Pengobatan Kalor Tungsten Carbide Products

Karbida cemented (hardmetal) minangka istilah umum kanggo paduan sing kasusun saka carbides, nitrides, borides, utawa silicides saka logam lebur sing dhuwur (W, Mo, Ti, V, Ta, lan liya-liyane). Dibandhingake dadi loro kategori utama casting lan sintering. Paduan campuran nduweni dhuwur brittleness lan lemah, lan nduweni nilai aplikasi praktis sing sethithik. Digunakna akeh yaiku paduan sinter, sing umum dianggo saka tungsten carbide utawa titanium carbide lan bubuk kobalt lan duwe kekerasan sing dhuwur, nyandhang resistance lan kekerasan panas. Utamané dipigunakaké kanggo nggawé lan nyepetaké bahan bakar kanthi cepet, ing taun-taun pungkasan, pemanfaatan karbida ing industri cetakan uga saya tambah, saéngga dadi praktis sing penting kanggo ngrembug lan nyinaoni perawatan panas paduan keras.

1. Fitur Cemented Carbide

Carbide digawe kanthi cara metallurgi bubuk saka senyawa hard logam sing refractory lan phase bonding logam. Senyawa sing biasa dipigunakaké minangka karbida. Minangka alloy padhet kanggo alat kanggo nglereni, sing umum digunakake WC, TiC, TaC, NbC, lan liya-liyane, binder yaiku Co, lan kekuatan karbida cemented utamané gumantung ing isi Co amarga karbida ing karbida cemented duwe Titik leleh sing dhuwur (kayata titik leleh 3140 ° C Ti C), kekuwatan sing dhuwur (kaya kekerasan 3200 HV TiC), stabilitas kimia sing apik, lan stabilitas termal sing apik, kekerasan lan perlawanan kuwi dhuwur. Jinis lan stabilitas kimia luwih dhuwur tinimbang bolong alat bolong dhuwur.
Fase hard karbida sing biasa dipigunakaké utamané WC, sing nduwe daya tahan apik. Senajan sapérangan carbide duwe kekerasan sing padha karo WC, woh-wohané ora nduwèni daya tahan sing padha. WC nduweni kekuatan ngasilake luwih dhuwur (6000 MPa), saengga luwih tahan kanggo deformasi plastik. Konduktivitas termal WC uga apik, lan konduktivitas termal minangka indeks kinerja penting saka perkakas. WC duwé koefisien ngisor saka panambahan termal, watara 1/3 saka baja; Modulus elastisitasé 3 kali saka baja, lan kekuatan tekan uga luwih dhuwur tinimbang baja. Kajaba iku, WC nduweni resistensi sing kuat kanggo korosi lan oksidasi ing suhu kamar, resistansi listrik sing apik, lan kekuatan mlengkung sing dhuwur.

Gambar 1 Diagram kuasan equilibrium dari paduan WC-Co

2. Panas perawatan lan organisasi campuran

Wis ditliti ing fase ikatan WC-Co karo sebaran C / W beda 5% nganti 35% WC. Kesimpulane digambarake kaya ing ngisor iki: fase γ-fase utawa (γ + WC) sing digawe ing campuran ing cooling alon; Nalika ana (γ + η) fase katon. Nanging, amarga phase (γ + η) ora stabil, phase (γ + η) bakal dadi phase stabil (γ + WC) sawise annealing. Miturut asil panaliten, diagram fase-ekuilibrium ing Gambar 1 ditarik (garis padhet yaiku diagram phase saka sistem stabil, lan garis putusane minangka diagram fase lokal sing nggambarake ciri-ciri  sing stabil urutane).
Penyejuk (pendinginan alon) saka karbida cemented khas gumantung utamane ing isi karbon: nalika C / W> 1, karbon bebas ngendhekake ing wates fase WC-Co; nalika C / W <1, struktur mikro iki nduweni kalorone: Salah siji ing wilayah telung-phase (WC + γ + η). Sampeyan ora bisa ditindakake yèn phase η katon sawisé logam campuran alon-alon digawe adhem. Yen jumlah gedhe saka phase ë ana ing fase semèn, tanduran kristal branched muncul, lan biji-biji cilik ora bisa disebaraké; yen ana gandum gedhe η fase, biji kasebut dipisahake kanthi jarak sing dawa, saengga ana informasi yen phase η yaiku suhu sing luwih dhuwur wis diwiwiti.
Ing kasus liyane, nalika campuran ing rong fase (WC + γ), padam W bakal diendhekake minangka Co3W saka fase ikatan sawisé padam karbon rendah sing diseduh. Proses réaksi bisa ditulis kanthi rumus ing ngisor iki. Co-centered face → Co-centriced face + Co3W Amarga mangkono, alloy WC-Co rongga karbon cilik iki bakal diowahi dadi struktur fase (WC + γ + CoW) telung tahap sawise annealing. Gambar 2 nuduhake kurva pembubaran W kanggo alloy WC-Co rong fase ing temperatur annealing sing beda. Kurva iku minangka kurva suhu kritis kanggo paduan rong fase sing diowahi dadi wolung fase (WC + γ + CoW): ing ndhuwur suhu kurva. Annealing ngasilake paduan campuran mikrostruktur rong fase; Annealing ing suhu ing ngisor kurva ngasilake struktur 3-phase sing ngandung Co3W.

3. Efek proses perawatan panas ing sifat mekanik saka wesi paduan

(1) Efek Kekuwatan Awit WC nduweni kelarutan sing padat sing beda ing temperatur sing beda ing Co, nyedhiyakake kamungkinan presisi pengerasan saka phase binder dening quenching suhu sing padat solenate lan penuaan sabanjure. Quenching bisa nyebabake udan saka WC lan transisi Homotropy Co (Co heksagonal kandhel, Co bercek muka kubik). Wis kacarita yen kekuatan saka campuran sing ngandung 40% kobalt bisa ditambah kira-kira 10% sawise quenching, nanging kekuatan saka campuran sing ngemot 10% kobalt dikurangi sawise quenching. Menimbang yen jumlah kobalt sing ana ing karbida cemented sing umum dipigunakaké ing bidang teknik umumé 10% nganti 37%, pangaruh perawatan panas ing kekuatan alloy banget. Supaya wong wani nyatakake yen quenching ora minangka cara kanggo nambah kekuatan kanggo paduan W-Co. Senyawa uga nyebabake ngurangi kekuwatan saka padanan, kaya sing diperlukake ing Tabel 1 lan 3. Sifat-sifat karbida tungsten beda-beda karo jumlah Co sing ana lan ketebalan wiji, kaya sing ditampilake ing Gambar 4.

Gambar 2 Kurva kelarutan padat tungsten ing WC-10% Co alloy fase kalih

Fig.3 Efek annealing di 800 ° C pada kekuatan lentur konten WC-10% Co

Tabel 2 proses perawatan panas khas paduan keras

Gambar 4 Sifat-sifat karbida WC cemented bervariasi kanthi jumlah Co lan ukuran gandum

Gambar 5 Hubungan antara kekerasan lan waktu penuaan WC-Co paduan phase binder

Gambar 6 Hubungan antarane atose lan wektu teyeng campuran WC-Co

4. Hard alloy coating

Kanggo luwih ningkatake resistansi haus saka paduan keras, bahan sing keras kayata TiC utawa TiN bisa uga dideposit uap ing permukaan kasebut. Materi pelapisan kudu memenuhi syarat ing ngisor iki:
1 Sampeyan kudu nduweni kekuwatan sing dhuwur ing temperatur sing kurang lan suhu dhuwur.
2 nduweni stabilitas kimia sing apik.
3 kudu nduweni permeabilitas lan ora ana lubang udara.
4 Bahan sing kudu diproses kudu nduweni faktor gesekan sing kurang.
5 Kanggo nyekel kanthi kuat karo awak alat. 6 Nyedhiyakake ékonomis lan gampang kanggo gawé. Ing donya saiki, karbida cemented uga minangka bahan utama saka alat cukur. Uga ngembangake pangiriman aplikasi ing cetakan, alat ukur lan kolom liyane.
Kanggo ngringkes, iki utamané dipigunakaké ing aspek-aspek ing ngisor iki:
1 Nguripake panrapan terus-terusan.
2 Nguripake profil kanthi owah-owahan cilik ing jero pisau.
3 mbutuhake kendaraan sakteruse kanthi kurang intensitas.

4 Penggilingan pasuryan kecepatan dhuwur saka wesi utawa wesi cast abu-abu.

Kaluwihan saka karbida cermat sing dilapisi akeh lan diringkesake kaya ing ngisor iki:
1 Fleksibilitas apik.
2 bisa ningkatake akurasi ing permukaan potong workpiece.
3 Kacepetan nglereni nemen tambah ing urip alat sing padha.
4 Ing kacepetan potong sing padha, urip alat bisa tambah.
(1) Pelapisan Bahan Pabrik manufaktur paling akeh nggunakake lapisan TiC kanggo sisipan dilapisi, diikuti dening TiN coating. TiC-TiN komposit lapisan lan Ti (C • N) lapisan padat solusi ngalami bertahap. Ing taun-taun pungkasan, akeh kalapis komposit anyar uga wis dikembangake.
TiC saiki dadi bahan pelapis sing ideal, kaluwihan kasebut yaiku kekuwatan suhu dhuwur, kekuatan dhuwur, tahan oksidasi apik lan resistansi paku kawah; Kerugian kasebut yaiku koefisien ekspansi termal lan awak luwih gedhe, lan resistance nyandhang sisih kurang. Dibandhingake karo lapisan TiC, lapisan TiN nduweni kaluwihan: bilah sing dilapisi nduweni kecenderungan sing cendhek kanggo mbentuk kawah nalika nglereni, lan koefisien ekspansi termal cedhak karo substrat, lan sensitivitas kurang kanggo kejut termal lan ora bisa mbentuk tumor. Pakakas anti sampingan apik, lan gampang disetor lan dikontrol. Kerugian iku adhesi menyang substrat kurang padhet. Lapisan komposit TiC-TiN lan Ti (C • N) lapisan pelapis padat yaiku lapisan anyar sing dikembangake ing taun 1970-an lan wis kasil ditindakake ing produksi.
Lapisan lapisan gabungan komposit nduweni masa depan sing janjeni.
(2) Proses pelapisan Proses lan peralatan kanggo ngasilake sisipan lapisan TiC ing omah lan luar negeri padha. Ciri sing umum yaiku yen nglebokake cairan karbida sing dianggep diselehake ing ruang reaksi deposisi, lan banjur H2 digunakake minangka operator kanggo ngetokake TiCl4 lan methane menyang ruang reaksi. Reaksi deposition. Suhu reaksi dikontrol kira-kira 1000 ° C. Cara pemanasan kadhangkala meh padha karo pemanasan induksi frekuensi dhuwur sing padha, lan tekanan endapan paling akeh tekanan negatif. Senajan lapisan kualitas apik bisa didepositake ing tekanan normal, panggunaan pamisah tekanan negatif luwih efisien lan lapisan luwih seragam lan padhet. Utamane yen jumlah blades sing gedhe, kaluwihan nggunakake pamisah meksa negatif utamane penting.
(3) Ketebalan lapisan Ketebalan lapisan TiC biasane 5 ~ 8μm kanggo nutupi lapisan sing digawe ing ngarep lan ing luar negeri. Kapasitas lapisan TiN ing kisaran 8 ~ 12μm. (4) Pelapisan lapisan matriks kinerja banget kena pengaruh dening komposisi matriks, matriks ditutupi matriks kudu syarat: 1 nduweni ketahanan apik lan resistance kanggo deformasi plastik. 2 nduweni kekuwatan sing dhuwur. Komposisi kimia kasebut kudu cocog karo bahan pelapisan, lan adhesi kasebut kudu tegas. 4 ora rusak ing temperatur endapan dhuwur. Koefisien ekspansi iku padha karo bahan pelapis. 6 nduweni konduktivitas termal sing apik. Nalika bahan baja pemesinan, wol WiC-TC-Co utawa WC-TiC-TaC-Co kudu dipilih; nalika mesin logam wesi utawa logam non-ferrous, wesi-WC-Co kudu dipilih. Bahan pangolahan sing beda, syarat saka matriks paduan lapisan uga beda, tegese lapisan kasebut uga kudu diproses, kabeh proses perawatan panas ora bisa ditandhani, anggere miturut syarat-syarat spesifik kanggo ngoptimalake efektivitas.

5. Aplikasi Carbide Cemented in Tool and Die Production

(1) Ing bidang alat cukur, karbida cemented njaga kinerja potong banget sanajan ing suhu dhuwur 800-1000 ° C. Iku cocok kanggo pemotongan kanthi cepet ing temperatur dhuwur lan nduweni pinunjul praktis kanggo ngapikake efisiensi ekonomi. Mulane, iki kanthi otomatis ngganti baja alat kanthi kacepetan dhuwur. Nggawe alat. Ing 2017, wis digunakake akeh ora mung ing lathes, planers, piso boring, cutters telung bilah, die cutters, lan pabrik pungkasan, nanging uga karo promosi terus-terusan manufaktur pinter lan industri 4.0. Luwih luwih, looking forward kanggo materi Tool mbesuk ora ono donya hard alloy.
(2) Ing bidang cetakan, maneka warna kawat gambar mati lan kawat gambar mati ing dasare digawe saka karbida cemented. Dene sing progresif kanggo nggawe ritsleting eling nggunakake YG8 lan YG15 paduan keras kanggo nggawe drawing berdiameter gedhe mati lan YG20C hard mati. Alloys for multi-position progressive die. Mode non-magnetik digawe saka YG15 lan YG20 cemented carbide. Hayat layanan YG8 nitrogen ion implanted kawat gambar mati luwih saka tikel kaping pindho. Ing cendhak, aplikasi karbida cemented ing cetakan dadi luwih umum. Uga digunakake ing piranti gage lan industri alat liyane lan ora bakal diterangake rinci.

6. Kesimpulan

Sawise perawatan panas sing cocok saka paduan keras, senadyan bisa nambah kekerasan sing sethithik, nanging nganggep wektu perawatan panas sing luwih suwe lan ngrusak kekuatan mlengkung, saengga perawatan panas kudu nduweni kekhususan tartamtu. Lapisan permukaan nguatake dalan anyar kanggo nggunakake karbida cemented, lan lapisan substrat, materi, proses, lan kekandelan uga kudu disajikake.

Ninggalake Komentar

jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol arالعربية hi_INहिन्दी pt_BRPortuguês do Brasil bn_BDবাংলা ru_RUРусский ja日本語 pa_INਪੰਜਾਬੀ de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe viTiếng Việt pl_PLPolski jv_IDBasa Jawa