Carane menehi hasil karo chipping wesi cast & machining #039; s? 1.

1. Karaktere wesi wesi abu-abu

Wesi tuang abu-abu duwe karakteristik brittleness lan kekuwatan tegangan sing kurang (struktur wesi tuang bisa dianggep minangka struktur wesi karbon-kapenuhan pori grafit. Anane grafit flaks nyuda kemuluran lan kekerasan wesi tuang) lan minangka bahan sing rapuh khas. .

Struktur rongga grafit flit ing wesi abu abu-abu gampang dibentuk retak kanthi sudhut sing cetha. Sajrone nglereni, miturut tumindak gaya nglereni alat kasebut, retak berkembang ing sadawane arah resistance minimal, nyebabake chipping lan fraktur chip. Mulane, wesi tuang abu-abu mbentuk kripik kripik sajrone proses nglereni. Ing wektu sing padha, alat kasebut ana ing negara nglereni intermiten sajrone proses wesi abu-abu. Yen grafit ing awak dhasar dikethok, alat kasebut ana ing negara kosong, lan logam kasebut dipotong. Ing kasus awak dhasar, tumindak nglereni alat kasebut, lan alat kasebut terus-terusan ngethok lan ngethok, nyebabake siklus stres frekuensi dhuwur lan siklus kompresif alat ing pinggir nglereni. Beban gantine nyebabake lapisan permukaan alat dadi lemes lan nyebabake potongan cilik ing pojok nglereni, nyuda Kinerja alat sing nglereni.

Carane menehi hasil karo chipping wesi cast & machining #039; s? 2.

Sajrone proses nglereni, struktur wesi abu-abu sing dikethok kanthi greget asring ngilangi, nyebabake owah-owahan sing ora stabil ing gaya pemotong lan pengaruh gedhe ing pinggir nglereni. Yen wesi abu-abu matak dipotong, kripik kripik khas digawe. Koefisiensi chip kasebut sithik, lan dawa kontak chip kasebut cekak banget, supaya gaya pemotong lan panas pemotongan dibandingake ing wilayah cilik ing pinggir pemotong, lan alat kasebut duwe kejutan panas termal.

Carane menehi hasil karo chipping wesi cast & machining #039; s? 3.

Rintisan sing banter lan bintik-bintik keras karbida sing diprodhuksi dening pemotong nalika ngethok wesi tuang abu-abu asring nyebabake permukaan bahan kerja lan agul-agul ing mburi bisa nggiling, nyebabake nyuda bathi VB flank; suhu pemotongan jelas tambah sawise pasuryane flank, Kripik alus lan chipping gampang mlebu antarmuka chipping. Ing suhu suhu dhuwur lan tekanan dhuwur, unsur wesi ing chip lan permukaan alat lan lumahing alat mbentuk solusi solidar penggantian tanpa wates, nyebabake bedhakan, nalika chip nyenyet lan netepi permukaan alat. Permukaan jubah kasebut nggawe lapisan adhesion seragam sing nyebabake nyandhang ikatan. Sawise pinggiran alat nglereni nganggo utawa nyemprot, kekuwatan ngethok mundhak banget, kualitas permukaan bahan kerja wis dikurangi kanthi signifikan, lan pinggir rawan gampang rusak utawa ambruk, sing gampang ambruk;

2. Efek saka sudut pemotong utama

90 derajat sudut pemotong utama bakal kanthi otomatis ngiyatake kekuwatan feed menyang bagian sing luwih murah saka bahan bahan kerja;

Carane menehi hasil karo chipping wesi cast & machining #039; s? 4.

45 derajat sudut pemotong utama bakal ngarahake kekuwatan menyang materi sing didhukung dening pangkalan luwih akeh;

Carane menehi hasil karo chipping wesi cast & machining #039; s? 5.

Jurang lan burr ana nalika pasukan feed ngluwihi kekuatan materi. Bahan-bahan sing raput kayata wesi sing cenderung duwe kesenjangan, dene bahan bahan kerja sing luwih angel cenderung kena burr. Bahan bahan kerja sing luwih angel asring burrs. Iki ngarahake kekuwatan feed menyang bagean sing angel kanggo bahan kerja. Iki bisa nyuda utawa ngilangi pembentukan n workpiece utawa burrs.

3.Pilih macem-macem alur nglereni beda

Carane menehi hasil karo chipping wesi cast & machining #039; s? 6.

Panganggone agul-agul sing landhep kanthi efektif bisa nyuda kekuwatan nglereni lan nyuda kedadeyan chipping. Ing wektu iki, fz diwatesi kanthi kekandelan chip rata-rata agul-agul. Coba milih jinis agul-agul kanthi kekuwatan apik nanging pinggiran sing landhep (nglereni alur cahya, sudut ngarep gedhe, jinis agul kekuatan sing tajam nanging kuwat (jembar lading T), sajrone kasar, yen ing kahanan kerja Yen ora stabil, nalika fz gedhe (luwih saka 0.2) digunakake, fenomena chipping bakal tambah akeh, utamane nalika alat kasebut ngethok lan ngethok bahan kerja.

4. Efek bahan sing beda-beda

Deposit uap fisik (PVD), aplikasi lapisan luwih tipis lan cocog kanggo sudhut sing nglereni sing cukup cetha. Pelapisan nambah pelumas lan mbantu nyuda pasukan nglereni sing digawe antarane alat lan bahan kerja, supaya potongan kasebut entheng. Khusus kanggo fenomena ambruk pinggir nalika rampung, bakal ana perbaikan.

5.Ora faktor liyane
Ing pasar mesin saiki, kanggo ngolah bahan wesi tuang, saka asil pangolahan nyata, urip alat bahan wesi duktile (umume burr) (ing ngisor QT450) luwih apik tinimbang wesi abu-abu (utamane bahan capit). Kripik lan bunder kerja bisa nyebabake faktor panggonane alat. Saliyane sudut pandhuan 45 derajat sing asring digunakake, jinis agul-agul sing landhep digunakake, sing sethithik kanggo saben untu. Uga nguatake kaku klimitasi bahan kerja dhewe (nambah dhukungan bantu menyang bagean sing ringkih), lan uga bisa ngganti posisi alat lan sapanunggalane.

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa