Bahan Mingguan

Blog Ilmu Material lan Teknik

Informasi industri, ilmu pengetahuan, lan teknologi anyar, bebarengan karo teknologi produksi lan aplikasi bahan, lan kawruh lan kawruh babagan pangujian materi

A menit kanggo sinau prabédan antara karbida lan superalloy

Carbide cemented: Dasar karbida cemented kasusun saka rong bagean: siji bagéan yaiku phase hardened; Sisih liyane yaiku logam sing gabung. Fase keras yaiku karbida logam transisi ing tabel periodik, kayata tungsten carbide, karbida titanium, lan karbida tantalum. Kekerone sing dhuwur, titik lebur luwih saka 2000 ° C, lan sawetara malah ngluwihi 4000 ° C. Kajaba iku, nitrida, borida, lan silicida saka logam transisi duwe sipat sing padha lan uga bisa tumindak minangka fase hardened ing karbida cemented. Ing ngarsane phase hardened nemtokake kekerasan alloy banget dhuwur lan nyandhang resistance. ... Waca liyane

Njupuk sampeyan ing donya printing 3D bio

Printing tiga dimensi (3DP), uga dikenal minangka manufaktur aditif, teknologi prototipe sing cepet, teknologi pembentuk bebas, lan liya-liyane, didhasarake ing prinsip diskrèt-tumpukan, migunakaké teknik-teknik cetak layering lan superposisi komputer. Bahan ditambahake lapisan dening lapisan kanggo mbentuk solid 3D. Wiwit konsèp teknologi cetak 3D pisanan diusulaké déning Charles W. Hull ing taun 1986, printing 3D wis nyemprotaké menyang kabeh lapisan urip lan mimpin inovasi, lan manufaktur global amarga kaluwihan unik ing presisi dhuwur, manufaktur pribadi lan konstruksi wangun komplèks . Owahan industri. Printing biologi 3D yaiku aplikasi lintas teknologi 3D ing bidang ... Waca liyane

Raiders babagan nerangake mikrograf elektron resolusi dhuwur teka!

Mikroskop elektron transmisi resolusi dhuwur (HRTEM or HREM) yaiku kontras fasa (kontras gambar mikroskopi elektron resolusi tinggi sing dibentuk saka selisih fasa antara gelombang sing diproyeksikan sing disintesis lan gelombang diffracted, diarani phase contrast.) Mikroskopi, sing nyedhiyakake pengaturan atom paling akeh bahan kristal. Mikroskop elektron transmisi resolusi dhuwur wiwit ing taun 1950-an. Ing taun 1956, JWMenter langsung ngetrapake jalur paralel saka α phthalocyanine kanthi resolusi 8 mikroskop elektron transmisi, lan mikroskop elektron resolusi dhuwur. Lawang kanggo operasi. Ing awal taun 1970an, ing taun 1971, Iijima Chengman migunakake TEM kanthi ... Waca liyane

Karakterisasi elektrokimia bahan katalitik

Teknologi reaksi elektrokatalytik minangka salah sawijining metode utama sing nyurung konversi energi kasebut lan jalur pemurnian lingkungan. Ing taun-taun pungkasan, kanthi pangembangan masyarakat lan kemajuan umat manungsa, masalah energi lan masalah lingkungan sing luwih serius wis dadi masalah ing donya sing kudu ditanggulangi kanthi cepet. Wong sing setya nggunakake sumber tenaga anyar sing efektif lan metode panyucian jangka panjang lingkungan. Cara riset efektif saiki kanggo ningkataké konversi energi lan pemurnian lingkungan akeh pituduh, kayata pangembangan sel bahan bakar, produksi hidrogen, sumber CO2, konversi katalitik Organik gas buang. Cara uji elektrokimia minangka ... Waca liyane

Brief introduksi kanggo proses quenching anyar

Quenching minangka proses perawatan panas kanthi cepet kanggo ndandani transformasi martensit (utawa bainit) ing ngisor suhu M utawa sadhuwure Ms. Metode sing rinci yaiku kanggo ngetasan baja ing suhu ing ndhuwur suhu kritis Ac3 (baja hypoeutectoid) utawa Ac1 (hyper-eutectoid baja ), banjur nyegah panas kanggo wektu, nggawe kabeh utawa part austenitized, lan pungkasanipun kelangan ing tingkat pendinginan kritis. Pangolahan solusi saka bahan kayata alloy aluminium, paduan tembaga, wesi titanium, kaca tempered, utawa proses pangolahan panas kanthi proses pendinginan cepet uga disebut minangka quenching. Quenching minangka panas umum ... Waca liyane

Coba teknik-teknik karakteristik struktural kelas atmosfer dhuwur iki

Ing panlitén anyar, desain lan anggepan barang-barang material kanthi nggabungake teknik cacat saiki dadi hotspot riset. Ing oksida logam transisi, sulfida lan bahan-bahan sanesipun, wontenipun cacat saged ningkataken struktur elektronik lan sipat kimia, saengga saged ningkataken aplikasi ing bidang panyimpenan energi lan konversi. Contone, ing desain struktural bahan batere, introduksi kuantitatif cacat bisa ningkatake konduktivitas listrik saka materi, nyedhiyakake situs sing luwih aktif, lan ningkatake transisi phase materi sajrone lithiation kanggo entuk kinerja elektrokimia sing unggul. Kanggo mburi iki, kanthi ngawasi lan nggambarake ... Waca liyane

Keuntungan lan kerugian saka serat karbon komposit (CFRP)

CFRP komposit sing entheng, bahan sing kuat sing digunakake akeh ing prodhuksi pirang-pirang produk sing digunakake ing urip saben dina. Isi komposit serat karbon (CFRP)? Keunggulan komposisi serat karbonBahan kelas dhuwurBerbeda komposisi serat karbonBahan tinggi Kondomitas Apa komposit serat karbon (CFRP)? Bahan serat karbon sing dikuatake serat karbon, diarani minangka bahan komposit serat karbon, nuduhake bahan gabungan komposit serat nggunakake serat karbon minangka komponen struktural utama. Perlu dicathet yen "P" ing komposit CFRP bisa makili ora mung "polimer" nanging uga "plastik". Umumé, resin termosetting kayata ... Waca liyane

The Introduction of Fatigue Test Methods

When a point of the component is subjected to a sufficiently large disturbance stress, a crack is formed after a sufficient number of cycles, and this phenomenon is called fatigue. Fatigue fracture is the main cause of failure of engineering structures and components. In the current application and research, there are four main types of fatigue testing methods: 1. Nominal stress and strain method; 2. Local stress and strain method; 3. Energy method; 4. Fracture mechanics method. This article briefly introduces the four types of methods and their applications. Table of Contents 1. Nominal stress method2. Local stress and strain … Waca liyane

Science of High-Résolusi Elektron mikro-grafik

Mikroskop elektron transmisi resolusi dhuwur (HRTEM or HREM) yaiku kontras fasa (kontras gambar mikroskopi elektron resolusi tinggi sing dibentuk saka selisih fasa antara gelombang sing diproyeksikan sing disintesis lan gelombang diffracted, diarani phase contrast.) Mikroskopi, sing nyedhiyakake pengaturan atom paling akeh bahan kristal. Mikroskop elektron transmisi resolusi dhuwur wiwit ing taun 1950-an. Ing taun 1956, JWMenter langsung ngetrapake jalur paralel saka α phthalocyanine kanthi resolusi 8 mikroskop elektron transmisi, lan mikroskop elektron resolusi dhuwur. Lawang kanggo operasi. Ing awal taun 1970an, ing taun 1971, Iijima Chengman migunakake TEM kanthi ... Waca liyane

Aluminium alloy: pasukan utama kanggo ngasilake mobil ringan

Kecenderungan gaya ringan otomotif sing diiringi aluminium alloy Gambar 1. Perubahan jumlah rata-rata aluminium digunakake ing mobil Eropa Dina iki, istilah "entheng" wis berkembang saka terminologi industri otomotif menyang kosakata frekuensi tinggi ing media. Ing "Made in China 2025", bobot lampu uga dianggep minangka arah penting kanggo pangembangan industri mobil. Kanggo nyilikake, bobot entheng kanggo ngurangi bobot kendaraan sakdurunge sajrone njaga kekuatan lan safety kendaraan, saéngga ningkatake daya kendaraan, ngurangi konsumsi bahan bakar lan ngurangi polusi. ... Waca liyane

jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol arالعربية hi_INहिन्दी pt_BRPortuguês do Brasil bn_BDবাংলা ru_RUРусский ja日本語 pa_INਪੰਜਾਬੀ de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe viTiếng Việt pl_PLPolski jv_IDBasa Jawa