4 Prekara Sampeyan Kudu Ngerteni Proses Penggilingan

1.Produksi menyang Milling

Proses mesin kerja karo pemotong panggilingan ing mesin panggilingan diarani panggilingan, utawa panggilingan. Penggilingan minangka salah sawijining cara sing biasa digunakake ing nglereni logam. Nalika panggilingan, pemotong panggilingan ndadekake gerakan utama puteran, lan bahan kerja nggawe gerakan feed linear alon.

1, fitur panggilingan

1) Pemotong panggilingan minangka pemotong macem-macem waos. Nalika panggilingan, saben pemotong ora terus terus-terusan kaya alat ngowahi lan bit penggerek nanging dipotong kanthi intermiten, lan dissipation panas lan kahanan adhem pemotong apik. Penggantalan: Daya tahan piso dhuwur lan kecepetan nglereni bisa saya tambah;

2) Milling asring nggunakake nglereni macem-macem untu, sing bisa digunakake kanggo nglereni luwih gedhe. Dibandhingake karo rencana, panggilingan duwe produktivitas sing luwih dhuwur. Ing produksi batch lan produksi, panggilingan meh rampung diganti;

3) Amarga nglereni lan motong untu pemotong sing terus-terusan, kekuwatan panggilingan terus, saengga panggilingan kasebut gampang kedher.

2.Maging dosis

Jumlah panggilingan sing digunakake kanggo panggilingan dumadi saka papat faktor: kecepatan pemotongan, feed, mundur (ambane panggilingan) lan kanthong sisih (jembar panggilingan). Jumlah panggilingan ditampilake ing Gambar 1.

4 Prekara Sampeyan Kudu Ngerteni Proses Penggilingan 1Umpan ƒ

Nalika panggilingan, jumlah gerakan bahan kerja sing cocog karo arah arah gerakan feed yaiku jumlah feed sajrone panggilingan. Amarga pemotong panggilingan minangka alat multi-agul, pitungan ditindakake miturut unit wektu, lan ana telung cara ing ngisor iki.

(1) Umpan kanggo waos ƒZ (mm / z) nuduhake feed bahan kerja kanggo pemotong panggilingan nalika pemotong ngliwati waos siji untu (yaiku jarak jarak bahan kerja obah ing arah feed saben revolusi pemotong .), unit kasebut mm / z saben untu.

(2) Umpan revolusi ƒ, nuduhake feed pemotong panggilingan kanggo saben revolusi pemotong panggilingan (yaiku jarak saben revolusi pemotong panggilingan lan gerakan bahan kerja ing arah feed), unit kasebut mm / r

(3) Umpan saben menit, uga ditepungi minangka tarif feed, nuduhake feed saben menit bahan kerja menyang pemotong panggilingan (yaiku jarak bahan kerja obah ing arah feed saben menit), unit kasebut mm / min. Hubungane antara telu ing ndhuwur yaiku,

Ing endi Z - untu pemotong panggilingan

- Kecepetan pemotong panggilingan saben menit (r / min),

Bali kanggo mangan jumlah piso (uga dikenal minangka ambane)

Ukuran panggilingan yaiku ukuran lapisan pemotong sing diukur sejajar karo sumbu pemotong panggilingan (lapisan pemotong yaiku lapisan logam ing bahan kerja sing dipotong kanthi pinggiran pemotong) mm. Amarga orientasi bahan kerja sing beda karo bahan kerja sajrone panggilingan circumferensial lan mburi, menehi tandha ambane panggilingan uga beda.

Tombol piso sisih (uga dikenal minangka ambane panggilingan)

Lebar panggilingan yaiku ukuran lapisan pemotong sing diukur ing arah sing jejeg menyang sumbu pemotong panggilingan, mm.

Prinsip pilihan dosis panggilingan: biasane atos Kanggo mesthekake kekiatan alat sing dibutuhake, piso sisih utawa piso sing luwih gedhe kudu digunakake luwih dhisik, disusuli kenaikan feed, lan pungkasane kekiatan alat kasebut. Pilih kacepetan nglereni sing cocog, saengga pilihan amarga kacepetan nglereni duwe pengaruh paling gedhe kanggo kekiatan alat, tingkat feed minangka nomer loro, piso sisih utawa piso mburi duwe pengaruh paling ora; ing proses pagawean pungkasan, kanggo nyuda ubah bentuk sistem pangolahan elastis, perlu Gunakake tarif feed sing luwih cilik nalika supresi pinggiran sing dibangun. Kecepatan pemotongan sing luwih dhuwur kudu digunakake kanggo pemotong penggilingan karbida lan kacepetan pemotongan sing luwih murah kanggo pemotong panggilingan baja kanthi kecepatan sing dhuwur. Contone, nalika nglereni sudhut ora digawe sajrone panggilingan, luwih gedhe kecepetan nglereni.

3. Aplikasi panggilingan

4 Prekara Sampeyan Kudu Ngerti Proses Penggilingan 2

4 Prekara Sampeyan Kudu Ngerteni Proses Penggilingan 3

Mesin pabrik duwe macem-macem operasi mesin kanggo flat, bevel, rai vertikal, macem-macem alur lan nggawe permukaan (umpamane profil untune), kaya sing ditampilake ing Gambar 3. Sampeyan uga bisa nindakake karya indeksasi. Kadhangkala pengeboran lan mboseni bolongan uga bisa ditindakake ing mesin panggilingan, kaya sing ditampilake ing Gambar 2. akurasi mesin mesin panggilingan umume IT9 ~ IT8; atos permukaan umume Ra 6,3 ~ 1.6μm.

 

 

 

4. Cara nggawe mesin

1) Penggilingan minggu lan panggilingan pungkasan: meth panggilingan4 Prekara Sampeyan Kudu Ngerteni Proses Penggilingan 4nggunakake pemotong panggilingan sing untune disebar ing lumahing kurungan diarani panggilingan circumferensial;

Cara pemotong disebarake ing mburi mburi silinder kanggo panggilingan diarani panggilingan mburi. Pengilangan mburi dibandhingake karo panggilingan mingguan

Mupangate mupangate ing pesawat amarga: (1) Tepi mburi pabrik mburi cilik nduweni efek nyuda ing permukaan mesin, sing bisa nyuda kekarepan. Permukaan bahan kerja sing digiling ing pinggiran pinggiran nduweni area tunjangan beralun. (2) Jumlah pabrik mburi sing melu nglereni sekaligus gedhe, lan tingkat pangowahan daya nglereni sithik, saengga getaran sajrone operasi luwih cilik tinimbang panggilingan peripheral. (3) Yen pinggiran pabrik mburi ujung mung nutul ing bahan kerja, kekandelan chip ora padha karo nol, saengga agulane ora kepencut. (4) Ujung mburi mburi ana extension cendhak, kaku sing apik, lan garis pemotong ora gampang cacat, lan jumlah potongan sing akeh bisa digunakake. Sampeyan bisa ngerteni manawa metode panggilingan mburi nduweni kualitas pangolahan sing luwih apik lan produktivitas sing luwih dhuwur. Mula, pesawat panggilingan biasane digawe gilingan. Nanging, panggilingan periferal duwe adaptasi sing amba kanggo ngolah macem-macem wujud, lan sawetara bentuk (kayata nggawe permukaan) ora bisa digunakake kanggo panggilingan mburi.

2) Penggilingan kanthi motong lan motong mudhun: Penggilingan minggu duwe pambeda lan motong panggilingan mudhun. Ing panggilingan pemotong, arah rotasi pemotong bertentangan karo arah feed bahan kerja; nalika panggilingan, arah rotasi pemotong panggilingan padha karo arah feed bahan kerja. Nalika panggilingan regane, kekandelan Kripik mundhak saka nol. Kasunyatane, sawise nglereni pemotong panggilingan wiwit ngubungi bahan kerja, banjur geser jarak tartamtu ing permukaan kanggo bener-bener dipotong ing logam. Iki nggawe agul-agul gampang disandhang lan nambah kekerasan lumahing mesin. Ing panggilingan pemotong, pemotong panggilingan duwe komponen komponen angkat ing bahan kerja, sing mengaruhi stabilitas bahan kerja sing dipasang ing meja.

Pendakian ora duwe kekurangan ing ndhuwur. Nanging, feed workpiece sajrone proses panggilingan kena pengaruh ing celah ing antarane skru drive meja lan nut. Amarga komponen panggilingan horisontal padha karo arah panganan ing bahan kerja, kekuwatan panggilingan bakal gedhe banget lan cilik, sing bakal nyebabake tabel bakal mindhah lan jumlah feed ora rata, malah nyebabake piso utawa ngrusak mesin. Amarga iku, perlu duwe piranti kanggo ngilangi celah ing sakrup feed longkangan kanggo nganggo panggilingan sing mudhun. Nanging, mesin panggilingan umum ora ngilangi celah nut skru, lan mung metode potongan sing bisa digunakake. Kajaba iku, kanggo permukaan permukaan casting lan lali, panggilingan mudhun bakal luwih dhisik bakal nyandhang alat kasebut amarga untu pisanan ngubungi kulit ireng. Ing wektu iki, uga cocog kanggo panggilingan.

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa