Abstrak
Nguripake nglereni yaiku proses lathe lan mesin lathe minangka bagean saka mesin. Mesin nglereni Nguripake utamane nggunakake alat pemotong Nguripake kanggo ngaktifake bahan kerja puteran. Ing lathe, penggerek, panen, reamer, tap, mati lan alat knurling uga bisa digunakake kanggo mesin. Lathes utamane digunakake kanggo shafts machining, disc, lengen klambi lan workpieces liyane kanthi permukaan sing puteran. Dheweke minangka jinis alat mesin sing paling akeh digunakake ing pambangunan mesin lan ndandani tanduran.

Apa sing nglereni CNC? 1.

1. Prinsip kerja Nguripake pemotong
Bahan kerja diputer, lan alat nglereni Nguripake nindakake gerakan sing lurus utawa mlengkung ing pesawat kasebut. Nglereni kanthi umum ditindakake ing lathe kanggo mesin pasuryan cylindrical ing jero lan njaba, pasuryan mburi, rai conical, mbentuk rai lan benang saka bahan kerja.
Nalika Nguripake rai kanthi njaba bentuke silinder lan njaba, alat nglereni Nguripake obah ing arah sing padha karo sumbu rotasi bahan kerja.
Nalika Nguripake pasuryan mburi utawa nglereni bahan kerja, alat nglereni Nguripake obah kanthi horisontal menyang arah tegak menyang sumbu rotasi bahan kerja. Yen trajektori alat pemotong Nguripake ing sudut serong menyang sumbu rotasi bahan kerja, permukaan conical bisa digawe mesin. Kanggo permukaan awak nglereni Nguripake dibentuk kanthi nglereni, metode alat sing wujud utawa metode tilase tip alat bisa digunakake.
Sajrone nglereni Nguripake, bahan kerja didorong dening spindle alat mesin kanggo rotasi; alat sing dicekel dening wadhah alat digunakake kanggo gerakan feed. Kacepetan nglereni v yaiku kecepatan linier (m / min) ing kontak ing antarane mesin pemesinan bahan puteran lan alat pemotong Nguripake; ambane nglereni yaiku jarak vertikal (mm) ing antarane bahan kerja kanggo permukaan machined lan permukaan machined kanggo saben stroke nglereni, nanging Nglereni lan mbentuk Nglereni yaiku dawa kontak (mm) alat nglereni Nguripake kanthi jejeg menyang arah dipakani. .
Jumlah feed nuduhake jumlah pamindahan (mm / rev) alat pemotong Nguripake ing arah feed saben revolusi bahan kerja, lan uga bisa diwartakake dening feed saben menit (mm / min) alat pemotong Nguripake. Nalika Nguripake baja biasa kanthi baja kanthi kecepatan kanthi kecepatan kanthi kacepetan, kacepetan nglereni umume 25-60 m / min, alat pemotong karbate bisa ngilangi 80-200 m / min; kacepetan paling dhuwur bisa tekan 300 nalika nggunakake karbida ditutupi alat alat nglereni. M / min utawa luwih.
Nglereni ngowahi umume dipérang dadi rong jinis: atos lan finishing (kalebu semifinal). Mobil kasar nyoba nambah efisiensi nglereni Nguripake kanthi ukuran nglereni gedhe lan feed gedhe tanpa nyuda kacepetan nglereni, nanging akurasi mesin mung bisa tekan IT11, kekuwatan permukaan yaiku Rα20 ~ 10 mikron; Wis rampung lan diresiki Coba nggunakake kecepatan dhuwur lan tingkat feed cilik lan ambane nglereni, tliti proses bisa tekan IT10 ~ 7, lan kekandelan lumahing Rα10 ~ 0.16μ. Bagéan ing logam kanthi tliti sing apik kanthi tliti kanthi tliti dhuwur. Piranti nglereni ing lathes kanthi tliti dhuwur bisa nggayuh akurasi pemesinan IT7 ~ 5 lan kekasaran permukaan Rα0.04 ~ 0,01. Nglereni Nguripake iki diarani "pangilon Nglereni".
Yen bentuk cekung lan cembung saka 0,1 nganti 0.2 μm didandani ing pojok ngethok inten Nguripake alat, permukaan potongan kasebut bakal ngasilake garis-garis garis sing apik lan ora teratur, sing bakal duwe kembang kaya brocade ing sangisore bedhane saka cahya. Minangka permukaan hiasan, potongan Nguripake iki diarani "pesawat udan Nguripake."
Sajrone Nguripake mesin pemotong, yen alat nglereni Nguripake kanthi bebarengan lan rasio kacepetan sing cocog (kecepatan alat umume kaping pirang-pirang kacepetan karya) muter ing arah sing padha karo workpiece, trajektivitas gerakan relatif saka alat pemotong Nguripake. lan kerjo bisa diganti lan diolah.
Bahan kerja sing bagean salib yaiku poligon (segitiga, alun-alun, prisma, hexagon, lan sapiturute). Yen gerakan radang baling sing dawa ditambahake menyang wadhah alat kanggo saben revolusi alat kasebut, dene arah sing dawa ing alat pemotong Nguripake, panganan cam utawa bagean salib non-bunder liyane bisa digawe mesin. Ing latar shovel, flank saka sawetara alat untu (kayata mbentuk pemotong lan hobi gear) bisa dipasang miturut prinsip kerja sing padha, sing diarani "shovel back".
2. Cara pangolahan
(1) Nglereni kanthi kasar yaiku metode paling ekonomis lan efektif kanggo atos kasar. Amargi tujuan kasar iku utamane kanggo ngilangi logam sing berlebihan saka kothong, tambah produktivitas minangka tugas utamane.
Mobil kasar biasane nggunakake pakan balik lan panganan paling gedhe kanggo nambah produktivitas. Kanggo njamin urip alat sing dibutuhake, kecepatan pemotong biasane kurang. Nalika kasar, alat nglereni Nguripake kudu milih sudut timbal sing luwih gedhe kanggo nyuda kekuatan punggung lan nyegah deformasi mlengkung lan getaran saka bahan kerja; pilih sudut rake, sudut mburi lan sudut sing negatif kanggo nambah alat nglereni Nguripake. Kekuwatan bagean potongan. Akurasi machining sing bisa digayuh kanthi kasar yaiku IT12 tekan IT11, lan atose permukaané Ra nganti 12 nganti 12,5 μm.
(2) Tugas utama mobil finansial mobil apik yaiku njamin akurasi pemesinan lan kualitas permukaan sing dibutuhake dening bagean kasebut.
Permukaan njaba mobil finishing umume diproses kanthi jumlah piso lan backing sithik lan uga kecepatan pemotongan sing dhuwur. Nalika machining kursi njaba bagean poros gedhe, agul-agul: Nguripake cuttool asring digunakake. Nalika nglereni mobil, pemotong kudu nggunakake sudut rake sing luwih gedhe, sudut mburi lan kecanthol piso positif kanggo nambah kualitas permukaan. Mobil finishing bisa digunakake minangka mesin final ing bunder njaba kanthi presisi sing luwih dhuwur utawa minangka proses pra-mesin sing apik. Ketepatan finishing mobil bisa tekan IT8 ~ IT6, lan kekarepan permukaan Ra bisa nganti 1,6 ~ 0.8μm.
(3) Karakter saka mobil denda mobil sing apik yaiku: regane piso pitunjuk mburi lan jumlah feed akeh banget, lan kecepatan pemotong paling dhuwur saka 150-2000 m / min. Mobil alus umume diproses nganggo alat material super hard kayata cubic boron nitride (CBN) lan inten. Alat mesin sing digunakake uga kudu piranti mesin presisi dhuwur utawa presisi kanthi rotasi kecepatan kanthi dhuwur lan kaku sing dhuwur. Ketepatan tliti lan permukaan lumahing mobil sing padha karo wit bedhil cylindrical biasa. Akurasi machining bisa tekan ndhuwur IT6, lan atose permukaan Ra bisa tekan 0,4 ~ 0.005μm. Asring digunakake kanggo mesin tepat tliti bahan kerja logam sing ora ferrous kanthi ora bisa nggarap tenaga kerja. Kanggo bahan kerja aloi aluminium lan aluminium sing gampang ngalangi pori ing roda gilingan, mobil apik luwih efektif. Nalika nggawe permukaan njaba tliti kanthi tliti gedhe, mobil sing apik bisa ngganti gilingan.
3. Aplikasi praktis
Piranti pemotong sing beda utawa alat liyane bisa digunakake ing lathe kanggo ngolah macem-macem lumahing rotary, kayata permukaan cylindrical internal lan njaba, permukaan kerucut ing njero lan njaba, benang, alur Nguripake alur pemotong, ujung mburi lan mbentuk permukaan, lsp.
Ketepatan mesin bisa tekan IT8-IT7, kekasaran permukaan. Nilai Ra yaiku 1,6 nganti 0,8, lan pemotong ganti asring digunakake kanggo bagean mesin kanthi sumbu siji, kayata poros lurus lan cakram umum, bagian lengan, lan liya-liyane. Bagéan sithik-sithik (kayata crankshafts, eccentrics, lsp) utawa cams cakram bisa digawe mesin yen posisi workpiece diganti utawa lathe diowahi kanthi bener. Ing produksi batch cilik siji, macem-macem poros, disk, lengen klambi lan bagian liyane biasane diproses kanthi lathe horisontal utawa CNC lathe format; bagean gedhe kanthi diameter gedhe lan dawa cendhak (dawa diameter rasio 0,3 nganti 0.8) digunakake. Pangolahan latin vertikal.
Yen produksi batch luwih rumit, lan poros cilik lan ukuran cilik lan lengan karo bolongan lan benang utama, lathe turret kudu digunakake kanggo diproses. Jumlah gedhe lan jumlah bagean cilik kanthi bentuk sing kurang rumit, kayata skru, kacang, sendi pipa, bushings, lsp, asring diproses nggunakake lathes semi-otomatis lan otomatis. Nduweni produktivitas sing dhuwur nanging tliti kurang.

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa