Apa bedane antarane proses cepet karo kawat sing alon? 1.

Proses nglereni kabel CNC EDM kalebu pangolahan kawat kanthi cepet lan proses kabel alon, sing digunakake kanthi akeh ing industri pabrik cetakan. Apa pangembangan saiki ing efisiensi pangolahan, nglereni akurasi lan kualitas permukaan teknologi kasebut?
Kaya sing dingerteni, pangolahan kawat kanthi cepet dijenengi operasi kawat kacepetan kanthi cepet sajrone proses nglereni. Alat mesin pangolahan kabel kanthi cepet yaiku alat mesin pangolahan listrik asli China. Sawise pirang-pirang dekade lan pangembangan terus, wis dadi proses pangolahan penting ing industri manufaktur. Sampeyan bisa nyukupi syarat pangolahan cetakan medium lan kelas rendah lan manufaktur bagean kompleks liyane, lan nduweni bobot gedhe ing pasar tengah lan rendah.
Kauntungan paling gedhe saka mesin pangolahan kabel kanthi cepet yaiku rasio kinerja lan rega apik. Amarga kepraktisan lan ekonomine, akeh pasar sing ana ing China. Pangolahan kawat cepet tradisional ngetrapake proses nglereni siji-wektu, efisiensi pangolahan udakara 40 mm 2 / min, kekarepan permukaan kira-kira 3.0 μm, permukaan wis ana garis sing jelas, lan tliti pangolahan udakara udakara 0,02 mm.
Kanggo nambah kualitas pangolahan, pabrikan saka alat mesin pangolahan kanthi cepet wis ningkatake bagean sing gegandhengan karo alat mesin kanthi ngrujuk babagan macem-macem proses pemotong, lan sing diarani "alat mesin medium medium" wis katon. Sejumlah teknologi proses kayata tliti kontrol numerik, pasokan daya pulsa, sistem rute kabel lan database proses alat mesin wis apik banget. Ningkatake akurasi mesin lan ningkatake kualitas permukaan.
Saiki, indeks teknis alat mesin pemotong kabel: efisiensi nglereni siji-wektu yaiku 180mm2 / min, lan kekandelan lumahing sawise nglereni kaping pirang-pirang yaiku Ra≤1.0μm. Efisiensi rata-rata ing wektu iki 50mm2 / min, lan gloss permukaan diproses. Ora cetha stripe nglereni, akurasi Processing 0.01mm, kehilangan elektroda ≤0. 01 mm / 200,000 mm2. Indikator kinerja iki koyone cukup prayoga, nanging kudu ditemokake yen entuk indikasi kasebut mbutuhake mesthekake tautan sing apik. Sawise ana kontras, kayata konsentrasi cairan kerja lan kerugian kawat, stabilitas kualitas pangolahan bakal kena pengaruh.
Ketepatan, kompleks, dawa-dawa stamping die tliti manufaktur tliti lan syarat-syarat kualitas permukaan terus nambah, teknologi pangolahan kabel kanthi cepet ora bisa adaptasi karo syarat-syarat pabrik tliti kanthi tliti, kahanan iki wis nambah teknologi pangolahan kanthi alon alon, macem-macem aspek saka pratondho proses Wis tekan tingkat sing cukup dhuwur lan ora bisa diganti dening teknologi pangolahan liyane.

1. Status pangembangan teknologi pangembangan kabel alon

(1) Katepatan pangolahan apik

Teknologi nglereni macem-macem minangka cara dhasar kanggo ningkatake akurasi lan kualitas permukaan proses kabel alon. Umumé, pemotongan ditindakake kanthi salah siji, pemotong sekunder digunakake kanggo nambah tliti, lan pemotongan ditindakake kaping telu utawa luwih kanggo ningkatake kualitas permukaan.
Amarga histeresis kawat nalika ngethok pojokan, pojokan kasebut ambruk. Kanggo nambah akurasi pemotongan pojok, strategi pamrosesan sudut sing luwih dinamis wis diadopsi. Kayata: ngganti kanthi cepet pangolahan kanthi otomatis, nyetel tekanan banyu kanthi otomatis, ngontrol energi proses.
Circuit finishing high-precision sing diadopsi dening mesin pamrosesan kabel lambat majeng minangka teknik sing efektif kanggo ningkatake lurus saka bahan kerja, sing ndadekake tliti proses bagian sing kandel bakal apik; kanggo sudhut bunder cilik, irisan sempit, alur sempit lan bagian-bagian sing apik Micro-finishing, mesin EDM sedheng duwur sing murah bisa dipotong nganggo kabel 0,02 ~ 0,03 mm.
Kanggo njamin mesin mesin tliti kanthi tliti, tliti tliti mekanik mesin, akurasi daya pulsa, akurasi kontrol servo (kalebu kontrol gerakan mekanik, parameter pulsa, sistem rute kabel lan sistem cairan kerja) wis tekan tingkat sing dhuwur banget. Piranti penyejukan suhu banyu digunakake kanggo nggawe suhu internal alat mesin padha karo suhu banyu, sing bakal nyuda ubah termal alat mesin. Sistem kontrol servo aliran kabel AC (lurus) tertutup njamin kinerja dinamis lan akurasi posisi sing dhuwur. Akurasi machining bisa dikontrol ing sawetara mikrometer. Ing posisi presisi, kontrol setara 0.1μm bisa diwujudake; Proses kecemplung bisa digunakake kanggo nyuda ubah termal bahan kerja; servo motor lan kendali tegangan kabel tertutup; lan setelan alat tliti kanthi dhuwur bisa direalisasi kanthi pasokan alat modulasi voltase, akurasi setting alat kasebut bisa nganti 0,002 mm Ora ngrusak bahan kerja, apa wae udan utawa garing.

(2) Kualitas lumahing apik saben dina

Mesin pangembangan kabel alon sing maju nggunakake sumber daya pulsa non-elektrolitik kanthi voltase kanthi nol nol, lan karusakan elektrolisis wis minimal. Kajaba iku, amarga nambah sumber daya pulsa, pucuk sing dhuwur lan jembarsa denyut sing sempit (microseconds) umume digunakake. Umume bahan kanggo mbuwang phase gas, sing akeh panas, lan suhu permukaan bahan kerja ora munggah. Fenomena retak banget dikurangi; ora mung efisiensi pangolahane, nanging kualitas lumahing apik saya apik. Proses pemotongan percikan elektrroless nggunakake sumber daya elektrroless bisa ngontrol lapisan metamorf permukaan kurang saka 2 μm. Rintangan nyandhang lan mangkat saka karbohidrat sing dipotong ora beda, sanajan grinding. Liyane lan liyane bagean diproses kanthi nglereni.

(3) Apik efisiensi pangolahan

Amarga ngembangake teknologi suplai listrik pulsa lan deteksi nanosecond gedhe, teknologi kontrol lan teknologi anti-jamming, efisiensi pangolahan alat mesin Processing kabel alon uga terus nambah. Kecepatan pangolahan saiki alat mesin pindah kabel maju bisa nganti 500mm. 2 / min. Efisiensi mesin kerja kanthi kekandelan sing luwih gedhe duwe asil teknis praktis. Contone, nalika nglereni workpiece kanthi ketebalan 300 mm, efisiensi mesin bisa tekan 170 mm 2 / min. Kanggo ngolah bahan kerja kanthi kekandelan sing beda-beda, paramèter mesin mesin kanthi otomatis diatur kanthi otomatis ndeteksi kekandelan bahan kerja kanggo nyegah rusak benang lan entuk efisiensi mesin paling dhuwur ing negara iki.
Kajaba iku, teknologi gambar kawat otomatis maju sing diwenehake dening mesin pangembangan kabel alon sing maju, wektu benang otomatis <15 s nambah efisiensi operasi pangolahan; teknologi ijol-ijolan otomatis dobel kanthi otomatis bisa pindho kabel kanthi pangolahan genti 0.20-0.02 mm. Motong pertama digawe nganggo kabel sing tebal, diameter kabel umum yaiku 0,25 mm, kanggo nambah efisiensi pangolahan, lan inti bisa dipotong; banjur filament digunakake kanggo klamben, umume filamente 0,10 mm digunakake kanggo ngethok pojokan bunder cilik, lan Ngapikake akurasi lan ngirit 30% nganti 50% saka total wektu nglereni.

(4) Pangembangan otomatis, intelijen, lan informasi

Ing proses pangolahan, kanggo nyuda campur tangan manungsa lan njamin indikasi proses samesthine, automation, intelijen, lan informasi pangolahan kabel alon wis entuk pembangunan sing cocog.
Sistem pakar proses lengkap saka piranti mesin Processing kabel alon menehi set paramèter miturut syarat pangolahan. Ora mung ngemot nomer kawat elektroda umum lan bahan kerja sing cocog, nanging uga nyedhiyakake paramèter pangolahan kanggo bahan khusus kayata PCD, PCBN, lan sapiturute, gumantung saka muncung sisih ndhuwur lan ngisor bisa gegayutan karo bahan kerja, lan jarak gedhe jarak yaiku, apa sing diresiki ing angin sing dipotong utawa permukaan sing mbukak, akurasi, kekasaran permukaan lan efisiensi sing prioritakake strategi pangolahan ngasilake kriteria; sistem ahli pelepasan gegayutan karo faktor acak ing potongan, kanthi potongan, ngethok, pangowahan bagean, pusat pemotong, cedhak pinggiran, gedhe. Ing kasus pemotongan bagean kanthi kecepatan, lan sapiturute, strategi kontrol adaptif lan fungsi kontrol otomatis yaiku digunakake ing proses kanggo ngolah stabil lan efisien.
Fungsi deteksi non-porous otomatis uga praktis banget. Yen proses skipping bolongan otomatis wis ditindakake, yen sadurunge bolongan dilalekake bisa diputer utawa bolongan wis diimbangi, mesin bakal kanthi otomatis pindhah menyang pra-bolongan sabanjure, sing bakal nyegah mesin mandheg sajrone operasi tanpa kendali. Yen sirkuit cendhak dumadi sawise nganggo kawat, posisi ngilangi sirkuit cendhak bisa kanthi otomatis digoleki, lan keandalan operasi tanpa kendhali terus apik.
Sistem CNC alat mesin dilengkapi antarmuka mekanik kanthi standar kanggo mbentuk sistem manufaktur cerdas. Robot sistem 3T) utawa EROWA bisa gampang nggambarake tukar kerja (tray) kanthi otomatis, kanthi sistem ahli lan teknologi pertukaran kabel otomatis. Otomatis kabeh proses mesin.

2. Tingkat teknis saben mesin pamrosesan kabel alon alon

(1) Mesin pangolahan kabel alon tingkat paling dhuwur

Mesin pangolahan kabel alon iki minangka level paling dhuwur saiki, utamane diprodhuksi ing Swiss lan Jepang. Ketepatan mesin mesin iki bisa dijamin sajrone ± 0.002 mm, efisiensi pangolahan maksimal bisa nganti 400-500mm2 / min, kekasaran permukaan bisa tekan Ra0.05μm, kualitas permukaan pancen sampurna, lan permukaan meh ora ana metamorfik lapisan. Kemasan Micro ditindakake kanthi nggunakake kawat Φ0.02 mm. Umume mesin utama duwe sistem imbangan panas, lan sawetara mesin nggunakake potongan minyak. Alat mesin jinis iki nduweni fungsi lengkap lan otomatisasi dhuwur. Bisa langsung ngrampungake mesin presisi kanthi cetakan, lan urip saka proses olahan wis tekan level penggilingan mekanik.

(2) Mesin pangolahan kabel lambat kelas tinggi

Mesin jinis jinis iki sejatine diprodhuksi dening perusahaan Swiss lan Jepang. Nduwe fungsi benang otomatis, sumber daya anti-elektrolisis non-resistif, lan sistem pancet termal. Iki bisa dipotong nganggo kabel elektroda Φ0.07 mm kanthi akurasi ± 0,003 mm. Efisiensi bisa nganti luwih saka 300mm2 / min, lan kekandelan lumahing bisa tekan Ra <0.2μm. Nduwe fungsi ndeteksi owah-owahan salib saka workpiece lan ngoptimalake kekuwatan discharge ing wektu nyata. Mesin kasebut uga digunakake ing stamping presisi.

(3) Mesin pangembangan kabel alon-alon sawetara

Mesin iki umume diprodhuksi dening perusahaan Swiss lan Jepang ing China. Tingkat teknis sawetara mesin Taiwan uga bisa tekan level iki. Konfigurasi lan kinerja bisa nyukupi syarat pangolahan pemotongan kabel tliti tliti. Umume, ngetrapake suplai daya anti-elektrolisis non-resistif, kanthi proses nyemprot banyu lan fungsi nglereni taper. Efisiensi pangolahan maksimal praktis yaiku 150-200 mm2 / min, kekasaran permukaan sing paling apik yaiku Ra <0.4μm, tliti pemotong bisa tekan ± 0.005mm, lan kawat elektroda kanthi Φ0.1mm lan ndhuwur umume digunakake kanggo nglereni. Sistem perlindhungan tabrakan ngindhari karusakan amarga kesalahan program utawa mishandling, lan dilengkapi mekanisme benang otomatis opsional.

(4) Mesin pangolahan kabel alon-level entri

Alat mesin umume minangka alat mesin Taiwan utawa alat mesin dikembangake sacara domestik. Konfigurasi lan kinerja menehi syarat pangolahan cetakan domestik lan bagean sing umum. Umumé, proses nglereni lan ndandani siji-siji, nglereni lan ndandani loro bisa entuk kekasaran permukaan sing stabil kira-kira 0.8μm, tliti proses yaiku ± 0.008mm, umume mung bisa dipotong nganggo 0.15mm lan ndhuwur kabel elektroda, lan mikrostruktur permukaan diproses. Ana celah tartamtu ing antarane pojok lan alat mesin maju.
Umumé, mesin pangembangan kawat sing alon duwe kauntungan sing jelas kanggo efisiensi pangolahan, presisi, kualitas permukaan, lsp. Sanajan rega mesin pangembangan alon-alon luwih larang, kanthi pangembangan industri industri sing cepet, bakal luwih akeh ditrapake kanggo macem-macem lapangan pangolahan.

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa