f875f9 d1f2192617554a9facd9b2a7f56bd2abmv2

Saiki, jaman manufaktur nano wis teka, wayah esuk nanosains wis diwiwiti. Kanthi panaliten nanoteknologi penelitian lan aplikasi nanoteknologi, nanoteknologi wis dadi salah sawijining disiplin sing paling akeh. Ing kompetisi ilmu lan teknologi taunan Ilmu lan Alam, asil riset nanoteknologi ana ing ngarep. Akeh negara duwe rencana ngembangake nanoteknologi minangka strategi nasional, lan pangembangan nanoteknologi tambah taun-taun. Nanging, pangembangan nanoteknologi wis ngalami proses sing dawa saka ngarsane alami nanomaterial (kayata sel urip, bakteri, soot. lan sapiturute) kanggo nggawe manipulasi atom, molekul sing nggawe nanomaterial, sing ora nate eling marang terobosan teoretik menyang proses manufaktur.Karsane nanomaterial ing naturecell3.5 milyar taun kepungkur, kumpulan pisanan sel sel sing alami nano- bahan. Sel yaiku agregat replikasi mesin nanometer sing ngemot akeh organisme nano kayata protein, DNA, RNA molekul. Sel-sel nanoskale "organ" kasebut nindakake tugas. Konstruksi protein, fotosintesis saéngga tuwuh energi bio kanthi cepet, saéngga permukaan bumi asli ditutupi karo mikroorganisme, tanduran lan bahan organik liyane, iku CO atmosfer bumi dadi O 2, rampung ngganti permukaan bumi. lan swasana. Bisa diweruhi manawa agregat nano-mesin iki duwe peran penting ing evolusi alam.Nopal nanopartikel anorganikSaliyane ana macem-macem bahan nano-internal kompleks, yaiku anane alam nano-anorganik alami. Ing China kuno, wong nggunakake koleksi lilin sing diobong bledug kanggo nggawe olahan, bledug iki yaiku karbon ireng ukuran nano; ing permukaan pangilon tembaga kuno duwe lapisan karat sing lancip, sawise nyoba nemokake yen lapisan teyeng yaiku film sing dumadi saka nano-tin oxide. Nanomaterial anorganik alami iki nyedhiyakake bahan alami kanggo wong kanggo nindakake riset nanoteknologi. Pangembangan awal nanoteknologiologi Perkembangan teoretik ing taun 400 SM, Demokrat lan Leucippus ngutus atom, teori atom kanggo pangembangan nanoteknologi nyedhiyakake basis teori. sawetara cara teknis saka ngisor nganti bisa nggawe materi sing anyar. Penelitian teori ilmiah babagan nanoteknologi wiwit ing 1860-an, lan Thomas Graham nggunakake gelatin kanggo bubar lan bubar nyiyapake koloid, kanthi partikel koloid duwe diameter 1 nganti 100 nm. Mengko ilmuwan wis nindakake akeh riset babagan koloid, lan ngadegake teori kimia koloid. Ing taun 1905, Albert Einstein ngetung gula saka banyu ing data eksperimen kanggo ngetung diameter molekul gula udakara 1nm, kaping pisanan ing dimensi manungsa duwe pengetahuan persepsi. Nganti taun 1935, Max Knoll lan N.Ruska ngembangake mikroskop elektron kanggo nggayuh imaging sub-nanoscale, menehi alat pemerhatian kanggo wong-wong kanggo njelajah jagad mikroskopik.Kembang teknologi sing sepiMenehi Perang Dunia II, Profesor Tian Liangyi saka Universitas Nagoya ing Jepang ngembangake Penyerapan radiasi inframerah kanggo detektor rudal Jepang. Ing pangayoman gas inert, ireng seng sing disiapake kanthi metode penguapan vakum Ukuran partikel zeng ireng kurang saka 10nm. Nanging durung ditrapake kanggo kasunyatan, mula perang kasebut rampung. Mengko, ilmuwan Jerman uga nyiapake partikel nano-metal kanthi cara sing padha, nalika ora ana konsep nanomaterial, sijine bahan iki diarani partikel ultra-partikel (partikel ultra-halus), sing bisa uga tujuane manungsa kanggo nggawe bahan nano miwiti.Tekan asal nanoteknologiFeynman diprediksi Ing Desember 1959, pujian Nobel Richard Feynman ngaturake pidato ing Institut Fisika Amerika ing Institut Teknologi California ing konferensi kanthi judhul "Ana akeh ruangan ing ngisor". Dheweke diwiwiti kanthi "ngisor munggah" lan ngusulake miwiti nglumpukake saka siji molekul utawa malah atom kanggo nyukupi syarat desain kasebut. "Paling mratelakake panemume, angger-angger fisika ora nyebabake kemungkinan manawa atom bakal ngasilake sawijining atom kanthi cara atom," ujare dheweke, "lan nalika ngontrol kehalusan obyek kasebut, kita bakal nggedhekake fisik. "Sanajan teknologi sing bener kalebu ing kategori" nanometer "mung sawetara dekade mengko, ing ceramah iki, Feynman ngarepake masa depan nanoteknologi, sing netepake peran nanoteknologi ing panliten nanosains Nyedhiyakake dhasar teoritis. Nyatane, akeh ilmuwan ing skala nanometer sawise riset nyebabake sejatine kanthi pidato sing diilhami dening pidato iki.Paparangan nanoteknologiNanoteknologi lair ing wiwitan taun 1970-an. 1968, Alfred Y. Cho lan John. Archu lan kanca-kancane nggunakake epitaxy balok molekuler kanggo deposit atom monolayer ing permukaan. Ing taun 1969 Esaki lan Tsu ngusulake teori super kisi, sing kalebu rong bahan liyane utawa Konstitusi. Ing taun 1971, Zhang Ligang lan aplikasi liyane nggunakake teori superlattice lan teknologi pertumbuhan balok epitaxial balok, persiapan jurang energi macem-macem semikonduktor, lan nggayuh jumlah kuantum lan superlattice, mirsani efek fisik sing sugih banget. Efek kurungan kuantum ing sumur kuantum wis ditliti kanthi wiyar lan jero, lan akeh piranti optoelektronik lan piranti microelectronik anyar sing wis dikembangake. Ing taun 1974, Norio Taniguchi nemoni istilah "nanoteknologi" kanggo makili mesin sing ana toleran kurang saka 1 μm, sing nggawe nanoteknologi saestu dadi teknik sing mandhiri ing tahap sejarah. Nanging gambar lengkap babagan fisika ing skala nanometer adoh banget. Tuntunan utama ing nanoteknologiSymbol saka revolusi nanometer Ing taun 1981, Gerd Binnig lan Heirich Rohrer ngembangake mikroskop tunneling (STM) scanner pisanan ing jagad adhedhasar efek tunneling ing mekanika kuantum. mirsani morfologi lan manipulasi permukaan padat kanthi ndeteksi arus permukaan atom lan elektron padhet. Penemuan STM minangka revolusi ing mikroskop, lan "minangka simbol revolusi nanometer." Ing basis saka STM, sawetara mikroskop saringan dikembangake, kayata mikroskop angkatan atom (AFM), mikroskop magnetik lan mikroskop laser. Munculna STM ngidini manungsa mirsani kanthi nyata manawa kahanan saben individu ing lumahing materi lan sipat fisik lan kimia sing ana gandhengane karo tumindak elektron permukaan, Gerd Binnig lan Heirich Rohrer saéngga menang Hadiah Nobel 1986 ing Fisika. ilmuwan mikroskop tunneling scan (STM) Gerd Binnig (kiwa) karo Heinrich Rohrer. Sumber: IBMProduksi pisanan atom siji Ing taun 1989, Donald M. Pusat Panaliti IBM Almaden Tim Eigler, kanthi pitulung STM, mindhah 35 atome Xe sing diparengake ing permukaan logam Ni (110) lan nggawe telu huruf saka IBM, sing sepisanan atom manungsa diapusi, Salah sawijining warta teknologi gedhe. Ilmuwan ndeleng pangarep-arep ngrancang lan ngrancang piranti ukuran ukuran molekular saka nanoteknologi iki sing ngamanake atom siji. Pangembangan nanoteknologi cepet Juli Juli 1990, konferensi pisanan babagan nanosmos lan teknologi dianakake ing Baltimore, USA. Rapat kasebut sacara resmi nggawe ilmu nanomaterial minangka cabang ilmu pengetahuan anyar. Minangka wiwitan, nanoteknologi ngalami pangembangan kanthi cepet ing taun 1990. Ing 1991, mikroskop elektron Jepang Sumio Iijima mikroskop pisanan nemokake nanotubes karbon kanthi tembok, menehi tandha kedatangan nanotub karbon. Rong taun sabanjure perusahaan Iijima lan IBM, Donald Bethune nggawe nanotubes karbon tembok kanthi tembok siji. Ing taun 1995, peneliti nggunakake teknologi lapisan epitaxy (ALE) atom kanggo nggawe karya laser kuantum dot suhu suhu 80K, dina iki saiki akeh laser laser dadu kuantum digunakake. ing komunikasi serat optik, akses CD, tampilan lan sapanunggalane. Ing taun 1990, LT Canham nemokake fenomena luminescence silikon keropos, sing nggayuh integrasi fotoelektrik ing silikon wis mbukak prospek anyar, kanggo ngrampungake piranti ing antarane sesambungan. disebabake penundaan kekurangan kasebut, nambah kinerja sirkuit terintegrasi lan kecepatan komputer. Ing taun 1997, laboratorium nanostruktur Departemen Teknik Elektronik Universitas Minnesota sukses kanthi nggunakake nano-lithografi. Ukuran disk yaiku 100nm × 100nm. Iki dumadi saka diameter 100nm lan dawane 40nm. Diwenehi rangking rod kuantum kanthi kapadhetan panyimpenan saka 41011 bit saben inci.Nanotechnology wis dikembangake kanthi lengkapIngga abad kaping 21, pembangunan lan aplikasi nanoteknologi ngembang, jagad bakal ngembangake nanoteknologi minangka strategi nasional. Ing taun 2000, Clinton, presiden banjur saka Amerika Serikat, ngumumake peluncuran Inisiatif Nasional Nanoteknologi (NNI), paningkatan dana pendidhatan nanoteknologi, peningkatan visibilitas, lan gelombang panliten global babagan nanoteknologi.Jangan Menteri Pendidikan, Budaya, Olahraga,. Ilmu lan Teknologi bakal nyedhiakke 30,1 milyar yen (US $ 234 yuta) ing anggaran 2002 kanggo ngetrapake "Program Dhukungan Terintegrasi Nanoteknologi". Ing Eropa, pendanaan riset lan investasi ing nanoteknologi diwenehake dening program nasional, jaringan kerjasama Eropa lan perusahaan utama. . Ing wektu sing padha, program riset EU paling gedhe, institusi riset nyiyapake paling akeh, sing nutupi macem-macem wilayah. Sawise pertengahan 1980-an, pamrentah China nempuh pentinge pembangunan nanoteknologi.
Sumber: Meeyou Carbide

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

error: Content is protected !!
jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa