1 PambukaCorrosion kanggo bahan logam sing nyebabake kerugian sing gedhe banget. Sawetara wong ngetung korosi taunan kethokan taunan udakara 100 yuta ton, kalebu produksi 20% nganti 40% produksi taunan. Lan kanthi proses industrialisasi, masalah korosi dadi luwih serius, Amerika Serikat nalika taun 1949 konsumsi kakisan (konsumsi material lan korosi) nganti 50 milyar dolar AS, 1975, 70 yuta dolar AS, nganti taun 1985 nganti 168 milyar dolar AS, dibandhingake kanthi taun 1949 tambah Luwih saka 80 kaping. Dikira manawa kethokan taunan ing jagad amarga karat saka peralatan baja padha karo 30% produksi taunan. Temenan, karusakan komponen logam, regane luwih gedhe tinimbang regane bahan-bahan logam; negara-negara maju saben taun amarga karat sing disebabake amarga ana kerugian ekonomi kira-kira 2% dadi 4% saka produk nasional reged; Amerika Serikat saben taun amarga karat supaya bisa nggunakake energi saka 3.4%; Kerugian ekonomi taunan China sing nyebabake korosi paling ora 20 milyar. Cilaka karusakan sing gedhe ora mung dibayangke karo kerugian ekonomi, bakal nyebabake korban sing abot, polusi lingkungan, sampah sumber, ngrampungake pangembangan teknologi anyar kanggo ningkatake sumber daya alam.2 latar latar mburi korosi lan semprotan semprotan. utawa rusak amarga disebabake materi utawa sipat ing tumindak lingkungane. Umume korosi dumadi ing swasana, swasana ngemot oksigen, asor, owah-owahan suhu lan polutan lan faktor korosif liyane lan faktor karat.Sisan korosi yaiku korosi atmosfer sing umum lan paling ngrusak. Pérangan semprotan uyah nuduhake suasana klorida, komponèn kakisan utama yaiku sodium klorida. Korosi kabut uyah saka lumahing bahan logam amarga ion klorida nembus permukaan logam ing lapisan oksida lan lapisan pelindung lan reaksi elektrokimia logam internal sing disebabake. Ing wektu sing padha, ion klorida ngemot energi hidrasi tartamtu, kanthi gampang disedhiyakake ing permukaan pori logam, retak lan ngganti lapisan oksigen sing klorida, oksida sing larut dadi larut klorida, permukaan pasif dadi lumahing sing lincah, asil ing Reaksi salabetipun produk sing ala banget.Anode: Logam kélangan elektron menyang kation logam lan mlebu larutan ing bentuk ion terhidrat nalika ninggalake elektron ing logam.Me + nH2O → Me2 + · nH2O + 2e-Cathode: sisa-sisa elektron isih ing logam katoda, sing disuling dening oksigen, kanggo mulihake lan nyerep elektron, dadi ion hidroksida.O2 + nH2O + 4e- → 4OH-Electrolyte: dissociation natrium klorida lan pambentukan ion sodium lan ion klorida, bagean saka klorida ion logam lan ion hidroksida dadi karat logam.2Me2 ++ 2Cl- + 2OH- → MeCl2 Me (OH) 23 bahaya semprotan semprot uyah1) korosi semprotan uyah bakal ngrusak lapisan proteksi logam, ilang hiasan, re kekuwatan mekanik; 2) sawetara komponen elektronik lan garis listrik, amarga korosi sing disebabake gangguan listrik, utamane ing lingkungan kedher, utamane serius; 3) Nalika semprotan uyah tumiba ing permukaan insulator, resistensi permukaan bakal dikurangi. ; insulator nyerep larutan uyah, resistensi volume bakal dikurangi kanthi mandheg kanthi papat pesenan; 4) Sisih bagean mekanik utawa bagean obah tambah gesekan amarga generasi bahan-bahan korosif lan nyebabake bagean obah bakal macet .4 tes semprot uyah uyah Uji coba semprot dipérang dadi tes paparan lingkungan alami lan tes lingkungan simulasi akselerasi tiruan, sing terakhir yaiku panggunaan ruangan semprotan uyah, ing ruang volume kanthi cara gawean kanggo nggawe lingkungan semprotan uyah kanggo produk uyah Penetapan kualitas karat semprotan.Compared karo lingkungan alami, konsentrasi uyah lingkungan uyah klorida, bisa dadi isi semprotan uyah umum kaping pirang-pirang utawa kaping, saéngga tingkat karat ningkat, tes semprotan uyah produk, tes asil saka wektu banget dipendek. Yen conto wis diuji ing lingkungan cahya alami, bisa uga setaun bisa diakoni lan asil sing padha bisa dipikolehi 24 jam ing lingkungan panyemburan uyah simulasi. Nanging tes simulasi percepatan tiruan isih beda karo lingkungan alami, lan mulane ora bisa diganti.4.1 Perangkat tes4.2 Skop aplikasi1) tembaga permukaan baja + nikel + kromium utawa nikel + kromium; 2) nikel permukaan tembaga utawa tembaga + kromium; 3) 300 seri utawa 400 seri permukaan stainless steel nikel + kromium; 4) tembaga utawa alloy alumunium tembaga (nikel) kromium; 5) tembaga lumahing seng + nikel + kromium; 6) plastik plating bagean.4.3 Metode tes4 .3.1 Uji Semprotan Garis Neutral (Tes NSS) sing paling akeh digunakake ing metode tes korosi sing nyepetake. Nggunakake solusi sodium klorida 5%, nilai PH laras ing sawetara netral (6 ~ 7) minangka solusi semprotan. Suhu tesis yaiku 35 iring, sing mbutuhake panyerapan endhepan semprotan uyah ing antarane 1 ~ 2ml / 80cm · h.4.3.2 Ujian semprot asetik (tes ASS) Adhedhasar tes semprotan uyah sing netral dikembangake kanthi dhasar. Ana ing larutan natrium klorida 5% kanthi nambah asam glasial glasial, larutan regane PH dikurangi kira-kira 3, larutan kasebut dadi asam, lan pungkasane pembentukan garam uyah saka kedutan uyah netral dadi asam. Tingkat karat kasebut udakara 3 kali luwih cepet tinimbang tes NSS.4.3.3 Tembaga Garam Asam Acetate Acogate Acetate Fog (LRHS-663P-RY) yaiku mentas dikembangake ing luar negeri, tes korosi semprotan uyah kanthi cepet, suhu tes 50 ℃, uyah solusi kanthi nambah uyah tembaga sithik - tambaga klorida, karat banget. Tingkat karat udakara udakara 8 kali tes NSS.4.3.4 tes silih semprot tes uyah yaiku tes semprotan uyah sing komprehensif, sing sejatine tes semburan uyah netral lan tes panas lembab sing tetep. Digunakake utamane kanggo produk mesin jinis rongga, liwat lingkungan penyusupan infiltrasi, saéngga korosi semprotan uyah ora mung ing permukaan produk, nanging uga ing njero produk. Iki minangka produk ing semprotan uyah lan rong kahanan lingkungan sing panas lan lembab, yaiku penilaian terakhir saka sakabehing sifat-sifat listrik lan sifat-sifat mekanik wis diganti.4.4 Faktor pengaruhe Faktor utama sing ngasilake asil saka tes semprotan uyah kalebu: suhu lan kelembapan test, konsentrasi larutan uyah, sudut penempatan sampel, nilai pH larutan uyah, pemukiman semprotan lan metode semprot.1) Suhu tes lan kelembapanTemperatur lan kelembapan relatif mengaruhi korosi semprotan uyah. Kelembapan relatif kritis babagan korosi logam kira-kira 70%. Yen kelembapan relatif tekan utawa ngluwihi kelembapan kritis iki, uyah bakal nyuda lan mbentuk elektrolit kanthi konduktivitas listrik sing apik. Yen kelembapan relatif wis suda, konsentrasi larutan uyah bakal tambah nganti udan uyah kristalisasi, tingkat karat sing cocog karo suda. Sing luwih dhuwur suhu tes, luwih cepet tingkat karat semprotan uyah. Kanggo tes semprotan uyah sing netral, umume para ilmuwan percaya yen suhu tes luwih tepat ing 35 ℃ .2) konsentrasi larutan uyahKesan konsentrasi larutan uyah ing tingkat korosi ana gandhengane karo jinis materi lan lapisan. Yen konsentrasi luwih saka 5%, tingkat karat logam kasebut saya suda kanthi nambah konsentrasi. Nalika konsentrasi luwih saka 5%, tingkat karat ing logam kasebut suda kanthi kenaikan konsentrasi.3) sudut penempatan saka sampelOng sudut penempatan sampel duwe pengaruh signifikan ing asil tes semprotan uyah. Arah endapan uyah cedhak karo arah sing vertikal, conto sing diselehake kanthi horisontal, nduweni area unjuran paling gedhe, permukaan sampel kanggo nahan jumlah semprotan uyah, saéngga korosi sing paling serius. Cara standar "conto lempung lempung GB / T2423.17-93, permukaan tes kudu digawe kanthi arah vertikal 30 derajat.4) pH larutan uyah. Nilai pH larutan uyah minangka salah sawijining faktor utama sing mengaruhi asil tes semprotan uyah. Ing ngisor nilai pH, konsentrasi ion hidrogen sing luwih dhuwur ing solusi, saya kuwat asid lan korosivitas. Ujian semprotan uyah saka Fe / Zn, Fe / Cd, Fe / Cu / Ni / Cr lan bagian elektrroplasi liyane nuduhake yen tingkat karat larutan uyah luwih dhuwur tinimbang nilai pH saka 3.0, tes semprot uyah uyah sing netral ( NSS) atos 1.5 nganti 2.0 kali.5) pemukiman panyemprot uyah lan metode semprot6) durasi tes4.5 Penentuan Asil Tujokake tes semprotan uyah yaiku netepake kualitas resistensi penyemprot uyah saka produk utawa bahan logam. lan asil tes semprotan uyah minangka paukuman saka kualitas produk. Apa asil pangadilan bener utawa ora pangukuran sing bener saka semprotan produk utawa uyah uyah Tombol kualitas korosi. Cara netepake asil tes semprotan uyah kalebu metode penetapan rating, metode penimbang, metode penetapan bahan korosif lan cara analisis statistik data korosi.1) metode penetapan peringkat: area korosi lan rasio area total persentase tartamtu cara dipérang dadi pirang-pirang tingkatan, kanthi level tartamtu minangka basis kanggo mumpuni, cocog kanggo evaluasi panel datar.2) Timbangan Penimbang: Ketahanan karat saka sampel ditaksir kanthi ngitung bobot (utawa ngasilake bobot) saka karusakan kanthi. ngganti bobot sampel sadurunge lan sawise tes korosi. Cocog kanggo menehi kabisan kanggo tahan karat saka logam.3) Penentuan metode korosif: yaiku metode penentuan kualitatif, yaiku produk tes korosi semprotan uyah sawise fenomena karat kanggo nemtokake conto, standar produk umum umume digunakake ing metode iki.4) Metode analisis statistik data korosi: utamane digunakake kanggo analisis, karat statistik, tinimbang khusus kanggo keputusan kualitas produk.
Sumber: Meeyou Carbide

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

error: Content is protected !!
jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa