Saiki, baja tahan karat digunakake ing industri kayata aeroangkasa, manufaktur peralatan produksi, konstruksi lan panganan. Minangka bahan hard-to-machine khas, baja tahan karat duwe kekurangan hardening sajrone ngolah, suhu nglereni dhuwur lan gampang nyenengake adhem. Amarga karakteristik baja tahan karat ing ndhuwur, masalah umum kayata nyandhang alat sing cepet, integritas sing kurang saka lumahing mesin, lan kangelan sajrone ngilangi chip bisa kedadeyan sajrone proses pemesinan STS, sing pengaruh banget kanggo kualitas pangolahan, produksi siklus lan ngolah biaya barang-barang materi sing ngemot STS. Teknik karbohidrat Meetyou mangkat nganalisa lan ngringkes kasusah kanggo ngolah bahan baja stainless, lan menehi solusi kanthi cara khusus kanggo nglereni stainless steel lan produk khas kanggo referensi sampeyan.

Alasan kenapa bahan stainless steel angel kanggo diproses

1. Kekuwatan suhu dhuwur lan kecenderungan pengerasan

Dibandhingake karo baja biasa, baja stainless duwe kekuwatan medium lan kekerasan. Nanging, ngemot unsur sing akeh kayata Cr, Ni, lan Mn, lan duwe plastik lan kekarepan sing apik, kekuatan suhu dhuwur, lan kecenderungan pengerjolan kerja sing kuat sing nyebabake beban nglereni. Kajaba iku, ing baja stainless austenit sajrone proses nglereni, sawetara karbida diresmikake ing njero, sing nambah efek ngeruk ing pemotong kasebut.

Gambar.1. Kekuwatan suhu stainless steel umum

2.Laku nglereni pasukan dibutuhake

Baja tahan karat duwe ubah bentuk plastik sing gedhe sajrone nglereni, utamane stainless steel austenit (elongation ngluwihi 1,5 kali saka 45 baja), sing nambah kekuwatan.

Fenomena 3.chip lan ikatan alat iku umum

Gampang kanggo mbentuk pinggiran sing dibangun nalika nglereni, sing mengaruhi kekuwatan permukaan lumahing mesin lan gampang nyebabake permukaan alat kasebut dikupas.

4. chip gampang nggulung lan mecah

Kanggo pemotong chip sing ditutup lan ditutup, chip clogging gampang kedadeyan, nyebabake kekuwatan permukaan lan chipping alat

Gambar.2. Bentuk chip sing baja stainless steel

5. koefisien akeh ekspansi linear

Kira-kira siji lan setengah kali koefisien ekspansi linear saka karbon baja. Ing tumindak suhu nglereni, bahan kerja cenderung ngalami ubah bentuk termal lan mengaruhi akurasi dimensi.

6. cilik konduktivitas termal

Umume, kira-kira 1/4 ~ 1/2 konduktivitas termal saka baja karbon medium. Suhu nglereni dhuwur lan alat nganggo cepet.

Pilihan materi

1. Bahan kanthi kekerasan, kekerasan lan ketahanan panas, lan pangambungan kimia kanthi stainless steel kudu dipilih.
2. Nalika nggunakake baja kacepetan kanthi dhuwur kanggo ngolah STS, baja berkelajuan kanthi kinerja dhuwur kayata W2Mo9Cr4VCo8, W6Mo5Cr4V2Al, W10Mo4Cr4V3Al, lsp.
3. Yen nggunakake karbohidrat semen, ora nggunakake wesi adhedhasar YT, lan luwih becik nggunakake aloi Ta (Nb) -containing YW utawa YG tungsten-kobalt (ISO M, K). Kayata YS2, YG3X, YG8W, YG6A, YG6X, YG643, YG813, YW3Y, YG8N, lsp.
Iki dingerteni manawa kinerja nglereni materi alat sing ana gandhengane karo kekiatan lan produktivitas alat kasebut. Prosesabilitas materi alat mengaruhi manufaktur lan ningkatake kualitas alat kasebut dhewe. Apike kanggo milih bahan kanthi hardness, tahan adhesion lan kekuwatan sing apik, kayata alloy hard type YG .Gunakake wesi jinis Tipe YT kanggo SUS ora dadi pilihan sing apik, utamane kanggo ngolah baja stainless austenit 1Gr18Ni9Ti. YT jinis hard jinis kudu nyingkiri. Alloys, amarga titanium (Ti) ing stainless steel lan Ti ing karat semen berbasis YT ngasilake karemenan, kripik kanthi gampang nggawa Ti ing alloy, sing ndadékaké nyandhang alat. Statistik praktik produksi nuduhake manawa pangolahan baja stainless karo YG532, YG813 lan YW2 ngasilake asil pangolahan sing apik.
Amarga karbida semen duweni resistor panas sing luwih apik lan tahan resisten tinimbang baja kanthi kecepatan tinggi, alat-alat digawe saka bahan aloi hard luwih cocok kanggo motong stainless steel. Wesi kobalt duwe kaku banget. Alat kasebut bisa digawe kanthi sudut rake sing luwih gedhe lan pinggiran sing luwih tajam. Dadi ing umum, cocog kanggo ngolah baja tahan karat kanthi aloi tungsten-kobalt. Utamane ing kasus mesin machining atos lan gangguan sing diganggu nganggo getaran gedhe, wilah aloi tungsten-kobalt. Ora kaya wesi lan sempit kaya wesi tungsten-kobalt-titanium, lan ora gampang cipak. Nalika tunggo-kobalt-titanium duwe kekerasan abang sing apik lan luwih tahan karo wesi saka tungsten-kobalt ing kahanan suhu dhuwur, nanging nduweni britlitas sing dhuwur lan ora tahan kanggo pengaruh lan geter. Mangkono, umume digunakake minangka alat finalis baja stainless.

Gambar.3. Comparison kelas YT lan kelas YG
4.Penutupan karbonid semen uga CA15, CA25, YBM151, YBM251, YBM351, YBG202, YBG252, YBG302, CN251, YB425, ZC05, ZC07, ZM10 lan liya-liyane.
Lapisan klasik minangka alat coal TiAlN utawa AlCrN. Pelapisan TiAlN duweni sifat-sifat sing apik kayata kekerasan, suhu oksidasi sing dhuwur, kekerasan termal sing apik, adhesi sing kuat, koefisien gesekan lan konduktivitas termal rendah. Wiwit elemen Cr duwe titik leleh sing luwih dhuwur tinimbang unsur Ti, perusahaan lapisan wis ngembangake lapisan AlCrN ing ngendi Cr diganti kanggo Ti. Dibandhingake karo TiAlN, suhu oksidasi suhu dhuwur saka AlCrN bisa ditambah kanthi signifikan, koefisien gesekan luwih cilik, kemampuan mbusak chip luwih kuwat, nanging atose rada suda.

Gambar.4 Perbandingan kekerasan saka 3 materi lapisan sing beda
Kanggo keramik, YNG151 bisa digunakake. Kanggo keramik dilapisi YNG151C bisa digunakake.

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa