1. Karakteristik kontradiksi saka karbida seragam tradisional

Karbida semen minangka bahan khas khas. Karboh seragam tradisional siji, materi saka macem-macem bagean saka komposisi lan organisasi seragam, campuran iku kabeh, kabeh konsisten. Komponen utama saka karbon semen kalebu macem-macem fase hard lan fase sing naleni. Fase keras kayata fase lan solusi padhet nduweni peran penting ing kekerasan lan nyandhang wesi Ikatan duwe pengaruh penting ing kekuatan lan kekuwatan wesi
Umumé, nambah ukuran gandum WC utawa nambah konten Co bakal nambah kekandelan wesi fase ikatan lan nambah katumpuhan wesi. Ing wesi kanthi kelembapan sing apik, stres sing konsentrasi lokal bisa ngendhokke wesi kanthi plastik murah amarga ora duwe cacat. Inisiasi lan panyebaran langsung kena pengaruh relaksasi stres, nyebabake campuran.
Mula, metode tradisional yaiku nambah campuran. Isi lan nambah ukuran gandum dadi arah kanggo nambah kekuwatan aloi. Nanging, ing wektu sing padha, kekerasan lan resistensi nyandhang saya suda. Kosok baline, kekerasan lan nyandhang kekandelan bisa saya tambah tanpa ngorbanake kekuatan strukture lan nyebabake kekarepan. Mula, ana kontradiksi sing angel antara kekerasan lan kekuwatan saka bahan-bahan karbihan semen, lan ora gampang entuk karbonan simen seragam konvensional kanthi kekerasan lan kekerasan ing wektu sing padha. Ing pirang-pirang kahanan layanan, aplikasi saka aloi keras seragam tradisional bakal ana watesan tartamtu. Contone, nalika bola drill watu lan sirah kobalt digunakake, ora mung kena pengaruh beban lan beban torsional, nanging uga kudu ditindakake kanthi serius.
Iki mbutuhake untu kobalt ora mung duwe kekarepan pengaruh sing cukup nanging uga duwe resistensi nyandhang bisa ngrampungake gaweyane. Yen digunakake ing sintesis berlian sintetik, hammers ndhuwur karbida kena suhu dhuwur lan tekanan dhuwur, sawetara bagean kena stres kompresif, lan sawetara bagean kena stres utawa stres kenceng. Sisih beda nduweni syarat.
Beda lan fitur sing beda. Kanthi cara iki, konflik antara kekerasan lan kekuwatan aloi struktur tradisional seragam tradisional mbatesi ekspansi lapangan liyane, angel kanggo ketemu kekerasan dobel "kaping pindho" lan syarat-syarat kekerasan kanggo pangembangan masyarakat modern. supaya njelajah Bahan jinis aloi hard sing anyar ndadekake manawa bagean sing beda-beda alat duwe syarat fungsi sing beda.

Properties lan aplikasi saka Carbide semen gradient 1

2. Kemajuan anyar ing karbida semen

Ilmuwan bahan saka macem-macem negara ing donya nyoba ngatasi konflik sing kasebut ing ndhuwur ing aloi keras seragam tradisional liwat macem-macem cara sing efektif, nyuda biaya produksi lan nggunakake, lan nambah kinerja sing komprehensif. Saiki, ana wesi sing paling alit lan nano-hard (sing diarani karbida semén ultra-halus yaiku wesi sing gandum karo tungsten karbida 0.2-0.5 μm, lan campuran aloi nano-hard yaiku wesi karo karbida tungsten ukuran gandum kurang saka 0.2 μm.), trombosit sing trampil, karbut ditutupi lan karbida gradien fungsional, lan pituduh liyane kanthi efektif bisa ngatasi kontradiksi iki. Contone, nalika konten kobalt aloi keras ukuran nano dhuwur, ora mung nduweni kinerja fraktur sing apik, nanging uga duwe kekerasan sing dhuwur, nggayuh kombinasi karu lan alangan fungsi karbonida sing luwih apik phase ing Siji arah nambah utawa nyuda menehi macem-macem bagean saka macem-macem sifat alloy, saéngga gabungan kekarepan lan resistensi nyandhang bisa digayuh kanthi lengkap babagan nggunakake karbida. Ing ngisor iki minangka introduksi ringkes babagan kemajuan anyar greden karbida simen.
Fungsi Karbida Cemented Dijupuk

3. Gridhing karbida ngajokaken

Owah-owahan komposisi lan sifat material ing komponen asring nyebabake konsentrasi stres lokal sing signifikan, apa stres kasebut internal utawa eksternal. Yen transisi saka siji materi menyang liyane ditindakake kanthi bertahap, konsentrasi stres iki saya tambah akeh. nyuda.
Pertimbangan kasebut minangka unsur logis dhasar sing paling akeh bahan gradasi. Ilmuwan Jepang pisanan ngusulake bahan-bahan gradasi kanthi fungsi, sing ditondoi kanthi introduksi owah-owahan kanthi bertahap ing mikrostruktur lan / utawa komposisi sawijining komponen, owah-owahan mikrostruktur lan / utawa komposisi ing ruang, lan sipat fisik, kimia lan mekanik. materi.
Kinerja kasebut nuduhake owah-owahan kecerunan sing cocog ing papan, saengga nyukupi syarat kinerja sing beda ing macem-macem lokasi ing komponen kasebut, saengga nggawe komponen kasebut bisa ngasilake asil sing paling apik.
Gagasan desain iki dikenal ing bidang karbida semen ing pertengahan 1980-an, lan karbida semen gradient diusulake, lan pangembangan kanthi cepet diraih cepet. Ing panggunaan karbida semen nyata, situs kerja sing beda asring duwe syarat kinerja sing beda. Umpamane, sirah kobalt karbolan semen mbutuhake resisten nganggo permukaan sing dhuwur lan resistensi pangaruh sakabehe.
Bisa dibayangake yen yen jinis karbida semen jinis anyar bisa dikembangake, fitur strukture materi iki yaiku lapisan permukaan minangka struktur kanthi fase pengikat sing kurang lan isi fase inti saka inti minangka nilai rata-rata, ing antarane lapisan permukaan lan inti. Minangka lapisan transisi kanthi konten sing naleni lan distribusi terus. Ing struktur kaya iki, amarga distribusi fase ikatan sing beda ing saben bagean, isi lapisan iketan ing permukaan alloy luwih murah tinimbang regane rata-rata ing saben bagean, kanthi kekerasan dhuwur lan resistensi nyandhang sing apik, lan lapisan naleni isi ing lapisan transisi. Dhuwur, bisa nemoni kekarepan sing apik lan resistensi pangaruh.

4. Sifat karbida semen gradien

Ing struktur rong tahap, isi kobalt lapisan permukaan luwih murah tinimbang isi kobalt nominal, isi kobalt lapisan penengah luwih dhuwur tinimbang isi kobalt nominal, lan isi kobalt inti ngemot f η yaiku isi kobalt nominal. Minangka isi kobalt saka wesi nuduhake owah-owahan kanthi grahosa, kekerasan bagean liyane saka aloi uga nggambarake hukum sing cocog. Kajaba iku, distribusi kecerunan isi kobalt ndadekake nyusut ing macem-macem bagean bagean sing ora seragam, nyebabake stres sisane. Amarga isi kobalt sing kurang ing lapisan permukaan wesi lan konten dhuwur saka WC + Co + η, permukaan wesi duwe banget kekerasan lan resistensi nyandhang sing apik. Ing lapisan tengah wesi, isi kobalt luwih dhuwur tinimbang isi nominal aloi, lan kanthi mangkono lapisan kasebut nduweni kekerasan lan plastik sing apik, saengga campuran bisa tahan akeh. Struktur η ing njero campuran bisa kaku. Asil eksperimen nuduhake manawa resisten nyandhang lan angel wesi DP jelas luwih apik tinimbang aloi keras tradisional. Penerapan wesi DP jelas bisa ningkatake efisiensi pengeboran batu lan nyuda biaya pertambangan.
Miturut status riset bahan saiki saiki ing macem-macem negara, biasane ana telung jinis karbida fase komposisi karbonida semen greden kaya aloi, komposisi bahan bakar simen karbida simen (kayata lapisan used sing digunakake minangka matriks lapisan. simen karbida) lan ukuran gandum ukuran gradien cemented karbida (kayata gradien gradient carbide top hammer).

5. Mekanisme formasi gradien

Sudut saka mekanisme pambentukan distribusi kecerunan fase kobalt sing disebabake migrasi arah fase pengikat cairan ing aloi sawise carburizing durung nggabungake. Miturut laporan riset saiki, migrasi arah fase cair utamane kalebu migrasi massa sing disebabake dening telung jinis fase cair, orientasi migrasi fase sing disebabake macem-macem ukuran partikel WC, lan migrasi fase cairan sing disebabake karo konten karbon sing beda. Contone, loro wesi YG kanthi konten karbon WC sing padha, ukuran partikel seragam, lan konten kobalt sing beda-beda dilapisi lan ditahan ing suhu fase Cairan kanggo wektu tartamtu. Akibaté, fase kobalt sing diwatesi saka isi kobalt sing dhuwur menyang konten kobalt sing sithik. Siji sisih migrasi,.
Contone, salah sawijining ukuran partikel sing beda yaiku partikel sing apik, lan liyane yaiku partikel kasar sing ditambah karo kobalt sing padha kanggo nggawe rong jinis campuran, lan dipencet dadi aloi lapisan kaping pindho kanggo sintering vakum. Fase pengikat Cairan katon apik saka siji menyang sisih liyane. Sisih gandum pindhah. Nalika karbida simen karbon sing dhuwur dikeparasi ing swasana decarburizing, fase pengikat Cairan bakal pindhah saka njero menyang permukaan permukaan sampel, dene wesi karbon rendah bakal pindhah menyang tengah sawise fase pengikat cairan pengambilan karburasi.
Fenomena migrasi disebabake bedane konten karbon disebabake prabédan fase cairan fase ing bagean liya. Aloi decarburized utawa carburized iki duwe konten karbon internal sing ora padha, lan konten karbon cukup dhuwur ing wilayah sing nduweni kandungan karbon sing dhuwur. Ing wilayah kanthi konten karbon sing luwih murah, fase cairan pindhah saka wilayah sing konten karbon sing dhuwur menyang wilayah sing sithik konten karbon. Ditarik bebarengan, mekanisme utama migrasi fase cairan yaiku:
Fase pengikat pindhah saka wilayah karbida sing kasar menyang wilayah karbida sing apik, lan tenaga pendorong kanggo migrasi yaiku bedane tekanan kapiler, yaiku tumindak gaya kapiler. Fase naleni pindhah saka wilayah fase cair dhuwur menyang wilayah fase cair rendah lan pindah. Kekuwatan nyopir yaiku bedane tekanan ing fase cair, yaiku, peran ekspansi volume utawa kontraksi kanggo ngasilake tekanan nalika kahanan zat ing jumlah volume beda Cairan.

Properties lan aplikasi saka Carbide semen grasien 2

6. Aplikasi karbida semen bergred

Gredisi semen gradien kanthi sukses ngatasi konflik antara kekerasan lan kekerasan sing ana ing karbida semen homogen konvensional. Pangembangan materi anyar iki dianggep paling penting ing sejarah simen karbida wiwit taun 1950-an. Inovasi. " Amarga mikrostruktur unik lan sifat karbida semen gradient, wis dadi konten riset penting ing bidang bahan fungsional lan aloi hard. Saiki, wis digunakake digunakake ing lapisan lapisan, alat pemotong karbida, pertambangan lan alat pengeboran batu, mulet alat mati lan tusukan, lan lapangan aplikasi saya terus-terusan ngembang.
(1) Digunakake minangka landasan lapisan
Amarga macem-macem koefisien ekspansi termal saka macem-macem bahan, bahan alat lapisan bisa uga krupuk amarga stres termal sajrone pendinginan. Struktur arteri simen gradien digunakake minangka matriks, yaiku matriks lapisan gradien-sintered bentuk wilayah duktile kurang karbida kubik lan karbonitrida ing wilayah permukaan, sing bisa nyegah retak sing dibentuk ing lapisan kanggo nyebar menyang njero wedhi . , nambah kekuatan ikatan antarmuka lan nyuda konsentrasi stres antarmuka, saéngga ningkatake kinerja alat ngethok karbida.
(2) Digunakake minangka alat karbida
Ngganti karbida semen tradisional. Model proporsi sing terus-terusan digunakake kanggo nggawe wesi hardgar struktur kanthi isi permukaan sing kurang lan konten inti sing dhuwur, saéngga lapisan permukaan nduweni kekerasan sing dhuwur lan resistansi nganggo apik, nalika inti nduweni kekuatan sing dhuwur lan kekarepan sing apik, sing ndadekake kekuwatan lan angel watu Iki bisa diselaras kanthi becik lan bisa digunakake kanggo ngasilake alat nglereni kanthi tahan resistansi lan angel.
(3) Alat-alat pertambangan lan pengeboran batu Piranti pertambangan lan pengeboran rock
Panganggone untu werni mbutuhake nyandhang lan dampak sajrone operasi, sing mbutuhake campuran kudu tahan resistor permukaan sing dhuwur lan kekuatan sing dhuwur. Aloi seragam konvensional angel kanggo nyukupi syarat iki. Loro resistansi lan kaku luwih signifikan tinimbang karbida seragam konvensional.
(4) Digunakake minangka alat tusuk
Logam lembar biasane disiapake kanthi tusuk utawa tusuk. Kanthi metode iki, materi kasebut rusak antarane pinggiran sing nyarap. Sajrone tusuk, pukulan obah liwat arah sing jejeg menyang piring logam lan nuli nemplekake piring logam. Mode kegagalan punch biasane amarga nggunakake pinggiran sing bisa digunakake lan pungkasane nyebabake ujung jotosan dadi conical, saéngga nambah kekuwatan nalika tusuk lan pungkasane nyebabake kualitas penumbuk. Kanggo nambah umur alat pemotong karbida gradien, sabisa karbida semenji kanthi wilayah η-phase tengah kudu digunakake, dikepung dening wilayah sekitar nukleus, lan kanthi permukaan kerja exposed -urutane. Nganggo karbohidrat semen minangka pukulan, ukuran gandum yaiku WC yaiku 2-3μm, cacahe kaping jotosan kanggo karbida semen standar mung kaping 15, lan jumlah tumbuk lan nyukur karbida semen kanggo struktur gradien nganti 64,000 kaping. nalika baja mati ditumbuk Cacahe udakara 7231 kaping. Bisa dideleng manawa karbida semen gradien minangka alat sing numbuk bisa nambah urip layanan alat kasebut.
Sinau saka karbida semen gradien kasusun saka telung bagean: desain materi, persiapan materi, lan evaluasi properti. Telu bagean kasebut nglengkapi saben liyane lan pancen dibutuhake. Nyiapake materi minangka inti saka riset karbida semen gradien. Desain materi nyedhiyakake komposisi lan distribusi kecerahan paling apik ing struktur kasebut. Kanggo ngadili manawa materi sing dirancang lan disiapake wis cocog karo fungsi sing wis ditemtokake, evaluasi kinerja kudu ditindakake.

7. Desain Karbida Simen Gradhi

Desain karbida semen gradien, umume kudu ngatasi sawetara tautan Pertama miturut bentuk strukture komponen lan kahanan panggunaan nyata, tarik kahanan bates thermodynamic saka sintesis materi lan database kinerja sing ana, pilih kemungkinan sintesis logam- Keramik sistem gabungan lan metode persiapan Nganggep rasio kombinasi lan aturan distribusi fase binder lan fase hard, lan gunakake hukum campuran mikrostruktur bahan kanggo njupuk parameter fisik sing padha karo struktur materi nggunakake teori thermoelastic lan metode matematika petungan. Fungsi distribusi saka komponen gradient struktur materi sing disimarke kanthi distribusi suhu lan disimoni dening stres termal, lan distribusi komposisi lan sistem materi sing optimal dirancang. Karya inti saka desain karbida semen gradien kasusun saka telung bagean ing ngisor iki:
(1) Nggawe model distribusi komponen kecerunan sing cocog saengga materi fungsional kanthi kecerunan ngrampungake syarat kinerja
(2) Ngira-ngira sifat-sifat fisik saka bahan kecerunan
(3) Pengitung lapangan suhu lan stres termal bahan-bahan sing diisi kanthi fungsi
Deleng bit tombol tambang karbida tungsten neng kene

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa