Abstrak: Kaloro faktor utama kanggo nyiapake WV nano / ultrafine - Co-cemented karbida yaiku prep -Arasi wc nano / ultrafine berkualiti tinggi - Co gabungan komposit lan kontrol wutah wiji nalika sintering. Kemajuan riset ing omah lan luar negeri ing taun-taun pungkasan ditliti babagan komprehensif babagan nano / ultrafine WC - metode penyediaan bubuk komposit Co lan nano / ultrafine WC - Co simen teknologi cincin karbida-sinten. Kajaba iku, prospek pangembangan lan fokus riset ing wana nano / ultrafine WC - Co-cemented karbida uga dibahas.Keywords: carbated cemented, nano / ultrafine crystal; WC - Woh campuran bubuk; Carbide minangka senyawa keras logam sing kalebu reflektor (utamane nuduhake WC, TiC, TaC, NbC, VC, Cr 3 C 2, Mo 2 C, lan liya-liyane) minangka fase keras lan logam ikatan (utamane nuduhake Fe , Co, Ni Dll.) Kanggo fase pengikat, bahan paduan sing disiapake dening metalurgi bubuk. Dibandhingake karo baja, berlian, keramik lan bahan liyane sing dhuwur, karat semen ora mung nduweni kekuatan sing apik, nanging uga duwe kekarepan sing apik banget. Minangka salah sawijining bahan sing paling akeh digunakake lan nduweni peran kanggo ningkatake manufaktur industri lan pembangunan ekonomi nasional China. Peranan sing nemtokake. Karbohidrat grained Nano / ultrafine (nalika ukuran gandum WC rata-rata ing wesi yaiku 0,1 nganti 0.6 μm) kanthi efektif bisa ngatasi rasa ora konsistensi antara kekerasan lan kekerasan ing karbida semen konvensional, uga brittleness lan proses lemes. Masalah iku yen duwe karakteristik kaping pindho saka kekerasan lan kekarepan sing dhuwur. Saiki wis ngembangake pirang-pirang produk karbida kanthi dhuwur, kayata penggeretan mikro kanggo ngolah papan sirkuit terintegrasi, jarum percetakan dot matriks, alat pemesinan bolongan, lan pemotong panggilingan. , penggeretan gigi lan cetakan tliti, lan liya-liyane, digunakake kanthi cara aerospace, mesin presisi, industri elektronik, pabrik presisi lan lapangan liyane. Wiwit metallurgi bubuk diadopsi kanggo produksi karbonan semen, langkah-langkah kalebu persiapan bubuk, mencet lan sinesi. Amarga iku, rong faktor utama kanggo nyiapake karbohidrat simen WV-Co nano / ultra apik yaiku bubuk kristal nano / ultrafine. Kontrol wutah wiji sajrone nyiyapake lan gawe dosa. Ing makalah iki, sintesis bubuk komposit nano / ultrafine WC-Co lan teknik sintering karbida nano / ultrafine-grainedine ditliti lan diteliti ing taun-taun pungkasan. Cara metode 1 bubuk nano / ultrafine WC-Co gabungan tradisional kanggo ngasilake WC- Bubuk komposit co yaiku ing ngisor iki: 1) WO 3 dijupuk dening pangurangan hidrogen ing kisaran suhu 700-900 ° C kanggo entuk bubuk W; 2) bubuk W lan bubuk C dicampur ing kisaran suhu 1400 nganti 1 600 ° C. Karbonisasi kanggo entuk bubuk WC; 3) Bubuk WC lan bubuk Co dicampur kanggo entuk bubuk komposit WC-Co. Cara proses tradisional dudu cara sing cocog kanggo nyiapake bubuk komposit nano / ultrafine WC-Co, lan ana akeh kerugian. Kaping pisanan, suhu karbonisasi bubuk W lan C kanthi gampang bisa nyebabake gandum saka wutah bubuk lan mengaruhi keseragaman distribusi ukuran partikel. Kapindho, ana macem-macem faktor sing mengaruhi kualitas bubuk ing proses tradisional, lan angel ngontrol sifat bubuk. Pungkasane, cara tradisional Alur proses lan siklus produksi, biaya produksi sing dhuwur. Sawise pembangunan meh 20 taun, akeh metode persiapan bubuk komposit nano / ultrafine anyar wis dikembangake miturut upaya para peneliti ing saindenging jagad. Dheweke bisa dipérang dadi rong kategori utama: top-down lan self-Bottom up. Cara ngisor kanggo ngrujuk ing bubuk kristal nano / ultrafine saka level mikroskopik tingkat atom utawa molekuler, sing kalebu metode solusi (metode sol-gel, metode co-ulan, cara konversi penyemprot semprot) lan sintesis gas-phase . Hukum lan sapanunggalane. Cara ndhuwur kasebut nuduhake njupuk bubuk kristal nano / ultrafine saka sudut pandang makroskopis kayata partikel gedhe. Cara utama kalebu panggilingan bola energi dhuwur lan liya-liyane.Fig.1 Ukuran gandum saka karbohidrat nanocrystalline WC-7Co lan WC-10Co1. 1 Penggulungan bal-balan energi Tenaga gedheGroduksi bal-balan dhuwur kalebu ngisi bubuk bahan mentah lan balutan mrica menyang tangki pabrik bal kanthi proporsi tartamtu lan ngenalake gas intine kanggo meksa bubuk kanggo ngalami ekstrusi liwat dampak bal balutan - welding adhem - proses ngremehake kanggo nyempurnakake gandum Nyiyapake bubuk campuran nano / ultrafine WC-Co. EL-ESKANDARANY MS nggunakake bubuk W (d <196 μ m) lan bubuk C (d <45 μ m) minangka bahan mentah, nggunakake bal baja minangka media panggilingan bola, lan entuk panggilingan bola kanthi rasio materi 10: 1 suwene 120 jam. Wêdakakêna Nano WC. Nanging, panggunaan panggilingan bal energi kanthi dhuwur kanggo ngasilake bubuk komposit WC-Co nano / ultrafine duwe kerugian nalika panggilingan bal sing dawa, bubuk sing rusak sawise giling, lan efisiensi kerja sing sithik. Kanggo ngatasi kekurangan penggilingan bola kanthi energi tradisional tradisional, bal-balan karbida umume digunakake minangka bal pengisaran kanggo nyuda kontaminasi bubuk. Ing wektu sing padha, sawetara proses pabrik bal energi kanthi energi anyar uga wis dikembangake, kayata Mill Energy Mill-Mill Planetary Mill, Energi-kimia sintesis, lan Integrasi Mekanikal lan Thermal Aktivitas. Penggilingan bola planèt dual-drive dhuwur-energi utamane nggabungake rotasi lan revolusi tong gilingan, lan nambah efisiensi liwat bidang percepatan gravitasi sing digawe sajrone proses penggilingan bola. BUTLER BG et al. digunakake pabrik balung dwi-drive energi dhuwur kanggo ngukur ukuran partikel yaiku 0,8 μm WC lan bubuk WC-Co nganti 10-20 nm mung sintesis 10 h.Mekanokimia nuduhake introduksi reaksi kimia sajrone proses penggilingan bola. saengga mbeling wektu panggilingan lan nambah efisiensi panggilingan. Sintesis mekanisme utamane dipérang dadi rong langkah: langkah pertama yaiku nggunakake logam aktif kayata Mg lan Zn minangka agen pengurangan, lan karbon ireng lan sawetara organ sing ngemot karbon minangka agen karbonisasi ditambahake menyang tangki pabrik bal bareng karo WO 3. Amarga proses panggilingan bola ngasilake energi akeh, WO3 pisanan menehi reaksi karo logam aktif kanggo W, lan banjur C nereaksi karo W ngasilake nano-WC. Langkah kapindho yaiku menehi wubuk bubuk sing dijupuk sawise panggilingan bal wis rampung dadi larutan asam kayata HCl kanggo mbusak oksida logam kanggo njupuk bubuk WC nano murni. HO-SEINPUR A et al. diselehake WO3, Zn lan C menyang tangki pabrik bal, lan sawise gilingan bola nganti 36 jam, bubuk sing diasilake direndhem ing asam klorida sing diencerake 2 jam kanggo entuk bubuk WC udakara 20 nm. Cara metode sintesis panas sing diuripake mekanik yaiku. cara anyar sing nggabungake proses penggilingan bal kanthi proses pengurangan karbonisasi. Fitur utama yaiku nggunakake lumahing aktif sing diasilake dening panggilingan bola energi kanthi suda kanggo nyuda suhu pengurangan karbonisasi, lan nyiyapake bubuk gabungan nano / Ultrafine WC-Co. SHAWLL lan liya-liyane nganggo 1: 2.4: 0. 7 (rasio molar) Tungsten oksida, grafit lan kobalt oksida 20 μm dilebokake menyang pabrik bal kanggo penggilingan bola energi dhuwur 6 h, lan banjur bubuk sing diolehake ana reaksi suda-karbonisasi ing 1 000 ° C ing gas argon pangayoman kanggo njupuk kristal. Woh bubuk WC-Co kanthi ukuran gandum saka 80 nganti 200 nm. Tim Song Xiaoyan ngasilake metode sintesis panas kanthi aktif mekanik tradisional, lan sijine senyawa oksida sing diasilake kanthi panggilingan balung menyang tungku vakum langsung kanggo sintesis sintesis nano / ultrafine WC-Co komposit. Distribusi ukuran partikel lan komposisi bubuk sing disiapake ana seragam, lan ukuran partikel antara 70 nganti 500 nm.Fig. 2 Lumahing foto abrasion SEM foto nano-karbida lan karbida semen biasa. 2 metode solusi Ing metode solusi, uyah tungsten sing larut, uyah kobalt lan bahan mentah liyane ditambahake kanggo solusi kanggo nyebarake ing tingkat atom utawa molekul, lan bubuk prekursor disiapake kanthi cara tartamtu; banjur bubuk prekursor garing, suda, karbonized, sapiturute kanggo nyiyapake nanometer. / Woh-wohan komposit WC-Co wangi-wangi. Ing bubuk prekursor sing dipikolehi kanthi cara solusi, saben fase disebar kanthi seragam lan ana ing tingkat molekuler lan atom, lan nduweni kegiyatan kimia sing dhuwur, sing kanthi efektif bisa nyuda suhu pengurangan lan karbonisasi, nyepetake wektu persiapan, lan milih nano / kristal ultrafine Persiapan solusi Powder. WC-Co Composite bisa dipérang dadi metode sol-gel, metode ko-rain lan cara konversi semprotan miturut cara sing beda kanggo njupuk bubuk prekursor. Cara sol-gel yaiku metode pembentukan kolloid sing kentel kanthi proses hidrolisis lan polycondensine larut uyah, banjur pangatusan lan sinesi kanggo njupuk bubuk komposit kristal nano / ultrafine. HOLGATE MWR nggunakake uyah tungsten, uyah kobalt, lan larut karbon organik minangka bahan mentah kanggo njupuk prekursor kaya gel kanthi ngontrol kahanan sintesis kayata nilai pH, lan banjur entuk bubuk komposit nano-WC-Co liwat pangatusan. pangurangan, lan proses karbonisasi. Cara co-raining yaiku nyiyapake penyebaran komposisi gabungan tungsten-kobalt kanthi co-salt saka uyah tungsten lan uyah kobalt ing fase cair, lan banjur nyiyapake gabungan nano / ultrafine WC-Co wêdakakêna kanthi nyuda-karbonisasi. MAJH dll ngemot 66% W (pecahan massa, padha ing ngisor) uyah tungsten lan ngemot 14. Garam kobalt saka 42% Co digunakake minangka bahan mentahan, lan bubuk prekursor komposit tungsten / kobalt disiapake kanthi metode co-ulan kimia , diterusake kanthi nyuda H 2 lan karbonisasi ing atmosfer CO / CO 2 kanggo njupuk nanopartikel sing duwe ukuran partikel udakara 50 nm / bubuk komposit Ultrafine WC-Co. Ing metode konversi pangatusan semprot, uyah tungsten larut, uyah kobalt, dll. dibubarake ing solusi supaya disemprotake garing kanggo entuk bubuk prekursor komposit tungsten-kobalt, lan banjur bubuk komposit WC-Co sing nano dijupuk kanthi langkah-langkah pengurangan lan karbonisasi. Cara konversi penyemprot disaranake pisanan saka Universitas Rutgers, lan proses spesifik kasebut kalebu telung langkah: 1) Ngilangi uyah tungsten lan garam kobalt sing larut ing banyu murni kanggo entuk solusi banyu seragam; 2) Nyemprotake solusi banyu. Lengahe ing pelarut kanthi cepet digawe kanthi kristal kanggo nggawe bubuk ngisore sing disebar kanthi merata ing tingkat molekuler; 3) Bubuk prekursor dikurangi ing swasana H 2, banjur disusoni reaksi karbonisasi ing amben sing dioksida ing atmosfer CO / CO 2. Werna campuran nano / ultrafine WC-Co dijupuk. Minangka teknologi pangatusan penyemprot lan teknologi perawatan panas bedized kanthi teknologi produksi industri, iku teknologi kanthi prospek aplikasi industri. Tim Yang Jiangao gabung lan nyiptakake cara konversi pengeringan semprot tradisional, nilar peralatan amben dairisasi kompleks lan ngalih menyang amben tetep, lan ngembangake teknologi persiapan anyar kanggo bubuk komposit kanthi "campuran-lapisan ion, udan cepet, lan sintesis suhu rendah ”. Kajaba iku, cara siji-langkah saka kegiatan karbon ing karbon lan karbon termos wis dikenalake menyang proses persiapan bubuk komposit nano / ultrafine WC-Co.Uniform kanthi distribusi aktifitas karbon ing-situ kanthi efektif nyuda suhu reaksi lan dipendhot wektu reaksi kanggo nyuda pari-parian kristal. Tumbuh, metode persiapan bubuk wutah sing gampang, cepet, kanthi produktif diusulake kanggo nyiapake bubuk komposit nano / ultrafine WC-Co kanthi struktur lan kinerja sing dikendhaleni lan ukuran gandum kristal WC kurang saka 100 nm. Saka langkah-langkah tradisional 8 nganti 3 langkah, suhu karbonisasi dikurangi saka konvensional 1300 ° C nganti 1000 ° C.1. Sintesis reaksi fase gas, Cara sintesis reaksi fase gas yaiku metode nyiapake bubuk superfine sing gas prekursor termodin sing ora stabil ngalami reaksi fisik utawa reaksi kimia ing negara gas lan aglomerat lan tuwuh ing proses pendinginan kanggo mbentuk mikropartikel . Miturut metode prekursor jenuh sing ora thermodynamically, cara sintesis uap kimia bisa dipérang dadi metode ablasi laser, metode konversi penyebaran spark, metode sputtering ion, metode sintesis nyala, metode uap kimia, lan metode konversi plasma termal . Saiki, metode sing akeh digunakake kanggo nyiapake bubuk komposit nano-WC-Co kalebu pemendapan uap kimia lan konversi plasma termal. Kanthi metode uap kimia, bubuk komposit nano-WC-Co disiapake kanthi ngetrapake prekursor gas lan nyuda karbonisasi gas dadi reaktor tembok panas. Klorida logam minangka bahan prekursor sing becik amarga suhu volatilisasi ngisor. RYUT et al. digunakake WCl 6 lan CoCl 2 minangka prekursor, H 2 lan CH 4 minangka nyuda lan gas karbonizing, lan gas Ar minangka gas operator kanggo entuk bubuk komposit nano-WC-Co kanthi ukuran partikel (24 ± 1) nm. Ing proses persiapan, supaya ora mbentuk fase kurang karbon kayata Co3W3C, WCl6 lan CoCl2 panganan ing suhu reaktor 440 lan 1400 ° C, masing-masing, lan ora ana fase kurang karbon ing komposit sing asil Metode konversi serbuk plasma yaiku metode plasma sing digunakake minangka sumber panas, lan prekursor sing disaring lan gas karbonisasi sing dikonversi diowahi dadi tingkat atom kanggo ningkatake pengurangan lan karbonisasi sing padha kanggo entuk bubuk komposit. SOHN HY et al. digunakake WCl 6, AMT, lan C 2 H 4 minangka bahan mentah kanggo nindakake konversi plasma termal ing aparat plasma induksi kanggo nyiapake bubuk WC1-x 30-nm, disusuli swasana H 2 / CH 4 kanthi suhu 900 ° C. Perawatan panas ditindakake kanggo njupuk serbuk WC murni 100 nm.2 Nano / Ultrafine WC-Co Cemented Carbide Sintering TechnologySintering minangka langkah terakhir kanggo nyiapake karbida simen. Sintering nduwe pengaruh langsung marang kinerja produk, lan owah-owahan iki ora bisa diganti, lan mulane duwe peran sing penting ing proses ngasilake karbaran simen. Kanggo karboksen simen WC-Co nano / ultrafine, proses sintering ora mung njamin dimensifikasi saka semen. karbida, nanging uga ngontrol prilaku wutah pari-parian sajrone proses dosa. Dibandhingake karo bubuk ukuran konvensional, bubuk komposit nano / ultrafine WC-Co nampilake prilaku sintering khusus amarga efek ukuran, permukaan lan efek antarmuka lan faktor liyane. Kekuwatan proses thermodynamic proses sintering utamane yaiku nyuda energi permukaan, nanging bubuk komposit nano / ultrafine WC-Co nduwe energi permukaan sing gedhe lan tenaga pemacu gedhe kanggo nggawe dosa, lan proses densifikasi bisa ditindakake ing sisih ngisor suhu. Ing wektu sing padha, bubuk gabungan nano / ultrafine WC-Co duwe kegiyatan sing dhuwur, lan luwih gampang ngalami aglomerasi pari-parian kristal sajrone proses sin sin lan proses pembubaran-pembubaran, nggawe pari-parian gampang tuwuh. MA-HESHWARIP et al. sinau prilaku densifikasi bubuk komposit nano / ultrafine WC-Co kanthi ukuran partikel sing beda sajrone proses sin sin. WANG X et al. digunakake WC-10Co (bagian sekedhik) kanthi ukuran partikel 10 nm minangka bahan mentah lan gawe dosa ing tungku vakum kanggo nyinaoni efek suhu ing tuwuh gandum. Asil kasebut nuduhake yen kenaikan suhu nyebabake kenaikan dawa gandum. Sing luwih gedhe suhu, tambah dhuwur. Yen suhu sintering yaiku 1 300 ° C, ukuran gandum tuwuh saka 10 nm nganti 380 nm, yaiku paningkatan 38 kali ganda. FANGZG et al. nemokake, sajrone 5 menit pisanan sintering, nanopowder kanthi cepet berkembang. Ing taun-taun pungkasan, supaya bisa ngontrol tumindak kanthi wutah komplek wutah nano / ultrafine WC-Co ing proses sintering, sawetara proses pemesinan anyar dikembangake, kayata tekanan gas, pemeseran penet panas, sinter gelombang mikro lan nggawe sinding plasma , lsp. 1 Sinens tekanan tekanan Nalika pungkasan proses degassing, sintering tekanan gas ditindakake kanthi syarat pori ing kompak wis ditutup lan fase kobalt ana ing fase cair. Nggunakake gas inert minangka medium tekanan, tekanan isostatik panas ditrapake ing campuran kanggo ningkatake wesi. Sintering tekanan gas kanthi efektif nggabungake sintering vakum lan tekanan isostatik panas kanggo ningkatake aliran fase kobalt lan nyuda volatilitas suhu dhuwur Co, sing mbantu ngilangi kolam pori lan kolam kobalt, supaya aloi duwe struktur sing apik lan seragam lan kinerja apik banget. Dibandhingake karo tekanan isostatik panas tradisional, tekanan sinset tekanan gas mung padha karo 1/10 utawa kurang tekanan tekanan isostatik panas, sing nyuda biaya produksi manufaktur lan biaya pangopènan. Du Wei et al nggunakake bubuk WC nano / ultrafine kanthi ukuran partikel 0,53 μm lan bubuk Coher sfera minangka bahan mentah kanggo mbandhingake efek sinuhim vakum lan tekanan gas kanggo nggawe kinerja WC-2.5% Co simen. Asil eksperimen nuduhake yen sinelling tekanan gas bisa nyuda keruwetan alangan lan nyuda wutah wiji sing ora normal. Kekuwatan aloi mundhak saka 1800 MPa dadi 2250 MPa. Wei Chongbin lan liya-liyane nggunakake metode pengurangan / karbonisasi ing wanci komposit nano / ultrafine WC-10Co minangka bahan mentah kanggo mbandhingake efek sinuhum vakum lan tekanan gas sintering ing mikrostruktur lan properti aloi ing 1420 ° C kanggo 1 h Tekanan dosa yaiku 2 MPa. Asil nuduhake manawa sinesi tekanan gas bisa nambah kinerja wesi lan nambah kekerasan fraktur saka 10.2MPa • m1 / 2 nganti 13. 6MPa • m1 / 2 Shi Xiaoliang et al digunakake WC-10Co komposit campuran kanthi cara konversi semburan minangka bahan mentah, lan sawise gilingan bola sajrone 48 jam, ngasilake WC-10Co-0.4VC-0. 4Cr 3 C 2 wêdakakêna gabungan; ngiringan sintering tekanan gas, proses ngirit nganti 1h ing 320 ° C, tekanan kasebut ana 5. Ing 5 MPa, aloi sing dipikolehi duwe sifat mekanik sing dhuwur, lan kekerasan HRA 92. 8, intensitas yaiku 3 780 MPa. Saka asil panaliten sadurunge, bisa dideleng manawa ukuran gandum saka aloi keras nano / ultrafine sing digawe kanthi tekanan gas cilik, struktur seragam, lan kekarepan uga apik banget. Saiki, wis dadi wesi keras nano / ultra alus kristal. Salah sawijining metode dosa utama. 2 sin Sin penet panasPencet penet yaiku metode sing efektif nggabungke proses mencet lan sinset kanthi cepet lan menehi aloi kanthi cepet ing kombinasi tekanan lan suhu. Dibandhingake karo proses tradisional lan proses dosa, panandhang panas bisa ngilangi kebutuhan nambah agen pembentuk lan nyuda introduksi reged; plastisitas lan trenyuh saka bubuk apik banget ing kahanan sing panas, lan saringan wesi disedhiyakake, lan suhu dosa bisa dikurangi ing suhu sing kurang sithik. Aloi sing cukup padhet dipikolehi sajrone wektu sing sithik lan ringkes.Li Zhixi et al. bubuk WANNA nano / ultrafine (0.81 μm) lan bubuk Co (1,35 μm) minangka bahan mentah, lan Cr 3 C 2 lan VC minangka inhibitor wutah gandum liwat panggilingan bola energi dhuwur ing planet. Ukuran partikel sing disiapake kurang saka 0. Serbuk komposit 3 μm WC-Co banjur sabanjure panas lan sinetron kanggo nyinaoni efek sinetel penet panas ing kinerja sampel. Asil nuduhake manawa karbohidrat semenut WC-10Co kanthi mikrostruktur seragam lan ukuran gandum rata-rata kurang saka 0.8 μm dipikolehi kanthi sinter panas kanthi suhu 1 400 ° C, 2h ing suhu lan 30 tekanan MPa. Ukuran gandum tambah. Inhibitor Cr 3 C 2 +0. Nilai mikrohidness 4VC 56GPa. Zhu Qikou et al. WC - 6Co campuran bubuk kanthi diameter 300 nm sing disiapake kanthi pengurangan ing-ing ngisor suhu kanthi bahan mentah, lan ditrapake kanthi sinset panas kanthi suhu 1 200 ° C kanggo 20 MPa lan tetep anget. 5h Persiapan Carbide Nano / Ultrafine WC-6Co. Asil nuduhake manawa sinetron kanthi panas bisa nyuda pori campuran lan nyandhet wutah wiji. Ukuran gandum rata-rata ing WC ing gandum yaiku 600 nm lan distribusi kasebut sanajan. Kekerasan HRA yaiku 93 lan kekuatan fraktur transversal yaiku 1530 MPa. Liu Xuemei lan liya-liyane nggunakake bubuk WO 3, bubuk Co 3 O 4 lan bubuk ireng karbon minangka bahan mentah, mula pertama ing tungku perawatan panas vakum, banjur nggunakake nanocomposite ing suhu 1 370 ° C ing ngisor tekanan 20 MPa kanggo 1,5h. Gandum sing apik WC - Co jinis karbida. Asil nuduhake manawa karbida semen sing disiapake duwe kapadhetan dhuwur lan fase WC lan Co kanthi ukuran biji rata-rata ukuran 0,813 μm, kekerasan HRA lan fraktur angel 92.5 lan 8.44 MPa • m1 / 2, masing-masing. Saka asil riset ing ndhuwur, bisa ditemokake manawa kekuwatan wesi sawise sinset panas digawe umume sithik, utamane amarga tekanan paksi mung bisa ditrapake sajrone proses pemesinan panas, supaya struktur saka macem-macem bagean aloi ing proses sintering amarga kekuatan sing ora rata sing ngasilake Anisotropi nyebabake aloi sing luwih murah lan mengaruhi urip layanan aloi.2. 3 sintering gelombang gelombangMatikan gelombang teknologi minangka teknologi sintering kanthi cepet sing nggunakake kerugian dielektrik ing lapangan elektromagnetik gelombang panas kanggo nyandhang kabeh awak sing wis sinon menyang suhu sintering kanggo entuk sintering lan dimensifikasi. Amarga energi gelombang mikro nambah energi kinetik atom, molekul utawa ion ing njero bahan sinon, energi aktifisasi bahan kasebut dikurangi, sing mupangate bisa nyuda suhu sinelling lan nyepetake wektu sinelling. Ing wektu sing padha, pemanasan gelombang mikro duwe karakteristik pemanasan kanthi cepet lan pengurangan suhu kanthi cepet, saéngga bahan sing disiapake dening sintering gelombang mikro duwe karakteristik mikrostruktur lan fineness, kesegaran sing apik lan liya-liyane. WC komposit gabungan 10C sing disiapake kanthi dhuwur -Gencar bal bal digunakake minangka bahan mentah kanggo sakabehing pucuk, lan proses pemrosesan gelombang mikro digunakake kanggo nyiyapake aloi sing atos. Asil eksperimen nuduhake yen wektu sing nyembelake lan suhu sinelling duwe pengaruh sing signifikan marang sifat aloi, dene wektu nyekeli lan tingkat pemanasan ora ana pengaruh ing sifat aloi. Asil diduweni ing wektu sing nyuda 20 menit lan suhu sing ala 1 320 ° C. Biji-bijian aloi apik lan seragam, kanthi kapadhetan 14 32g / cm3, kekerasan HV30 16. 11GPa, fraktur angel nganti 9. 78MPa • m1 / 2 Lu et al. nemokake manawa wektu nyekeli kurang bisa ditrapake kanggo tuwuh gandum saka gelombang gelombang simen WC-8Co. BAO R et al. digunakake cara panggilingan bola planet kanggo nyampur lan ngompres bubuk WC lan Co kanthi ukuran partikel 0.15 μm, disusul sintering gelombang mikro. Asil nuduhake manawa sinter gelombang mikro duwe karakteristik sanksi cepet. Sawise sinesi, fase decarburized ing permukaan alloy. Nambahake jumlah karbon ireng sajrone campuran, bisa nyandhet dekarburasi permukaan wesi lan nambah kinerja wesi. Alter HRA wesi nganti 93,2 sawise sinter gelombang mikro nggunakake bubuk komposit kanthi isi karbon sing total 6.08%. Sanajan sinode gelombang mikro duwe kaunggulan wektu cepet sinter, tingkat pemanasan kanthi cepet, ukuran gandum lan seragam lan sifat-sifat mekanik sing apik, sinter gelombang mikro nduweni pilihan sing kuat kanggo bahan, lan gampang mbukak runaway termal lan pemanas sing ora rata. Bahan-bahan. Ing wektu sing padha, persiapan oven gelombang mikro sing dhuwur isih dadi masalah industri. Saiki, riset utama isih konsentrasi ing sekolah lan institusi riset, lan durung ana produksi industri skala gedhe. 4 Nyeprasi plasma sinteringDischarge plasma yaiku aplikasi langsung tekanan lan denyut DC saiki ing antarane partikel bubuk. Ing tumindak gabungan tekanan mekanik, tekanan tekanan pulsa lan kolom suhu dhuwur cepet, partikel awak sing sinonim kanthi cepet ngasilake panas lan ngaktifake permukaan partikel supaya bisa dimensifikasi kanthi cepet. Jinis proses dosa anyar. Sintering plasma spark duwe kaluwihan kanthi laju pemanasan sing cepet, wektu panggawe cepet, lan suhu sintering sing sithik, sing mbantu nyepetake siklus persiapan lan nyuda wutah pariwara kristal. Awak sinison sing nduweni mikrostruktur sing apik sing bisa dikontrol, ukuran gandum lan distribusi seragam, lan kinerja sakabehe. . GAO Y lan bubuk komposit nano-WC-10Co sing disiapake dening proses pengurangan-karbonisasi ing-situ digunakake minangka bahan mentah, VC digunakake minangka inhibitor wutah gandum, lan nggawe sinapis plasma digunakake kanggo sinau distribusi karbon ing sin sin. suhu 1 130 ° C lan tekanan 60 MPa. Efek volume ing kinerja pipa karbida simen plasma. Asil nuduhake jumlah karbon duwe pengaruh gedhe ing phase, struktur lan properti wesi Ing alokasi karbon sing optimal, alloy duwe karakteristik struktur seragam lan fase murni, kanthi kekerasan lan fraktur angel nganti 20,50GPa lan 14. 5MPa • m1 / 2 Hao Quan et al. digunakake WC-10Co bubuk komposit kanthi ukuran gandum 250 nm sing disiapake dening proses konversi penyemprot minangka bahan mentahan kanggo sintering plasma, lan sinau efek suhu sinonim lan swasana. Asil nuduhake manawa suhu sinering mundhak, tekanan ing pungku mudhun, fase kobalt nguap, lan alloy nyimpang saka fase keseimbangan. Konten Co saka wc komposit WC-10.10Co kanthi dosa ing 1 250 ° C kanggo 5 min dadi 10,02%. LIU WB et al. kanthi lengkap sinau pengaruh parameter proses plasma discharge ing mikrostruktur lan properti wesi Asil nuduhake yen sajrone proses sintering plasma percoyo, suhu mulai bubuk campuran komposit nano / ultrafine WC-Co udakara sekitar 804 ° C. Kekerasan HRA, kekerasan fraktur, lan kekuatan pecah transversal 92.6, 12 MPa • m1 / 2 lan 2 180 Bahan kerja berprestasi tinggi MPa bisa dipikolehi ing sangisoring suhu sing dioptimalake suhu sintering 1 325 ° C, tekanan 50 MPa, lan nyekel wektu 6 nganti 8 menit. wesi Amarga sinrob plasma percoyo duwe voltase pulsa DC khusus, sing kondusif ing aliran plastik lan penyebaran permukaan partikel ing proses sin sin, lan materi kasebut cepet dimuat ing suhu sing kurang lan ing wektu sing cendhak. Minangka teknologi anyar sing janjeni. , wis akeh disinaoni ing saindenging jagad. Nanging, sinter plasma sing serem angel kanggo nggawe dosa struktur kompleks, lan aplikasi industri skala gedhe isih ana ing tahap eksplorasi.Fig. 3 Ngalahake abrasive raksasa rai WC-7Co rake nano. 4 koefisien geseran saka karbida semen nano-karbida lan momen semen sing beda-beda3 KesimpulanNen / karat simen kristal kristal / ultrafine yaiku produk karbida simen sing dhuwur-dhuwur. Perkembangan produk karbida nano- / ultrafine-grainedine sing bisa didadekake industri wis dadi salah sawijining masalah sing bakal dirampungake ing industri karbida semen ing China. Penting banget kanggo ngembangake kesehatan industri aloi keras sing sehat. Ing taun-taun pungkasan, kanthi dhukungan kuwat saka kabijakan nasional, nyiapake bubuk komposit nano / ultrafine WC-Co ing China wis nggawe terobosan, lan kinerja wangi komposit nano / ultrafine WC-Co sing wis suwe wis dadi industri. Nanging, kanggo ngasilake karbonan simen kristal apik nano / ultra apik kanthi produk stabil lan produk sing dipercaya, utamane kanggo produksi karbida simen kristal nano / ultra alus kanthi ukuran partikel kurang saka 0.2 μm, isih prelu ningkatake Penelitian lan pangembangan proses persiyapan sing ana gandhengane.
Sumber: Meeyou Carbide

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa