Apa Hot Press Pressing (HIP)? 1.

Tekan tekanan panas (hip) yaiku metode pangolahan materi, sing ngetrapake materi kanthi nggunakake suhu dhuwur atusan nganti 2000 ℃ lan isostatik mencet puluhan nganti 200 MPa. Argon minangka media tekanan sing paling umum.

Pers panas kasebut meh padha karo pinggul. Penggilingan, lali lan ekstrusi uga cocog kanggo suhu sing dhuwur lan tekanan dhuwur, nanging ora kanggo tekanan isostatik panas.

Bentenane antara sendi pinggul lan tekan panas

Hip ditrapake tekanan isostatik kanggo bahan kanthi nggunakake tekanan udara, dene tekanan panas mung ditrapake kanggo tekanan uniaxial. Sejak roti lengkap

Supaya jelas nerangake bedane antara tekanan panas lan panas panas, mula dikandhakake yen tekanan isostatik panas utawa tekanan panas ditrapake kanggo bahan a (logam karo bolongan ing njero) lan bahan B (logam kanthi ujung ora rata).

Ing kasus sendi pinggul, materi a, kaya sing ditampilake ing Gambar 1, bakal kontrak kanggo njaga bentuk dhisikan nganti pori internal ilang lan dikombinasikake amarga efek panyebaran. Ing sisih liya, amarga tekanan seragam sing ditrapake ing pinggir sing ora rata, materi B ora bakal ngowahi kabeh.

Ing kasus penet sing panas, materi a uga bakal nuduhake fenomena sing padha karo hip, kaya sing dituduhake ing Gambar 2. Nanging, bahan B ora bisa njaga bentuk sing ora rata amarga tekanan mung tumindak ing bagean sing diangkat. Bahan a lan materi B bakal duwe bentuk pungkasan sing beda sawise mencet panas, gumantung karo bentuk mati lan pukulan sing digunakake. Amarga kerisakan gesekan cetakan lan watesan suhu lan ukuran ing proses deformasi, bisa uga angel ngasilake produk lan cet sing gedhe ing suhu.

Dibandhingake karo tekanan panas, tekanan isostatik panas bisa nyedhiyakake wujud materi kanthi beda saka tekanan awal. Sawijining bahan bisa njaga bentuk dhisikan sanajan sawise ngganti wujud, lan kurang diwatesi dening proses produk. Kanthi nggunakake ciri-ciri kasebut, pinggul wis ditrapake ing macem-macem lapangan.Apa Hot Press Pressing (HIP)? 2.

Gas medium tekanan tinggi (argon)

Ing udakara 1000 ℃ lan 98mpa, argon bisa nyebabake konvesi sing kuwat amarga keruwetan lan kekenthelane kurang (30% lan 15% banyu masing-masing) lan koefisien ekspansi termal sing dhuwur. Mula, koefisien transfer panas peralatan tekanan isostatik panas luwih dhuwur tinimbang tungku elektronik umum.Apa Hot Press Pressing (HIP)? 3.

Aplikasi hip

Hip digunakake, kayata:

  1. Sinter meksa bubuk
  2. Sambungan penyebaran saka macem-macem jinis bahan
  3. Copot residu pori ing bagean sinonim
  4. Ngilangi cacat internal casting
  5. Regenerasi bagean sing rusak amarga lemes utawa nggegirisi
  6. Karbisasi karbonisasi impregnasi tekanan dhuwur
Apa Hot Press Pressing (HIP)? 4.

Perawatan HIP

Apa Hot Press Pressing (HIP)? 5.

Bahan kudu ditambani miturut kahanan. Cara sing paling khas yaiku "metode kapsul" lan "metode kapsul".

Minangka ditampilake ing tokoh ing sisih tengen, "metode kapsul" yaiku nyelehake bubuk utawa obyek sing dibentuk saka bubuk ing kapsul udara, lan kapsul sadurunge ganti pinggul.

"Cara kapsul" iki bisa nyedhiyakake kapadhetan sing dhuwur sanajan kanggo bahan sing angel dikerjakake dening teknologi sintering biasa. Mula, umume digunakake ing proses sintering tekanan saka bahan bubuk. Sampeyan uga bisa digunakake kanggo ikatan penyebaran utawa karbonisasi impregnasi tekanan dhuwur saka macem-macem bahan.

Tabel ing ngisor iki ngringkes bahan utama metode gratis kapsul lan suhu / tekanan sendi pinggul.

Apa Hot Press Pressing (HIP)? 6.

Ing wektu sing padha, yen pori ing jero bahan kasebut diasingake lan ditutup, lan ora ana hubungane karo permukaan materi, pori-pori kasebut bisa diekstrusi lan diilangi dening perawatan tekanan isostatik panas. Ing tangan liyane, sanajan sawise perawatan hip, bolongan terbuka sing ana gandhengane karo permukaan materi ora bakal diremehake. Mula, materi kanthi pori-pori tertutup bisa diobati kanthi mencet isostatik panas, sing bisa nggawe sakabehane materi duwe kompak.

Bahan iki ora mbutuhake perawatan hip kapsul, sing ditepungi minangka "ora cara kapsul." Iki digunakake kanggo ngilangi pori-pori sisa ing sisih sinon, ngilangi cacat internal pemutus, lan ndandani bagean sing rusak amarga lemes utawa nggegirisi.

Efek sendi Hip

Penetangan isostatik panas ngempet ningkatake pecah uripe nganti 1,3 nganti 3,5 kali, dawa lan sithik, gumantung karo jinis wesi, kaya sing ditampilake ing tabel ing ngisor iki.

Apa Hot Press Pressing (HIP)? 7.

jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa