Apa Sampeyan Pancen Cara Nggunakake Micrometer? 1.

Minangka alat ukur tliti, mikrometer (uga dikenal minangka micrometer skru) digunakake digunakake ing mesin presisi. Iki pancen dikenal dening wong-wong ing industri kasebut. Nanging, nilai sing diukur dudu nilai Absolute. Mung yen alat ukur digunakake kanthi bener bisa nyedhaki nilai sing akurat tanpa wates.

Langkah pertama nggunakake mikrometer kanthi bener:

Mikrometer bisa dipérang dadi jinis tampilan digital, jinis mekanik (ora tampilan digital), jinis kalis banyu lan bukti minyak, jinis umum, jinis khusus, skala gedhe, jinis pangukuran kanthi cepet, jinis presisi ultra-dhuwur, lan liya-liyane sadurunge nggunakake, perlu kanggo ngonfirmasi jinis, sawetara pangukuran, akurasi utawa spesifikasi liyane.

Ukuran maca kanthi bener

Ing panggunaan mikrometer mekanik (jinis tampilan digital), asring ana kesalahan maca, sing mengaruhi akurasi pangukuran. Penting banget kanggo ngontrol skala maca babagan skala lan nambah akurasi maca.

Apa Sampeyan Pancen Cara Nggunakake Micrometer? 2.

Nalika maca retikel silinder diferensial, postur sing bener yaiku supaya katon langsung ing baris referensi. Minangka ditampilake ing conto ing ngisor iki:

Maca skala mikrometer standar

Apa Sampeyan Pancen Cara Nggunakake Micrometer? 3.

Mikrometer standar:

Apa Sampeyan Pancen Cara Nggunakake Micrometer? 4.

Umumé, nilai divisi 0.01mm bisa diwaca kaya sing ditampilake ing tokoh ing ndhuwur, utawa 0,001mm bisa diwaca kaya sing ditampilake ing tokoh ing ngisor iki.

Wacan skala kanthi mikrometer vernier

Kanthi kursor (nilai indeks 0.001mm):

Apa Sampeyan Pancen Cara Nggunakake Micrometer? 5.

Mikrometer karo vernier nuduhake skala vernier ing garis dasar sarung.

Cathetan: nalika pimpinan antarane rong skala (kaya sing ditampilake ing posisi ②, 21 lan 22), diwaca dadi 0.21mm.

Nalika skala stroke didadekake siji karo sisik mikro (kaya sing dituduhake ing posisi Fig. ③), wacan yaiku 0,003 mm.

Efek suhu

Sadurunge pangukuran, supaya ora kena pengaruh suhu, mikrometer lan bahan kerja sing kudu diukur kudu dilebokake ing suhu ruangan suwene supaya suhu bisa seimbang.

Nanging, ing proses nggunakake mikrometer, pengaruh suhu tangan ing mikrometer asring digatekake.

Apa Sampeyan Pancen Cara Nggunakake Micrometer? 6.

Nalika ngukur nganggo mikrometer, panas tangan bakal ditransfer menyang alat ukur nalika tangan nyekel pigura mikrometer, nyebabake kesalahan pangukuran sing jelas (kaya sing ditampilake ing asil eksperimen ing ngisor iki).

Kaya sing ditampilake ing tokoh ing ndhuwur, nilai ekspansi mikrometer termal mundhak kanthi wektu ditahan.

Mangkono,

① Yen mikrometer kudu ditahan nalika pangukuran, wektu kontak bakal dikurangi.

② Kanggo nyuda efek suhu ing ndhuwur, sampeyan uga bisa milih nginstal insulator termal utawa nganggo sarung tangan.

Stand Menang mikrometer khusus bisa dipilih.

Pengaruh platform dhukungan

Nalika nggunakake bangku, posisi posisi fulcrum lan postur mikrometer duwe efek beda ing asil pangukuran. Kaya sing ditampilake ing bagan ing ngisor iki. Mula, sawise nemtokake pose pangukuran, perlu kanggo nyetel titik dhasar kanggo nggunakake maneh.

Langkah-langkah umum liyane

Titik wiwitan (nol) kudu disetel sadurunge diukur, lan posisi nol kudu digunakake sadurunge nggunakake kertas sing ora cetho kanggo ngilangke permukaan ukur anvil lan skru mikro.

Apa Sampeyan Pancen Cara Nggunakake Micrometer? 7.

Minangka bagean pangopènan saben dina, ngilangake bledug, lebu lan lebu liyane ing sekitar lingkungan lan ing ngukur. Kajaba iku, kanthi ati-ati ngresiki reregetan lan rereget nganggo tela garing.

Gunakake piranti sing ukurane kanthi bener, supaya bisa ngukur miturut kekuwatan sing bener. Cathetan: nalika permukaan ngukur kontak bahan kerja lan pangukuran sabanjure, piranti pangukuran daya kudu digunakake kanggo nyegah bahan kerja ora kena pengaruh kanthi cepet.                             

Nalika mikrometer dipasang ing jejeg mikrometer, bakal ngadeg lan dipasang ing tengah kerangka mikrometer. Nanging aja ngepit banget.

Apa Sampeyan Pancen Cara Nggunakake Micrometer? 8

Ati-ati manawa mikrometer ora tiba utawa tabrakan kanthi apa-apa. Aja nggunakake kekuwatan gedhe kanggo muter micu mikro mikrometer. Yen dirasakake mikrometer bisa uga rusak amarga tumindak ora sengaja, akurasi kasebut kudu dicenthang maneh sadurunge digunakake.

Sawise wektu panyimpenan utawa film lenga pelindung sing dawa, ngilangke micrometer kanthi kain sing direndhem nganggo minyak anti karat.

Pancegahan kanggo panyimpenan

△ supaya srengenge langsung sajrone panyimpenan.

△ nyimpen ing papan kanthi ventilasi sing apik lan asor.

Simpen ing papan sing bebas bledug.

△ yen disimpen ing kothak utawa wadhah liyane, kothak utawa wadhah ora bisa diselehake ing lemah.

△ sajrone panyimpenan, kudu ana longkangan 0.1mm nganti 1mm ing antarane permukaan ukur.

Not aja nyimpen mikrometer ing kahanan sing rapet.

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa