Teknologi lan Coating Teknologi Coating Ilmu sing Sampeyan kudu Ngerteni 1

Ing alat iki mingguan, kita fokus marang pengetahuan lapisan karbida. Sugeng rawuh kanggo nelusuri alat lapisan perusahaan.

Jinis lapisan

Titanium nitride (TiCN)

Kekerasan lapisan luwih dhuwur tinimbang lapisan TiN. Amarga nambah isi karbon, kekerasan lapisan TiCN saya tambah kanthi 33%, lan kekerasan kasebut kira-kira hv3000-4000 (gumantung saka pabrikan).

Lapisan berlapis CVD

Dibandhingake karo alat ditutupi PVD, urip alat dilapisi berlian CVD ditambah 10-20 kaping. Kekerapan alat berlapis berlian nggawe kacepetan cutTiNg kaping 2-3 luwih dhuwur tinimbang alat sing ora ana. Suhu oksidasi berlian CVD nuduhake nilai suhu nalika lapisan wiwit bosok. Sing luwih dhuwur suhu oksidasi, luwih disenengi kanggo cutTiNg ing suhu sing dhuwur.

Sanajan kekerasan lapisan TiAlN ing suhu ruangan luwih murah tinimbang lapisan TiCN, nanging wis dibuktekake manawa lapisan TiAlN luwih efektif tinimbang lapisan TiCN ing suhu sing dhuwur. Alesan kenapa lapisan TiAlN bisa njaga kekerasan ing suhu sing dhuwur yaiku bisa nggawe lapisan alumina ing antarane alat lan chip, sing bisa mindhah panas saka alat dadi bahan kerja utawa chip.

Teknologi lan Coating Teknologi Coating Ilmu sing Sampeyan kudu Ngerteni 2

Dibandhingake alat baja kanthi kecepatan kanthi kacepetan dhuwur, kacepetan cutTiNg saka peralatan karbonan semen biasane luwih dhuwur, sing ndadekake TiAlN dadi lapisan sing luwih disenengi kanggo alat karbonan semen. Piranti watu ditutupi pvdtialn biasane digunakake kanggo penggeretan karbida semen lan pabrik akhir minangka pilihan apik kanggo bahan non-ferrous lan non-logam.

Bahan film hard ing lumahing alat nduweni syarat ing ngisor iki

① Ketahanan atos lan tahan kuwat;

Property Properti kimia sing stabil, ora ana reaksi kimia karo bahan kerja;

③ Ketahanan panas lan tahan oksidasi, koefisien gesekan kurang, adhesion tegas kanthi matriks, lsp. Sampeyan angel kanggo lapisan lapisan siji supaya bisa ditrapake teknis.

Perkembangan bahan lapisan wis ngliwati lapisan komplek lapisan komplek tic-a12o3-TiN, TiCN, TiAlN lan lapisan komposit komponen multi saka lapisan asli TiN lan lapisan TiC. Saiki, bahan film komponen komponen kayata TiN / NbN, TiN / CN, lan liya-liyane wis mentas dikembangake, sing ningkatake kinerja lapisan alat.

Kriteria pilihan materi lapisan

Ing proses manufaktur alat cutTiNg dilapisi, umume dipilih miturut kekerasan, nyandhang resistensi, resistensi oksidasi suhu dhuwur, pelinciran lan resistensi lapisan, kalebu oksidasi lapisan kasebut kalebu sing gegandhengan karo suhu cutTiNg .

Suhu oksidasi nuduhake nilai suhu nalika lapisan wiwit bosok. Nilai suhu oksidasi sing luwih dhuwur, luwih becik kanggo cutTiNg kanthi suhu sing dhuwur. Sanajan kekerasan lapisan TiAlN ing suhu ruangan luwih murah tinimbang lapisan TiCN, nanging wis dibuktekake manawa lapisan TiAlN luwih efektif tinimbang lapisan TiCN ing suhu sing dhuwur.

Alesan kenapa lapisan TiAlN bisa njaga kekerasan ing suhu sing dhuwur yaiku bisa nggawe lapisan alumina ing antarane alat lan chip, sing bisa mindhah panas saka alat dadi bahan kerja utawa chip. Dibandhingake alat baja kanthi kecepatan kanthi kacepetan dhuwur, kacepetan cutTiNg saka alat karbida semen biasane luwih dhuwur, sing ndadekake TiAlN minangka lapisan alat karbida semen sing disenengi. Bit karbida semen lan pabrik mburi biasane nggunakake lapisan PVD TiAlN iki.

Teknologi lan Coating Teknologi Coating Ilmu sing Sampeyan kudu Ngerteni 3

Saka perspektif teknologi aplikasi: saliyane suhu cutTiNg, ambane cutTiNg, kacepetan cutTiNg lan penyejuk bisa mengaruhi efek aplikasi saka lapisan alat.

Pengembangan bahan lapisan umum

TiN minangka bahan lapisan keras sing paling diwasa lan digunakake. Saiki, tingkat panggunaan alat baja berkelajuan tinggi TiN sing dilapisi ing negara-negara maju wis ngetrapake alat baja baja kacepetan kanthi dhuwur 50% - 70%, lan tingkat panggunaan sawetara alat kompleks sing ora bisa didaftar maneh wis ngluwihi 90%.

Amarga syarat teknis sing dhuwur kanggo alat cutTiNg logam modern, lapisan TiN tambah ora bisa adaptasi. Lapisan TiN nduweni resistensi oksidasi sing kurang. Yen suhu udakara 500 ℃, film kasebut jelas teroksidasi lan ablated, lan kekerasan kasebut ora bisa nyukupi kabutuhan. TIC nduweni mikrokardinitas sing luwih dhuwur, saéngga materi tahan resistor luwih apik. Ing wektu sing padha, nduweni lampiran sing kuat karo landasan. Ing persiapan lapisan tahan nganggo multilayer, tic asring digunakake minangka film dhasar sing kontak karo landasan. Iki minangka bahan lapisan sing umum ing piranti kanggo nutupi.

Teknologi lan Coating Teknologi Coating Ilmu sing Sampeyan kudu Ngerteni 4

Kanthi pangembangan TiCN lan TiAlN, kinerja alat dilapisi wis saya tambah. TiCN bisa nyuda stres internal lapisan, nambah kekuwatan lapisan, nambah kekandelan lapisan, nyegah panyebaran retak, lan nyuda keruntuhan ujung cutTiNg. Nalika TiCN disetel minangka lapisan lapisan alat dilapis utama, urip alat kasebut bisa saya tambah apik.

TiAlN duwe stabilitas kimia sing apik, resistensi oksidasi lan resistensi nyandhang. Nalika ngolah baja wesi, baja tahan karat, qinalloy lan alloy nikel, umur layanan luwih dawa kaping 3-4 tinimbang alat coal TiN. Yen ana konsentrasi dhuwur ing lapisan AlAl TiAlN, lapisan tipis sing ora cocog A12O3 bakal dibentuk ing permukaan lapisan sajrone cutTiNg, mbentuk film pelindung lenga. Alat sing dilapisi bisa digunakake luwih efektif ing cutTiNg kanthi kecepatan kanthi dhuwur. Titanium nitrogen karbida ticno dodo karo oksigen nduweni mikrohardness dhuwur lan stabilitas kimia, sing bisa ngasilake efek sing padha karo lapisan komposit tic deca12o3. Wechat kanggo ngolah logam, konten sing apik, kudu digatekake.

Antarane bahan film sing kasebut ing ndhuwur, ana telung jinis sing mikrohardness HV bisa ngluwihi 50gpa: film berlian, CBN, lan nitrida karbon.

Akeh film inten dibutuhake kanggo disimpen ing 600 ℃ - 900 ℃, saengga teknologi iki asring digunakake kanggo nggawe simpenan film berlian ing permukaan alat karbonan semen. Komersialisasi alat karbida berlian minangka prestasi teknologi lapisan ing taun-taun pungkasan.

CBN nomer loro mung kanggo inten ing kekondelan lan konduktivitas termal. Nduwe stabilitas termal sing apik lan ora dioksidasi nalika digawe panas nganti 1000 ℃. CBN duweni sifat-sifat kimia sing stabil kanggo logam ferrous. Ora kaya inten, CBN ora cocog kanggo pangolahan baja. Bisa digunakake kanthi akeh kanggo ngrampungake lan nggiling produk baja.

Saliyane resistensi nyandhang sing apik, lapisan mantel uga bisa ngolah baja tahan panas, wesi titanium lan baja sing diilangi kanthi kecepatan cutTiNg sing cukup dhuwur. Iki uga bisa nggulung gulungan hard lan kadhemen kanthi bahan atos, karbon dibuwang bahan lan aloi Si Al kanthi nganggo alat sing serius banget. CVD lan PVD minangka cara utama kanggo nyintesis film CBN ing fase gas tekanan rendah. CVD kalebu PCVD transportasi kimia, kabel panas sing dibantu heaTiNg PCVD, ECR-CVD, lsp .; PVD kalebu reaktif ion sinar plaTiNg, penguapan reaktif aktif, deposisi dibantu laser, lan liya-liyane isih akeh pakaryan sing kudu ditindakake ing riset dhasar lan aplikasi teknologi sintesis CBN, kalebu mekanisme reaksi lan proses nggawe film, diagnosis plasma lan analisa spektrometri massa, netepake kahanan proses paling apik, pangembangan peralatan efisiensi, lsp.

Karbon nitrida bisa uga atose utawa luwih saka inten. Sukses sintesis karbon nitrida minangka conto teknik molekuler. Minangka bahan sing angel banget, karbon nitrida samesthine duwe akeh sifat-sifat fisik lan kimia liyane, lan sinau karbon klorida wis dadi topik panas ing bidang ilmu material ing jagad iki.

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa