【Introduksi】 Konstruksi piranti elektronik fleksibel kanthi fungsi lan struktur tartamtu nyedhiyakake macem-macem kemungkinan kanggo urip manungsa ing mangsa ngarep, kayata produk elektronik sing bisa nganggo, kripik implan, kulit sensasi, robot fleksibel, lan liya-liyane. Kanthi jero panaliten babagan bahan luminescent, produk kreatif kasebut pindhah saka laboratorium kanggo urip wong. Contone, sandhangan sing ngemot elemen lampu entheng, detektor sing dibangun karo sinyal optik, chip sing bisa ngeculake obat liwat sinyal optik, chip sing melu transmisi sinyal, lan liya-liyane. Panaliten awal, utamane nggunakake teknologi percetakan layar, kanggo nggayuh produksi bahan AC sing fleksibel gedhe. Saiki, kanthi tekane teknologi percetakan 3D, bahan fleksibel kanthi struktur sing luwih kompleks uga diprodhuksi. Peneliti ngrancang struktur novel saka piranti sing dipadhangake kanthi cahya, umume dumadi saka papat bagean, yaiku, sepasang tumpukan utawa sisih kanthi distribusi sisih elektroda, lapisan lampu cahya, lapisan dielektrik lan lapisan elektroda sing bisa dikontrol. Kontrol lapisan elektroda digayuh kanthi milih bahan polarisasi utawa film tipis elektrokonduktif. Struktur anyar iki ora mung prasaja, nanging uga kondhisi kanggo manufaktur kanthi ukuran gedhe, sing luwih penting, dibandhingake karo pangerten tradisional piranti-piranti sing padhang, sepasang elektrods sing nentang ora ana maneh dibandhingke, nanging distribusi sisih. . Iku amarga kauntungan struktural iki, peneliti wis ngrancang macem-macem jinis piranti. Contone, materi fleksibel iki dipasang ing payung, lan nalika banyu tiba ing payung, payung cemlorot, uga nggawe kemungkinan nduwe detector remot sing nggunakake owah-owahan sinyal optik.Figure 1. Perbandingan konfigurasi sandwich konvensional Piranti pemancar cahya (ditandhani minangka S-ELS) lan piranti polarisasi jambatan elektroda polarisasi (nuding PEB-ELS) a) Gambar skematik saka struktur sandwich konvensional (S-ELS) b) Gambar skematis saka lampu jambatan elektroda polarisasi sing dipancaraké piranti (PEB-ELS) c) Tampilan Fleksibel saka PEB-ELS; d) Bunder saka PEB-ELS nggedhekake kanthi jembar elektroda udakara 0.45 mm lan pucuk 0.40 mm.e) banyu sumunar ing PEB-ELS ; f) Perbandingan owah-owahan ing voltase AC sadurunge lan sawise banyu mbuwang.Figure 2. Efek saka bahan bridging, voltase lan frekuensi ing performa PEB-ELS) Pembesaran sebagean positif PEB-ELS, ukuran elektrod 1,5 mm, jarak 0.4 mm; b) tambahan bridg beda ing Cairan, cahya ing kahanan sing peteng; c) sesambungan ing antarane intensitas sing cerah lan jinis lan konsentrasi cairan sing dikepung kanthi frekuensi voltase 2 kHz; d) efek impedansi substrat ing intensitas sing cerah, lebokake gambar nuduhake hubungan antara wektu kontak Cairan lan intensitas sing cerah; e) hubungan antara intensitas lumen lan frekuensi voltase nalika voltase tetep; f) Gambar lukisan Picasso ing PEB-ELS kanthi pensil.Figure 3. Eksperimen jembatan elektroda polarisasi. .ab) nggambar diagram eksperimen, PEB-ELS sing kapisan dibagi dadi rong bagian, banjur nggunakake hydrogel minangka jembatan polarisasi, rong bagean sing diuji kanggo nguji; c) separo saka PEB-ELS infiltrasi ing kalorone loro; d) Hidogelel polyacrylamide transparan kanggo dawane, dawane 5 cm, ambane 1,6 cm, ambane 0.3 cm; e) Sawise loro beakers disambungake karo hidrogel, voltase ditrapake lan PEB-ELS ngetokake cahya; f) Selehake hydrogel langsung ing PEB-ELS lan glows materi.Figure 4. Nyiapake lan uji coba kinerja banyu sensorsa-b) diagram persiapan sensor banyu hujan; cd) sensor banyu hujan ing peta fisik, putih lan peteng; e) tangan minangka elektrod jembatan, lampu PEB-ELS; f) Yen banyu beku, intensitas emisi PEB-ELS saya ringkih. 【Ringkesan】 Panliten iki nampilake piranti sing anyar, murah, fleksibel, lan cahya sing bisa digawe sacara besar. Ing kertas iki, kinerja luminescence piranti diteliti, lan hubungan antarane kinerja luminescence lan materi bridging lan voltase sing ditrapake dibahas. Lan banjur digawe adhedhasar sensor sinyal optik. Nalika payung udan utawa kena tangan, permukaan kontak bakal pas. Ora mung kuwi, piranti emmit lampu jinis anyar iki uga bisa digunakake kanggo nulis, nalika nulis nganggo potlot, area sing cocog uga bisa entheng. Iki uga menehi kamungkinan anyar kanggo pangembangan teknologi tampilan tutul.
Sumber: Meeyou Carbide

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

error: Content is protected !!
jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa