Panaliten Saiki babagan jinis utama Kompor adhedhasar WC 1

Karbida semen yaiku jinis karbida semen, sing digawe saka proses metallurgy bubuk saka senyawa saka logam reflektor lan logam ikatan. Amarga kekuwatan lan kekuatan sing apik, mula digunakake ing pirang-pirang lapangan. Kanthi syarat kinerja suhu dhuwur lan resistensi karat saka bahan-bahan karbaran semen mundhak luwih dhuwur, kinerja bahan-bahan karbihan semen sing ana wis angel kanggo nyukupi kebutuhan panggunaan. Sajrone 30 taun kepungkur, akeh sarjana sing nindakake riset eksperimen babagan senyawa adhedhasar WC lan entuk sawetara asil riset.

Logam WC

WC-Co

Bahan semen digunakake ing tungsten karbida yaiku kobalt. Sistem WC Co wis diteliti kanthi ekstensif. Kajaba saka CO ndadekake WC duwe apik apik lan adhesion. Kajaba iku, kaya sing ditampilake ing Gambar 13.2, tambahan CO uga bisa nambah kekuatan lan kekarepan.

Panaliten Saiki babagan jinis utama Kompor adhedhasar WC 2
Panaliten Saiki babagan jinis utama Komplek WC 3

Gambar 13.3 mikrofon elektron backscatter serbuk WC Co sing nuduhake struktur eksternal lan cross-sectional: (a), (b) F8; (c), (d) M8; lan (E), (f) C8.

Dheweke nindakake imaging elektron backscatter saka bubuk F8, M8 lan C8 lan bagean sing polesan. Iki ditemokake yen kabeh bubuk duwe bentuk bundher khas. Bubuk F8 nuduhake akumulasi karbida sing padhet, dene bubuk M8 lan C8 nuduhake struktur akumulasi sing cukup ngeculke karo sawetara pori. Ing bagean sing polesan, kabeh conto nuduhake fenomena semu sing jelas, lan kekerasan lan resistensi nyandhang ora proporsional karo konten kobalt. Kekerasan Vickers (HV) beda-beda gumantung saka 1500 nganti 2000 HV30, lan keruwetan fraktur kasebut kalebu 7 nganti 15 MPa M1 / 2. Owah-owahan penting iki minangka fungsi komposisi karbida, mikrostruktur lan kemurnian kimia.

Umumé, luwih cilik ukuran partikel, luwih angel atose lan resistensi nyandhang. Sing luwih akeh bagian sekedhik CO, luwih angel fraktur, nanging ngisor kekerasan lan tahan resistensi (Jia et al., 2007). Mula, kanggo entuk kinerja sing luwih apik, mesthine ora bakal nimbang nggunakake bahan semenis liyane.

Nanging, amarga alasan ing ndhuwur, ora ilmiah babagan strategi lan gampang mengaruhi tren rega. Kajaba iku, kombinasi WC lan bledug co mbebayani amarga luwih lara tinimbang karo panggunaan siji.

WC-Ni

Nikel luwih murah lan luwih gampang dipikolehi tinimbang kobalt. Wis nduwe properti sing apik banget. Bisa digunakake kanggo nambah kinerja karat / oksidasi, kekuatan suhu dhuwur lan nyandhang resistensi ing lingkungan sing atos. Dibandhingake karo wesi WC Co, kekondelan bahan kasebut kurang. Amarga nikel larut kanthi apik ing WC, digunakake minangka adesif kanggo substrat WC, sing nyebabake ikatan kuwat.

WC-Ag

Penambahan Ag ndadekake WC minangka bahan tahan busur. Miturut tumindak kakehan saiki, WC asring dimuat ing piranti-piranti ngoper, sing bisa uga diarani resistensi kontak listrik (RC) sing misuwur. Perlu dicritakake manawa resistansi komposit WC Ag suda kanthi nambah konten Ag, lan atose bakal mandheg kanthi nambah konten Ag, sing ana amarga beda banget ing antarane kekerasan WC lan Ag. Kajaba iku, pari-parian WC kasar duwe resistensi kontak sing kurang lan stabil.

Gambar 13.4 nuduhake rata-rata resistensi kontak listrik (RC) sing diprodhuksi dening saklar

Siklus 11e50 kanthi konten konten sing beda lan ukuran partikel WC, amarga sebagian besar bahan RC diamati stabil sawise 10 siklus ngoper. Rintangan kontak salaka yaiku antarane 50-55 wt% (rasio volume 60% lan 64.6%) ing WC kanthi ukuran partikel 4 mm, lan ing antarane 55-60 wt% (rasio volume 64.6% lan 69%) ing WC kanthi ukuran partikel 0,8 lan 1,5 mm. Mula, iki nemtokake komposisi investasi awal, ing endi Ag matriks saling gegandhèngan. Kanggo komponen tetep, nyuda resistensi kontak ing antarane ukuran partikel WC 1,5 lan 4 mm, uga nandhani ambang permeasi.

WC-Re

Panaliten Saiki babagan jinis utama Kompor adhedhasar WC 4

Ilmuwan nggunakake karbida tungsten kanggo ngiyatake rhenium supaya bisa entuk kinerja sing luwih apik tinimbang WC Co, amarga RE bisa nggawa atose suhu dhuwur lan kombinasi sing apik

Gambar 13,4 rasio resistensi kontak rata-rata ing macem-macem konten Ag lan ukuran partikel WC kanthi resistensi kontak saka substrat WC nalika siklus 11 nganti 50 yaiku co utawa Ni. Miturut karakteristik mikrostruktur saka WC coere (20% RE isi), diterangake yen coere WC disimpen ing CO lan terus mbentuk struktur HCP, saéngga ningkatake kekerasan wesi. Peneliti uga nambah ing WC Ni lan nemu konferensi sing padha. Amarga kekerasan paling dhuwur lan kaping pindho kekiatan WC Co, wesi digunakake kanggo ngasilake bagean alat sing kompetitif. Nalika bubuk WC lan Re sing kadhemen diterusake kanthi proses penet panas sing dipatenake, luwih saka 2400 kg / mm ~ 2 HV diamati (dibandhingake karo 1700 kg / mm ~ 2 kanggo WC-Co)

Intermetallics WC

WC-FeAl

Ing sawetara dekade kepungkur, senyawa intermetallic minangka adesif keramik wis narik perhatian wong. Aluminide wesi nduweni resistensi oksidasi sing apik lan resistensi karat, keracunan sing kurang, kekerasan sing dhuwur, resistensi nyandhang sing apik, stabilitas suhu sing dhuwur lan apik banget. Iki termodinamik cocog kanggo WC minangka pengikat. Kekerasan lan fraktur angel WC FeAl lan WC Co sejatine padha. Kekerapan lan tahan wesi kanggo WC Co padha karo wesi konvensional WC Co. Bisa dianggep yen ukuran gandum bisa dioptimalake, bisa uga ngganti WC Co tradisional kurva distribusi ukuran partikel saka wc FeAl campuran sing disiapake dening panggilingan bal sing beda lan / utawa proses pangatusan ditampilake ing Gambar 13.5. Telung kurva ing Gambar 13.5 duwe distribusi bimodal. Ing Gambar 13.5, pucuk sisih kiwa ukuran partikel cilik ing sisih kiwa kiwa partikel WC. Nilai puncak ukuran partikel sing bener cocog karo fragmen fragmen FeAl sing ngemot partikel WC. Yen puncak sing bener obah, puncak kiwa ora gumantung saka proses panggilingan lan / utawa pangatusan. Puncak sing bener saka bubuk DR (etanol dehidrasi minangka pengeringan kanthi cepet) ganti menyang pucuk sing padha karo rong bubuk liyane.

Panliten Saiki babagan jinis utama Kompor adhedhasar WC 5

Gambar 13.5 Sebaran ukuran partikel saka campuran bubuk WC-FeAl sing disiapake saka macem-macem proses bubuk.

WC-keramik

WC-MgO

Panaliten Saiki babagan jinis utama Kompor adhedhasar WC 6

Bahan komposit Wc-mgo wis akeh digunakake amarga tambahan partikel MgO ing matriks WC, sing ora ana pengaruh banget ing kekerasan lan bisa nambah kekarepan bahan kasebut. Kekerasan kasebut ora proporsional karo kekarepan kasebut, nanging sajrone kasus iki, kekarepan kasebut dipikolehi nalika kekerasan sithik banget. Nambah jumlah cilik VC, Cr3C2 lan inhibitor wutah gandum liyane menyang materi sing diteliti ora mung bisa ngontrol pertumbuhan gandum ing proses sintering, nanging uga nambah sifat mekanikal materi kasebut.

WC-Al2O3

Sampeyan kudu kasebut ing kene Al2O3 digunakake minangka bahan peneguhan kanggo WC, lan kosok baline, amarga sifat-sifat mekanik lan fisik sing apik banget.

Suhu lan wektu nyekeli duwe pengaruh sing signifikan ing mikrostruktur lan properti mekanik saka komposit wc-40vol% Al2O3. Kanthi paningkatan suhu sintering lan wektu nyekeli, kapadhetan relatif lan ukuran partikel nambah. Ing wektu sing padha, nilai tekanan dhuwur lan kekerasan fraktur mundhak kaping pisanan banjur suda. Mikrostruktur path retak ngumumake orane crack crack lan deflection crack. Ing komposit wc-40vol% Al 2O 3, mekanisme panyerakan utama yaiku retakan sekunder lan tambahan. Panaliten liyane nuduhake yen HV udakara 20e25gpa lan fraktur angel yaiku 5e6mpa.m1 / 2.

Tokoh 13.6 nuduhake gaya variasi atose, kekerasan fraktur lan kekuatan fraktur transversal kanthi isi alumina. Sampeyan kudu nyatet manawa nilai kasebut beda karo sing dilaporake (Mao et al., 2015). WC Murni nduweni kekerasan paling dhuwur lan fraktur paling murah. Kajaba saka Al2O3 nambah kekerasan fraktur, nanging kekerasan alumina murni luwih murah tinimbang karo WC murni, lan kekerasan w komposit wc-al2o3. Asil beda ing Gambar 13.6 nuduhake manawa sifat-sifat mekanik ora mung gumantung marang isi alumina, nanging uga ing proses produksi lan kelas landasan beda. 

WC abrasives

WC cBN

Amarga CBN nduweni kekerasan, stabilitas termal lan reaksi reaksi kanthi wesi, nambahake CBN menyang WC Co bisa nambah resistensi nyandhang, kekerasan lan sifat-sifat mekanik saka materi kasebut. Sawise CBN dikuatake dadi matriks WC, adhesi kuwat bakal diasilake. Kajaba iku, kekuwatan fraktur sing luwih apik bisa dipikolehi kanthi defleksi retak utawa nyemprot partikel CBN. Loro alangan utama ing proses penambahan CBN yaiku konversi saka CBN menyang hBN lan ikatan kovalen sing kuat ing antarane B lan N, sing nyebabake kemampuan sithik ing CBN lan karbihan semen.

Intan WC

Inten WC duwe fraktur angel banget, tahan pertumbuhan retak lan resistensi bayangan. Bahan kasebut mung bisa diprodhuksi ing kahanan termodinamik kanggo nyegah inten dadi grafit. Kanthi luwih akeh riset kanggo ningkatake kinerja materi kasebut, kita bisa nggawe celah biaya sing gedhe, sing perlu banget.

jv_IDBasa Jawa