Why Titanium is Difficult-to-machine Material? 1

Fenomena fisik ing proses titanium

Kekuwatan aloi titanium mung luwih dhuwur tinimbang baja kanthi kekerasan sing padha, nanging fase fisik pangolahan aloi titanium luwih kompleks tinimbang proses baja, sing nggawe proses aloi titanium ngadhepi angel.

Napa Titanium Bahan Bahan Ora susah? 2.

Umume wesi titanium duwe konduktivitas termal sithik, mung 1/7 baja lan 1/16 aluminium. Dadi, panas sing digawe ing proses nglereni wesi titanium ora bakal ditransfer menyang bahan kerja utawa dicopot karo kripik, nanging diklumpukake ing wilayah sing dipotong, suhu sing digawe bisa paling dhuwur 1000 1000 utawa ndhuwur, sing nggawe potongan kasebut pinggiran nyandhang alat, retak lan ngasilake tumor chip kanthi cepet, lan pinggiran nglereni katon cepet, sing nggawe wilayah pemotongan ngasilake panas, luwih suwe nyuda layanan layanan alat kasebut.

Suhu dhuwur sing diprodhuksi ing proses nglereni ngancurake integritas permukaan bagean wesi titanium ing wektu sing padha, sing nyebabake penurunan akurasi geometris bagean lan fenomena hardening kerja kanthi suda nyuda kekuwatane.

Kelenturan wesi titanium bisa uga migunani kanggo kinerja bagian, nanging nalika proses nglereni, ubah bentuk elastis bahan kerja minangka alesan penting kanggo getaran. Tekanan nglereni ndadekake bahan kerja "elastis" ninggalake alat kasebut lan mbalek maneh, saéngga gesekan ing antarane alat lan bahan kerja luwih gedhe tinimbang efek nglereni. Proses gesekan uga ngasilake panas, sing nuwuhake masalah konduktivitas termal kurang saka aloi titanium.

Nalika machining bagean tembok sing lancip utawa dering, masalah iki luwih serius. Ora gampang ngolah bagean témbok wesi titanium kanthi akurasi dimensi samesthine. Amarga nalika bahan kerja ditolak dening pemotong, ubah bentuk lokal tembok lancip wis ngluwihi kisaran elastis, nyebabake ubah bentuk plastik, lan kekuwatan materi lan kekuwatan saka titik pemotongan saya tambah akeh. Ing wektu iki, miturut kacepetan pemotong sing wis ditemtokake, mesin dadi dhuwur banget, sing luwih dawa bakal nggawe alat sing cetha.

Napa Titanium Bahan Bahan Ora susah? 3.

"Panas" minangka "pelanggaran" wesi titanium sing angel diolah!

Teknologi ngerti babagan proses wesi titanium

Ing basis pangerten mekanisme pangolahan aloi titanium lan pengalaman sadurunge, ngerti cara ngolah aloi titanium yaiku:

(1) Blade kanthi geometri sudut positif digunakake kanggo nyuda kekuatan nglereni, nglereni panas lan ubah bentuk bahan kerja.

(2) Tansah dipakani kanthi tetep supaya ora dadi bahan kerja. Sajrone proses nglereni, alat kasebut kudu ing negara mangan. Jumlah nglereni radial AE kudu 30% saka radius.

(3) Tekanan dhuwur lan cairan nglereni gedhe digunakake kanggo njamin stabilitas termal proses mesin lan nyegah degenerasi permukaan lan karusakan alat amarga suhu dhuwur.

(4) Pinggir bilah cetha lan kethul minangka panyebaran panas lan klambi, sing gampang nyebabake kegagalan alat.

(5) Bisa diproses ing wesi titanium titanium paling alus, amarga materi dadi luwih angel diproses sawise hardening, perawatan panas nambah kekuatan materi lan nambah agul-agul.

(6) Gunakake radius tip utawa chamfer sing akeh dipotong, lan coba nyelehake bilah luwih akeh. Iki bisa nyuda pasukan pemotong lan panas ing saben titik lan nyegah karusakan lokal. Ing panggilingan aloi titanium, kacepetan nglereni duwe pengaruh paling gedhe ing urip alat VC, diikuti karo potongan radial (panggilingan) AE.

Napa Titanium Bahan Bahan Ora susah? 4.

Miwiti saka agul-agul kanggo ngatasi masalah pangolahan titanium

Panganggone alur agul-agul ing mesin titanium titanium yaiku nyandhang sisih ngarep lan ngarep ing sadawane arah sing nglereni, sing asring disebabake lapisan keras sing ditinggalake dening mesin sadurunge. Reaksi kimia lan panyebaran saka alat nglereni lan bahan kerja ing suhu pangolahan luwih saka 800 ℃ uga salah sawijining sebab kanggo nggawe tatanan alur. Amarga ing proses mesin, molekul titanium saka bahan kerja nglumpukake ing ngarepe agul-agul kasebut, lan "weld" menyang agul-agul ing tekanan dhuwur lan suhu sing dhuwur, mbentuk tumor accretion chip. Yen kendhi chip dikupas saka agul-agul, lapisan karat simen saka glading dijupuk. Mula, bahan lan geometri lading khusus dibutuhake kanggo pangolahan aloi titanium.

Struktur alat sing cocog kanggo mesin titanium

Fokus mesin alloy titanium yaiku panas. Cairan nglereni tekanan dhuwur kudu disemprotake ing pojok nglereni kanthi tepat lan tepat kanggo mbusak panas kanthi cepet. Ana struktur unik kanggo pemotong panggilingan khusus sing digunakake kanggo pangolahan aloi titanium ing pasar.

error: Content is protected !!
jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa