Kekuwatan utawa kekarepan Ngubungake Kanggo Carbide Cemented 1

Plementid semen wis digunakake meh setaun. Sajrone periode kasebut, dheweke wis dadi bahan umum kanggo alat manufaktur lan kabeh aplikasi sing mbutuhake kekerasan sing dhuwur lan kekarepan tartamtu. Amarga ketahanan lan kekuwatan asring ditrapake miturut jeneng sing beda-beda, pangguna uga kadhangkala salah siji. Iki mbuktekake manawa masyarakat umume kurang kawruh babagan karbida semen.

Kekuwatan fraktur TRS - kekuwatan transversal

Penentuan kekuatan fraktur transversal saka karbida semen: ISO 3327

Kekuwatan karbonida semen diukur dening TRS, yaiku tes lentur telung titik sing prasaja. Nilai TRS nggantosi kekuatan relatif saka alat kasebut. Tes TRS uga minangka indikator kanggo level kualitas produk. Karbida semen minangka bahan sing rada rapet, kekuwatane akeh kena pengaruh saka cacat lan cacat sing sipate. Mula, nilai rata-rata nilai rata-rata TRS lan nilai TRS uga bisa digunakake minangka indeks kualitas lan kinerja karbida semen. Nilai karbohidrat semen TRS bisa ditambah kanthi nambah konten binder lan nggunakake ukuran gandum sing luwih cilik

Miturut pengalaman, kekuatan tensile WC udakara setengah saka kekuatan fraktur transversal.

Nilai kekuatan fraktur transversal saka gred ing karbida semen sing ditampilake ing tabel kinerja panyedhiya sing beda-beda adhedhasar tes standar, mula mung kekuatan mekanik ukuran sampel sing dibayangke. Akeh insinyur aplikasi biasane njupuk nilai TRS minangka nilai kekuatan desain level tartamtu, lan nggunakake kanggo nemtokake manawa level tartamtu kudu main peran ing aplikasi tartamtu, ngarep-arep regane bener. Kasunyatane, nilai kasebut mandheg kanthi nambah ukuran bagean, lan nilai kekuatan desain bagean sing luwih gedhe kudu adhedhasar efek ukuran. Mula, kekuwatan fraktur minangka indeks sing apik kanggo ngevaluasi kinerja pabrik mburi.

Kekuwatan angel patah

Nggoleki solusi sing tepat kanggo masalah pengaruh bisa uga kompleks. Formula stres dampak nuduhake yen stres diganti langsung karo modulus elastis, saéngga karat simen kanthi modulus elastis dhuwur ora cocog kanggo kabeh aplikasi dampak. Nanging, nganggep kekerasan karbida semen, utamane kelas ikatan sing luwih dhuwur kanthi ikatan kobalt 25% lan struktur gandum sing kasar, nuduhake kekuwatan dampak sing dhuwur.

Kekuwatan fraktur transversal (TRS) biasane salah minangka indeks kanggo ngevaluasi resistensi dampak karbida. Nyatane, kekejangan fraktur minangka indeks sing luwih apik kanggo ngevaluasi resistensi dampak karbida semen. Kaya sing ditampilake ing tokoh kasebut, kekerasan fraktur beda karo ukuran gandum lan konten binder. Kanggo informasi luwih lengkap, deleng test indhuksi palmqvist ing ngisor iki.

Kekuwatan utawa kekarepan Ngubungake Kanggo Carbide Cemented

Kekuwatan adesif

Binder saka merek karbida tungsten sing paling akeh yaiku kobalt. Ing alat puteran, binder ditambahake minangka persentase bobot, sing beda karo 3% dadi 15%. Jumlah binder minangka faktor sing penting kanggo nemtokake kinerja saben kelas. Miturut pengalaman, suda isi kobalt, luwih angel bahan kasebut. Nanging, owah-owahan ukuran partikel lan aditif bisa ngrusak aturan iki.  

Intine penting kanggo nyathet yen persentasi kobalt yaiku "kanthi bobot." Yen sampeyan duwe pabrik mburi kobalt ing tangan siji lan pabrik mburi karbida ing sisih liya, sampeyan bakal rumangsa beda. Yen kita ujar, yaiku kobalt 10% utawa 12%, iku sejatine jumlah luwih gedhe. Kanthi bobot, 12% kobalt bisa diowahi dadi luwih saka 20% kanthi volume. Peningkatan isi kobalt biasane nambah kekuatan fraktur transversal lan "kekerasan" sing dibutuhake kanggo pabrik mburi mikro, nanging sampeyan bakal ngorbanake "atose"

Kekuwatan Binder

Induksi minangka metode umum kanggo nemtokake angel saka karbida semen. Fraktur angel saka materi ditondoi dening faktor intensitas stres K1C kritis. Asil tes kekuwatan kasebut nuduhake manawa keruwetan materi mundhak kanthi nambah isi kobalt lan ukuran gandum WC.

Kekuwatan Kompresif 

Properti iki uga minangka salah sawijining properti penting saka semen karbida. Bahan duktile bakal nggedhekake utawa nggedhekake tanpa patah ing komprèsi, nanging bahan sing kasar bakal gagal, sing ana amarga fraktur nyukur tinimbang komprési sing sejati. Dibandhingake karo bahan liyane, karbén semen nuduhake kekuatan kompresi sing dhuwur, lan regane saya tambah kanthi nyuda isi binder lan ukuran gandum. Miturut ukuran gandum lan konten binder, regane cemented carbide biasane ana ing antarane 400k-900kpsi (7kn / m2)

Kekuwatan Fleksibel

Kekuwatan utawa kekarepan Ngubungake kanggo Carbide semen 3

Kekuwatan materi fleksibel nuduhake kemampuan kanggo nolak deformasi miturut beban. Kanggo bahan kanthi cacat sing signifikan nanging ora ana fraktur, beban sing ngasilake (biasane diukur ing deformasi / galur 5% saka njaba) dilaporake minangka kekuatan struktural utawa kekuatan ngasilake fleksibel.

jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa