Apa Sampeyan Gunakake Tutul Pengeboran Mill Mill 1.
Apa Sampeyan Gunakake Tutul Pengeboran Mill Mill 2.

Maybe you’ve heard people should never ever drill a hole with an end mill if there isn’t already a hole at the center for the chips to clear. Why can’t the end mill clear the chips? If the answer is no. How can you plunge with an end mill to produce a pocket as done by drill bit?

Apa bedane utama antara bor bor lan pabrik mburi

As the subtitle indicates, the two kinds of tools are significantly different. Firstly, they vary in tool geometry. End mill’s cutting part is wrapped around flutes, which are a bunch of helical grooves on side of end mills. Each flute is with a sharp edge at least. While you can’t see this kind of component on drill bits cause they merely use the edges on its top area instead of lateral cutting edge to drill down and evacuate chips. Secondly, End mill is more versatile than drill bit. End mills are devised for not only cutting horizontally on work piece but also primarily making a groove then broaching the whole hole based on the groove afterwards. Whereas drill bits’ can be only applied for boring straight hole down to material. In a word, drill bit can’t be replaced with end mill to accomplish milling operation.  

kahanan apa sing bakal sampeyan nimbang nglamar drill?

Yen sampeyan pengin ngebor bolongan kurang saka 1,5mm diameter, gunakake penggerek. Pabrik mburi kurang saka 1.5 mm dadi gampang ngrugekke lan mulane ora bisa tumindak kanthi kuat minangka pengeboran.

Yen sampeyan kudu ngebor bolongan sing jero banget - luwih saka 4 kaping diameter bolongan sampeyan, pilih pengeboran. Amarga yen diameter bolongan ngluwihi nilai kasebut, bisa uga angel banget kanggo pemotong panggilingan pungkasan kanggo mbusak kripik, sing cepet bakal nggunakake piranti lan bahan kerja sampeyan.

Apa sampeyan kudu ngebor bolongan akeh ing bahan kerja ing wektu sing padha? Penggerek bisa dadi sing paling apik. Umume kasus, panggunaan pabrik mburi kanggo pengeboran yaiku sing paling cepet.

Apa sampeyan kudu nggawe bolongan sing tepat banget? Sanajan panggilingan umume ditrima kanthi sampurna, kadhangkala toleransi mbutuhake pengeboran lan reiler kanggo entuk rampung sing sampurna.

Nalika sampeyan kudu nggunakake pabrik mburi?

Apa sampeyan kudu ngali lubang gedhe? Bolongan amba butuh pengeboran lan horsepower gedhe, minangka sorotan panggilingan spiral. Gunakake pemotong panggilingan kanthi diameter 60-80% saka diameter bolongan kanggo ngresiki kanthi cepet, nalika ninggalake papan sing cukup kanggo uwal.

Kudu level bolongan ngisor ing bahan kerja? Latihan biasa ora bisa nindakake iki, saengga bisa ngilangi barang iki saka dhaptar pakaryan bor.

Kudu ngasilake macem-macem bolongan kanthi ukuran sing beda? Coba nggunakake pemotong panggilingan mburi, sing bisa ngirit wektu lan ruang ganti alat.

Elinga munggah ing sisih menyang sisih utawa ramp interpolasi helical

Kanggo mangsuli pitakon iki, kudu dipikir ing mburi pabrik mburi sing wis dipotong kanggo pusat pemotongan. Mboseni ing ngisor sudhut nglereni ngisor luwih murah tinimbang ngresiki ing sisih mburi. Ana cukup ruang kanggo chip sing bisa dienggoni lan uga ora ana cara kanggo metu saka chip. Yen sampeyan nindakake banget, cekungan cekak, sampeyan bisa ngebor lan nggulungake, nanging luwih becik ngambah dalan. Kanggo nindakake kanthong, luwih becik sampeyan ngiringan bolongan nanging yen sampeyan pengin ngindhari pangowahan alat tinimbang pengeboran karo slot endmill mudhun kanthi nggunakake tanjakan sithik. Pindhah pinggir alat babagan 1/2 diameteripun nalika mudhun kira-kira 1/8 diameter; iki nggawe ruangan kanggo Kripik metu. Ora becik nanging kerjane.

Dheweke ninggalake Rampung sing apik banget ing njero bolongan. Sampeyan kudu luwih alon tinimbang pengeboran, nanging ora ana masalah sing nyingkirake Kripik. Biasane, rampung nalika sampeyan pengin bolongan ngisor sing rata kayata counterbore. Sajrone ambane, jerone setengah diameteripun alat. Kadhangkala luwih utawa kurang kanggo mungkasi jumlah sing paling sethithik kanggo nggayuh pungkasan.
Kajaba iku, bahan tipis bisa gampang dilatih karo jutawan, ing endi wae penggerek bakal ngrebut lan nyuwek ing potongan kasebut, endmill mung ngirit lan ninggalake bolongan bunder tinimbang segitiga.

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa