1% dadi 2%.
Pompa pamindahan sing beda-beda umume duwe jinis struktur kayata pump gear eksternal, pompa vane, lan pompa vane. Pompa gear eksternal kayata proyek EA888 Volkswagen, salah sawijine nduwe posisi paksi tetep saka gear, lan arah paksi liya sing cocog karo tekanan kasebut. Yen kacepetan idling, loro gandheng mesem. Yen kacepetan mundhak, tekanan pompa uga nderek. Nalika meksa diangkat, bagian mesing gear musim semi kompresi dipendhet, supaya tingkat aliran pompa minyak bisa diatur kapan wae. Gear saka pompa kasebut diprodhuksi dening proses metallurgi bubuk.
Pompa variabel jinis vane (pirsani Gambar 4), utamane dumadi saka stator, rotor lan vane, ing endi stator lan rotor loro-lorone bagean metallurgy bubuk. Pompa jinis varian setan tumindak kanthi nyetel konvensional kanthi tekanan kanggo nyetel aliran.

Aplikasi metallurgy bubuk ing mobil 3

Prinsip pompa jinis varian umume padha karo pompa variabel jinis vane, lan eksentrikitas wis diatur kanggo nyetel tingkat aliran. Strukturipun ditampilake ing Gambar 5a, ing sisih geser kasebut minangka potongan baja, potongan perantara disambungake menyang potongan geser, bagian njaba yaiku lengan geser, lan sisih tengah minangka rotor, lan telung potongan kasebut yaiku metallurgy bubuk. bêsik (waca Gbr. 5b).

Aplikasi metallurgy bubuk ing mobil 4

4. Pompa vakum booster ing bagean metallurgy bubuk

Kendaraan sing dilengkapi mesin bensin, amarga mesin ora dilalekake, bisa ngasilake tekanan vakum sing dhuwur ing manifake intake, sing bisa nyedhiyakake sumber vakum sing cukup kanggo sistem ngilangi vakum sing dibantu. Umume pompa vakum saiki wis ana karo pipa intake. Ing kantor. Kanggo nyukupi syarat-syarat emisi lan perlindungan lingkungan sing dhuwur, mesin suntikan langsung bensin ora bisa menehi tekanan vakum sing padha ing intake intake kanggo nyukupi syarat-syarat sistem paningkatan brek vakum. Mula, pompa vakum kudu diinstal.
Kanggo kendaraan kendaraan diesel, tekanan vakum sing padha ora bisa diwenehake ing macem-macem intake amarga mesin digawe tekanan, mula pompa vakum dibutuhake kanggo nyedhiyakake sumber vakum. Kekuwatan pompa vakum (waca Gambar 6) dipikolehi langsung saka mesin. Kekuwatan didorong dening metallurgy wêdakakêna gandhengane kanggo nyopir rotor metallurgy bubuk (waca Gambar 7) banjur drive katup plastik. Rotor lan ruangan pompa duwe komplek tartamtu. Rotasi piring katup ngasilake vakum, lan pungkasane efek pambantu rem wis rampung. Pompa vakum jinis iki dikembangake utamane kanggo nylametake mesin bensin lan diesel sing dhuwur, lan nduweni peran kanggo nyuda emisi.

Aplikasi metallurgy bubuk ing mobil 5

Ing ndhuwur yaiku babagan aplikasi teknologi metalurgi bubuk ing industri otomotif. Apa kanthi bobot utawa miturut bagean, proporsi gelas metallurgy ing mobil lan motor luwih akeh tinimbang bagean metallurgy bubuk ing lapangan liyane. Kanthi pangembangan industri mobil China lan syarat-syarat dandan energi lan pangurangan emisi, luwih akeh bagean logam bakal diprodhuksi dening metallurgy bubuk.

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa