Aloi sithik bumi lan properti 1

I. Ringkesan
Karbida semen uga dikenal minangka "untu" industri kasebut. Wiwit diwiwiti, minangka bahan lan materi strukture sing efisien, kolom aplikasi kasebut terus dilanjutake, sing nduweni peran penting kanggo ngembangake pembangunan industri lan kemajuan ilmiah lan teknologi. Ing 20 taun kepungkur, tungsten-kobalt-base
d karbida semen wis digunakake digunakake ing nglereni logam, alat pembentuk logam, pengeboran pertambangan, lan nyandhang bagean amarga kekerasan, kekakuane lan resistensi nyandhang apik dibandhingake wesi liyane. .
Karboksen semen duweni macem-macem karakteristik kinerja sing apik: nduweni kekerasan lan nyandhang tahan, utamane berharga, nduweni kekerasan abang sing apik, ngluwihi kekerasan suhu normal baja kacepetan dhuwur ing 600 ° C, lan ngluwihi baja karbon ing suhu 1000 ° C. Atose suhu normal; nduweni modulus elastis sing apik, biasane (4 ~ 7) × 104kg / mm2, kaku sing apik ing suhu normal; kekuatan kompresi dhuwur, nganti 600kg / mm2; stabilitas kimia sing apik, Sawetara gelar karbida semén tahan karat asam lan alkali lan ora ngalami oksidasi sing signifikan sanajan ing suhu sing dhuwur; koefisien ekspansi termal kurang. Konduktivitas termal lan konduktivitas cedhak karo wesi wesi lan wesi.
Miturut ukuran biji WC sing rata-rata ing karbida semen, karbohidrat semen bisa dipérang dadi: karat semén karbohidrat nanocrystalline, karbida semén, karaméter, bahan bakar semen, lancar karbohidrat, greden, grained semen karbida.
Karbida ing sub-micron lan ultra-halus duwe kekerasan lan nyandhang tahan lan digunakake digunakake ing alat nglereni, weruh agul-agul, pemotong panggilingan, stamper, komponen batang katup, nozzle kanggo peralatan bledosan pasir, lsp.
Karbida grained bergetar duwe kekuwetan lan resistensi lemes termal, lan aplikasi ing pertambangan lan alat penggalian kanthi cepet. Campuran aloi lan komposisi karbida-inten bisa digunakake kanggo nyorot situs tartamtu tartamtu miturut syarat aplikasi sing beda-beda, saéngga aplikasi alat lan pertambangan wis cepet berkembang.
Sifat karbida semen adhedhasar tungsten-kobalt utamane gumantung karo konten Co lan ukuran gandum saka WC. Karbida simen kobalt-kobalt khas duweni isi kobalt yaiku 3 nganti 30 wt%, lan ukuran gandum WC kalebu saka submicron nganti pirang-pirang. Micron. Perkembangan teknologi sintesis partikel skala nano, utamane partikel WC lan Co, nano ningkatake sifat-sifat mekanik karbida simen nano-WC-Co.
Yen gandum WC luwih cilik tinimbang ukuran submicron, kekuwatan, kekerasan, kekuwatan, lan nyandhang sifat-sifat wesi ditambahake banget, lan campuran aloi sing duwe kapadhetan dhuwur bisa dipikolehi nalika nurunake suhu sinonim. Mula, ing bidang simen karbida, konversi jinis tradisional dadi skala ultra-alus lan nano wis dadi tren pangembangan.
Nanging, wutah gandum WC mesthi dadi bottleneck ing pangembangan lan produksi wesi WC-Co sing apik banget. Nambah tambahan tambahan kanggo karbida semen minangka salah sawijining cara sing efektif kanggo ningkatake sifat wesi Ana rong jinis utama aditif sing ditambah karo karbida semen: siji yaiku karbida logam refleksi lan liyane yaiku aditif logam. Peranan aditif yaiku nyuda sensitivitas wesi kanggo fluktuasi suhu lan sensitif kanggo konten karbon, kanggo nyegah wutah wiji karbohidrat, ngganti komposisi aloi, saéngga ningkatake struktur lan properti wesi
Aditif karbonida sing paling umum kalebu krom karbida (Cr3C2), vanadium karbida (VC), molibdenum karbida (Mo2C utawa Mo C), karbobid kobalt, tantalum karbida, lan liya-liyane. Pilihan inhibitor gumantung saka total efek inhibitor, lan efek kont tao yaiku: VC> Cr3C2> Nb C> Ta C> Ti C> Zr / Hf C. Aditif logam sing umume digunakake yaiku kromium, molibdenum, tungsten, rhenium, ruthenium, tembaga, aluminium lan unsur bumi langka. Penambahan unsur bumi sing langka ing karbohidrat semen ora mung nyegah pertumbuhan pari-parian WC sajrone sinising, nanging uga nambah sifat-sifat mekanik lan nyandhet aloi, saéngga bisa ningkatake urip layanan produk kasebut. Ing lapangan karbohidrat semen, riset babagan aditif bumi langka wis dadi topik sing panas, nanging ide umum yaiku nambah aditif bumi langka non-nano kanggo ngowahi aloi sing angel, nanging tambahan aditif bumi nano-langka wis arang banget. kacarita.
Panggunaan aditif bumi nano luwih murah tinimbang tambahan bumi langka sing biasa, lan celah karo gandum WC (bunder gedhe) sithik, lan susunan kasebut luwih padhet. Ukuran tambahan bumi langka sing meh padha karo WC, saengga gampang nggawe sumber retak. Mula, eksperimen iki nggunakake bumi nano langka minangka aditif kanggo nggayuh tujuane ora ningkatake biaya lan ningkatake kinerja. China sugih sumber daya langka. Yen kita nggunakake jinis pikiran anyar kanggo ngembangake teknologi anyar, gunakake kanthi nggunakake wijine tungsten lan sumber bumi sing langka, riset lan ngembangake bahan-bahan sing wis diowahi ing bumi, ningkatake level produksi lan pangembangan industri karbon semen China. Produk karbida proses olahan lan kualitas dhuwur sing ditambah apik, nambah daya saing, mbalikke kahanan sing ora cocog ing pasar internasional, lan nggayuh siklus bahan mentah sing apik banget.
2. Wesi bumi langka
Unsur bumi sing langka yaiku 15 lanthanides saka subkaca tabel périodik kaping telu saka Mendeleev kanthi nomer atom wiwit 57 nganti 71, ditambah 17 elemen, sing padha karo struktur elektronik lan sifat kimia. Bumi langka dikenal minangka "omah bandha" saka bahan anyar, lan minangka klompok unsur sing dikepengini para ilmuwan ing omah lan luar negeri, utamane para ahli materi. Amarga sifat khusus, bumi sing jarang digunakake ing bahan metalurgi, optik, magnet, elektronik, mesin, bahan kimia, energi atom, pertanian lan industri cahya. Sanajan bumi langka digunakake minangka aditif lan modifikasi, nilai output langsung lan bathi ora dhuwur, nanging keuntungan ekonomi sekunder bisa ditambah kaping puluhan utawa nganti atusan kali. Sumber daya bumi sing langka ing China akeh banget, lan rizab cadangan ing ndonya, lan kapasitas produksi komprehensif rangking nomer loro ing donya. Ing omah lan ing luar negeri, aplikasi bumi langka lan senyawa meh ana ing endi wae ing ekonomi nasional. Bumi langka nduweni penampilan sing jelas babagan kinerja karbida semen. Sejumlah pasinaon sing nuduhake manawa tambahan bumi sing langka bisa nambah kekuatan lan kekuwatan saka simen karbida sing akeh, saengga karbida semen sing ditambah karo bumi bisa digunakake kanthi akeh ing bahan lan alat pertambangan. , cetakan, tukul ndhuwur, lan sapiturute, duwe prospek pangembangan sing apik. Bumi sing arang digunakake minangka aditif yaiku Ce, Y, Pr, La, Sc, Dy, Gd, Nd, Sm, lan liya-liyane. Bentuk tambahan umume minangka oksida, logam murni, nitrida, hidrida, karbida, aloi perantaraan bumi-kobalt, karbonat, nitrat, lan liya-liyane. Jinis lan morfologi bumi langka sing ditambahake mengaruhi sipat fisik lan mekanik karbida semen.
3. Mekanisme ngiyatake lan ndemek bumi langka
Penambahan unsur bumi sing langka ing karbida semen ora mung nyegah gandum saka wesi sajrone proses sintering, nanging uga nambah sifat-sifat mekanik wesi, saéngga bisa ningkatake urip layanan produk kasebut. Mekanisme nguatake bumi langka ing karbohidrasi semen.
(1) Zhang Fenglin et al. yakin manawa fase γ digawe saka suhu kamar nganti suhu kamar, fcc → hcp minangka jinis bedhekan (dibantu mekanisme Ms) transisi fase. Ing antarane, γfcc lan γhcp phase kira-kira 10%. Amarga tambahan bumi langka bisa nyandhet transformasi martensit, konten γhcp ing fase binder bisa dikurangi. Mekanisme pencegahan transformasi martensit bisa uga amarga rong sebab: siji yaiku oksida dipenclasi bumi sing langka, sing nyegah gerakan dislokasi; ing sisih liya, oksida bumi sing langka ditampilake ing lokasi cacat, sing nggawe inti inti nucle nuklear dikurangi. Mangkono, fase regas wis suda lan tahap α sing saya suwe saya gedhe.
Wang Ruikun lan liya-liyane percaya manawa penambahan bumi langka ing karbida semen bisa nyuda ekspansi kesalahan ing fase Co, banjur nyegah konversi fcc α-Co → hcp ε-Co (nukleus berlapis), nggawe fcc α -Kowe ing wesi Tombol volume mundhak. α-Co duweni 12 sistem slip, dene ε-Co mung 3 sistem slip. Karbane semen langka arupa umume dumadi saka fcc α-Co, sing bakal ningkatake kemampuan kanggo koordinasi galur lan ngendhokke stres, saengga ningkatake kekarepan.
(2) Efek ing kelarutan padat W.
Pemisahan bumi langka ing WC / Co fase antarmuka nyebabake pangaribawa saka unsur kayata W lan Ti saka Co Sampeyan bisa nambah konten W lan Ti ing fase binder, mula bisa digunakake minangka solusi sing nguatake. Nanging mekanisme kasebut ora dingerteni kanthi lengkap.
(3) Nyaring organisasi.
Bumi langka ing karbon semen disebar ing antarmuka WC / Co lan WC / WC. Penyerapan unsur bumi sing langka ing antarmuka bakal nyuda energi antarmuka antarmuka fase solid-Cairan. Iki bisa nyuda proses coarsening wiji WC sajrone gawe dosa.
(4) Nguatake lan nyuda wates gandum lan watesan fase.
Ing fraktur karbida semen, utamane kalebu fraktur fase ikatan Co, lan ana sawetara retak ing sadawane gandum WC. Mula, prilaku fraktur duwe hubungan penting karo prilaku antarmuka WC / Co. Ngarsane bumi langka ing karbida semen utamane amarga oksida utawa senyawa antarlogam. Distribusi kasebut utamane ing antarmuka WC / Co lan WC / WC. Sawetara jumlah oksida bumi sing arang banget bisa ditemokake ing fase pengikat. Bentuke utamane utamane bundher utawa polyhedral. Amarga peran bumi sing arang banget kanggo ngresiki watesan gandum lan watesan fase, lan nambah kekuatan antarmuka fase, keruwetan fraktur sing langka sing dibuwang arang banget bakal apik.
Amarga macem-macem cara, bentuk, jinis bumi sing langka, lan cara riset, kesimpulan riset beda-beda, lan mekanisme sing diusulake bakal beda lan malah mbantah. Panliti babagan karbida semen ing bumi sing arang banget kudu sinau maneh.

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa