Pisanan, konsep dhasar saka partikel ukuran partikel (1): kanthi ukuran tartamtu lan bentuk obyek cilik, yaiku unit dhasar komposisi bubuk. Cilik, nanging mikroskopik nanging ngemot pirang-pirang molekul lan atom; (2) ukuran partikel: ukuran partikel; (3) distribusi ukuran partikel: cara tartamtu kanggo nggambarake sawetara partikel ukuran partikel sing beda. persentasi saka total bubuk; (4) perwakilan distribusi ukuran partikel: metode meja (distribusi interval lan distribusi kumulatif), metode grafis, metode fungsi, distribusi RR umum, distribusi normal; (5) ukuran partikel: diameter partikel , biasane ing mikrofon minangka unit; (6) Ukuran partikel sing padha: Nalika partikel sifat fisik lan partikel bundher homogen padha utawa padha, kita nggunakake partikel spherical straightDiameter kanggo makili diameter partikel nyata; (7) D10 , distribusi kumulatif 10% saka ukuran partikel sing cocog; D50, distribusi kumulatif persentase tekan 50% saka ukuran partikel sing cocog; uga dikenal minangka ukuran partikel median utawa median; D90, distribusi kumulatif persentase tekan 90% saka ukuran partikel sing cocog; D (4,3) volume utawa ukuran ukuran partikel rata-rata; Kapindho, cara pangukuran ukuran partikel sing umum digunakake (1) cara sieving (2) metode sedimentasi (metode sedimen gravitasi, metode endapan endhepan) (3) metode resistansi (counter partai Kurt ) (4) Metode mikroskop (gambar) (5) Mikroskopi elektron (6) metode ultrasonik (7) metode ambegan (8) metode penyebaran laserKeuntungan lan kekurangan saka macem-macem metodeSupaya Metode: Keuntungan: prasaja, intuisi, murah saka peralatan, umume digunakake ing conto luwih gedhe tinimbang 40μm. Kekurangan: ora bisa digunakake kanggo sampel halus 40μm; asil dening faktor manungsa lan ubah bentuk sieve dampak sing luwih gedhe.Mikroskop: Keuntungan: sederhana, intuisi, bisa nganalisis morfologis. Kekurangan: alon, wakil sing kurang apik, ora bisa ngukur partikel sing apik-apik. Metode meditasi (kalebu pemukiman gravitasi lan pemukiman sentris): Kauntungan: gampang dilakokno, instrumen bisa terus-terusan, rega murah, akurasi lan bisa diatasi luwih apik, sawetara tes luwih gedhe. Kekurangan: wektu tes luwih dawa. Cara metode: Keuntungan: gampang dioperasikake, jumlah partikel bisa diukur, konsep sing padha karo cetha, cepet, akurasi apik. Kekurangan: sawetara tes cilik, gampang diblokir dening partikel, media kudu duwe ciri-ciri listrik sing ketat.Eksectron mikroskop: Keuntungan: cocog kanggo nguji partikel ultrafine utawa malah partikel nano, resolusi dhuwur. Kekurangan: conto kurang, perwakilan sing kurang, instrumen larang. Cara metode: Kauntungan: pangukuran langsung saka konsentrasi pulpa sing dhuwur. Kekurangan: resolusi sithik.Mode ventilasi sithik: Kauntungan: rega instrumen kurang, ora kudu nyebar conto, partikel magnetik bisa diukur bubuk. Kekurangan: mung bisa entuk ukuran partikel kanthi rata-rata, ora bisa ngukur distribusi ukuran partikel. Cara liya: Keuntungan: gampang dioperasi, tes cepet, jangkoan tes, kabisan lan akurasi, lan bisa diukur online lan garing. Kekurangan: asil sing kena pengaruh ing model distribusi, biaya instrumen sing luwih dhuwur. Sing luwih dhasar, teknologi dhasar ukuran partikel laser partikel ukuran distarsi wiwit ing panyebaran sudut cilik, saéngga teknologi iki uga duwe jeneng ing ngisor iki: Cara panyebaran Fraunhofer ( Kira-kira) metode panyebaran sinar sudut positifSmall sudut laser panyebaran (CERITA) Ing saiki, teknologi iki wis ditambahi nambahi penyebaran cahya ing sawetara sudhut sing luwih akeh, saliyane teori kira-kira kayata bedhane Fraunhofer lan bedhane ora duwe aturan baku, lan Teori mie saiki digunakake dening Teori produsen Teori minangka salah sawijining kaluwihan sing penting kanggo produk kasebut.Mori Téori dijenengake ilmuwan Jerman. Iki nggambarake partikel bundher seragam ing medium seragam, non-nyerep lan saubengane ing ruangan radiasi, partikel kasebut bisa rampung transparan utawa bisa diserep kabeh. Teori Millerian nggambarake manawa penyebaran sinar minangka fenomena resonans. Yen gelombang gelombang tartamtu nemoni partikel, partikel kasebut ngasilake getaran elektromagnetik kanthi frekuensi sing padha karo sumber cahya sing dipancal - ora preduli saka gelombang cahya, diameter partikel, lan indeks refleksi partikel lan medium. Partikel kasebut dirungokake lan ditampa kanthi dawa gelombang tartamtu, lan energi kasebut dipasang maneh ing distribusi sudut spatial tartamtu uga relay. Miturut teori Mie, bisa ngasilake macem-macem osilasi saka macem-macem kemungkinan, lan ana hubungan tartamtu ing bagean salib tumindak optik lan ukuran partikel, gelombang dawa cahya lan indeks refleksi saka partikel lan medium . Yen sampeyan nggunakake teori Mie, sampeyan kudu ngerti petunjuk refleksi lan koefisien sampel lan teori medium.Fraunhofer dijenengi sawise fisikawan Jerman, Franco lan Fader, sing adhedhasar nyebar ing pinggir gandum lan mung bisa ditrapake kanggo partikel kanthi legap lan sudhut semprotane. Yen ukuran partikel kurang utawa padha karo gelombang dawane, anggapan Fraunhofer yen koefisien punah terus-terusan ora ana gandhengane (iku kira-kira teori Mie, yaiku ora nggatekake teori Mi saka subsine khayalan lan ora nggatekake cahya Koefisien penyebaran lan koefisien penyerap, yaiku, kabeh parameter optik sing nyebar lan nyebarake nyebar kanggo 1, perawatan matematika luwih gampang, warna materi lan partikel cilik uga akeh kesalahan sing akeh. emulsi) .Peraliser ukuran partikel laser adhedhasar fenomena bedakan cahya, nalika cahya liwat partikel nalika fenomena bedakan (intine yaiku interaksi gelombang elektromagnetik lan zat). Sudut saka cahya sing beda yaiku ukuran karo partikel. Ukuran partikel kanthi ukuran partikel liwat sinar laser nalika cahya bedhang bakal beda ing posisi, informasi lokasi nuduhake ukuran partikel; partikel gedhe sing padha liwat balok laser nalika lampu bedhil bakal mudhun ing posisi sing padha. Informasi intensitas cahya sing beda-beda nggambarake persentase partikel ukuran sing padha ing conto.Mode penyebaran laser nggunakake seri fotodetektor kanggo ngukur intensitas cahya sing beda ing sudhut sing beda karo ukuran partikel, nggunakake. Model bedakan, liwat panyebaran matematika, banjur distribusi ukuran partikel saka sampel. Lan intensitas cahya sing beda sing ditampa dening detektor posisi menehi konten persentase ukuran partikel sing cocog. Katerginan saka intensitas cahya bedhil ing partikel. mandhap kanthi nyuda ukuran partikel. Nalika partikel kasebut sithik kaya pirang-pirang atus nanometer, intensitas bedhil meh gumantung saka sudut, yaiku, cahya sing beda-beda ing wektu iki Disebarake ing sawetara sudhut, lan intensitas cahya saben area unit banget sithik. sing nambah kangelan deteksi. Ukuran conto ing ukuran kisaran ukuran partikel 1um lan sudhut (puluhan nanometer kanggo sawetara ewu micrometer) minangka kunci Granulator bedakan laser. Umumé, teknik ing ngisor iki lan konfigurasi jalur optik digunakake: 1, teknologi multi lensaSistem multi lensa digunakake sadurunge sadurunge taun 1980-an, nggunakake konfigurasi path optik Fourier, ing endi sel sampel diselehake ing ngarep lensa fokus lan dilengkapi sawetara fokus lensa sing beda kanggo menehi lensa ukuran partikel sing beda. Kauntungan minangka desain prasaja, mung kudu disebar ing sawetara tikel detektif pesawat fokus, biaya kurang. Kerugian kasebut yaiku yen ukuran sampel amba nalika kudu ngganti lensa, asil lensa beda-beda kudu dipisah, amarga sawetara ukuran partikel sing ora dingerteni kanthi pangukuran lensa bisa ilang sinyal utawa amarga proses pangowahan nyebabake dening owah-owahan ukuran conto ora bisa nggambarake tepat wektu, teknologi sumber multi-lampuMedia-lampu uga digunakake ing konfigurasi path optik Fourier sing sel sampel ing ngarep lensa fokus, umume mung disebar ing sawetara puluhan detektor sudut derajat, supaya bisa nambah sudut deteksi relatif, supaya detektor kasebut bisa nampa partikel-partikel cilik Nyebar sinyal optik, lan mbuwang laser pisanan utawa kaping pindho ing sudhut sing beda karo sumbu optik saka sumber cahya pisanan. Kauntungan saka teknik iki yaiku mung detektor sing disebarake sawetara tikel, lan regane kurang. Ukuran pangukuran, utamane watesan ndhuwur, bisa uga jembar. Kerugian kasebut yaiku yen detektor area cilik sing disebar ing sawetara sudhut cilik uga digunakake kanggo pangukuran Partikel cilik, amarga partikel cilik cahya bedhil ing area unit sinyal kasebut lemah, nyebabake partikel cilik nalika sinyal swara swara dikurangi, dadi sababe sistem sumber multi-lampu ing sawetara pangukuran luwih saka 1500 microns utawa liya, kanggo njamin sawetara mikropon Ing ngisor partikel ukuran liya sing akurat, kudu ngganti dawa fokus cendhak lensa fokus . Kajaba iku, sistem multi lensa ing pangukuran conto, laser beda-beda diuripake, lan ing pangukuran garing, amarga partikel kasebut mung bisa ngliwati kolam renang, mung siji sumber cahya sing bisa digunakake kanggo pangukuran, saengga panggunaan teknologi multi-lensa Watesan ukuran garing kurang saka 250 nm.3, sistem hibrid multi-metodeMulti-metode hibrid metode laser ngrujuk karo metode penyebaran laser lan metode liya kanggo nyampur desain ukuran partikel, laser bedane bagean saka distribusi mung sawetara puluhan derajat detector, lan banjur ditambah karo metode liya kayata PCS, umume sawetara mikron Ing ndhuwur diukur dening bedhane laser, lan partikel ing ngisor sawetara mikron diukur nganggo cara liya. Secara teoritis, watesan ukuran partikel sing luwih murah gumantung saka watesan ngisor metode tambahan. Keuntungan saka metode iki yaiku biaya kurang lan kisaran pangukuran sakabehe, Kondisi pangukuran sing paling apik sing dibutuhake dening metode, kayata konsentrasi sampel ora padha, asring angel ngimbangi, lan saliyane kesalahan sistematis ing antarane cara sing beda-beda, asring angel entuk asil sing dipengini ing wilayah sing pas data ing rong metode kasebut kajaba ora dingerteni yen ukuran partikel mung mlebu ing sawetara metode bedo utawa ing sawetara. metode bantu. Kajaba iku, sistem nyampur macem-macem cara mbutuhake rong sel sampel sing beda, sing ora dadi masalah pangukuran udan amarga sampel bisa didaur ulang, nanging conto kasebut bisa disebar mung liwat sel sampel kanggo proses garing, Cara pangukuran bebarengan , dadi macem-macem cara campuran sistem ing ukuran garing saka ukuran ukuran partikel mung bisa atusan nanometer.4, ganti rugi sing ora seragam kanggo teknologi deteksi sudhut amba lan sistem optik anti-Fourier. deteksi sudut ganti rugi area sing ora seragam lan sistem optik anti-Fourier dikembangake ing pungkasan taun 1990-an. Konfigurasi path optik anti-Fourier digunakake kanggo nyelehake sel ing mburi lensa fokus, Ing sudhut sing akeh banget, sudut deteksi fisik umume nganti 150 derajat, supaya lensa tunggal kanggo ngukur puluhan nanometer nganti pirang-pirang ewu mikron saka sampel bisa, diagram skema optik sing ditampilake ing desain detektor Nalika nggunakake salib ora seragam lan nambah ukuran area detektor uga nambah susunan kasebut, loro-lorone kanggo njamin resolusi partikel gedhe nalika pangukuran kasebut uga njamin sinyal deteksi partikel cilik kanggo rasio swara lan sensitivitas. Ora perlu ngganti lensa lan cara liya bisa diukur saka puluhan nanometer nganti pirang-pirang ewu mikropon partikel, sanajan pangukuran garing, watesan ngisor bisa tekan 0,1 mikron. Kerugian saka pendekatan iki yaiku biaya instrumen kasebut cukup relevan karo metode sadurunge. Beam laser sing dipancarake saka laser dipusatake dening mikroskop, filter pinhole lan kolimasi, dadi balok podo karo udakara diameter 10 mm. balok dadi sithik menyang partikel sing bakal diukur, bagean cahya kasebar, Leaf lensa, radiasi menyang radio lan detektor televisi. Amarga detektor radio lan televisi ana ing pesawat fokus lensa Fourier, titik apa wae ing detektor kasebut cocog karo sudut panyebaran tartamtu. Asuransi detektor radio lan televisi kalebu sawetara cincin concentric, saben ana minangka detektor kapisah sing bisa kanthi linearly ngowahi lampu buyar sing digambar menyang ndhuwur dadi voltase banjur ngirim menyang kertu akuisisi data sing ngowahi sinyal listrik Zoom, sawise ngalih A / D menyang komputer. Saiki struktur nyata instrumen ukuran partikel laser wis owah-owahan gedhe, nanging prinsip sing padha.Nalika saiki, wong wis nemoni kesimpulan ing ngisor iki: (1) kanthi ukuran kurang tinimbang partikel 1mm, sampeyan kudu nggunakake teori Mie; (2) ukuran luwih saka partikel 1mm, yen ukuran ukur alat kurang saka 3mm, instrumen isih nggunakake teori Mie, utawa ing distribusi ukuran partikel 1mm caket puncak "ora ana apa-apa" (3) Analis ukuran partikel laser bisa nggunakake teori bedhane kahanan: watesan ukur alat luwih gedhe tinimbang 3mm, utawa partikel sing diukur. s minangka jinis nyerep, lan ukuran partikel luwih gedhe tinimbang 1mm; (4) Minangka penganalisa ukuran partikel laser universal, amarga ukur pangukuran ngisor kurang saka 1mm, apa digunakake kanggo ngukur partikel gedhe utawa partikel cilik. kudu nggunakake teori Mie.Fifth, komposisi sumber partikel ukuran partikel laser (biasane laser) digunakake kanggo ngasilake balok monochromatic, coherent lan paralel; unit pangolahan balok minangka amplifier rasuk karo panyaring integrasi sing menehi balok sing ditambahi kanthi cahya sing canggih, kanggo madhangi partikel buyar (Sumber cahya sing kuat kanthi gelombang tetep, laser gas He-Ne (λ = 0.63) um) .Parkikel semalat (udan lan garing) Ukur spektrum sing disebar ing detektor (sebilangan fotodiod sing akeh) Komputer (kanggo ngontrol peralatan lan ngitung partikel ukuran partikel) Liwat kemajuan teknologi, watesan pangukuran ngisor bisa dadi 0.1um, sawetara nganti 0,02umSix, langkah-langkah operasi uji coba, nyiapake peralatan kanggo nginstal lan nyebarake cairan (gas) 2, pamriksan sampel, persiapan, sawur lan konsentrasi sampel mriksa sawetara ukuran partikel lan bentuk partikel lan apa sawurane; 3, pangukuran ( pilih model optik sing cocog) 4, kesalahan saka sistem diagnosa saka kesalahan pangukuran (penyimpangan), bisa saka persiapan sampel sing salah, nyimpang saka assumptio teori partikel partikel lan / utawa amarga operasi lan operasi sing ora bener amarga pitu, pitu, produsen ukuran partikel ukuran partikel laser (partai) Eropa lan Amerika Serikat ukuran partikel laser (Amerika Serikat), Zhuhai) Dandong Analyzer ukuran partikel laser (Liaoning) Wolung, tes test1. Kabeh jinis bubuk non-logam: kayata tungsten, kalsium entheng, talc, kaolin, grafit, wollastonite, brucite, barite, bubuk mika, bentonite, bumi diatomaceous, lempung lan sapiturute. Kabeh jinis bubuk logam: kayata bubuk aluminium, bubuk zink, bubuk molybdenum, bubuk tungsten, bubuk magnesium, bubuk tembaga lan bubuk logam bumi langka, wesi aloi.3. Bubuk liyane: kayata katalis, semen, abrasive, obat, pestisida, panganan, cat, pewarna, fosfor, sedimen kali, bahan mentah keramik, macem-macem emulsi.
Sumber: Meeyou Carbide

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

error: Content is protected !!
jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa