Kanggo nyepetake Urip Alat kanthi Kecepatan Motong sing Dhuwur, Tandha-Tandha Apa Sing Kudu Digunakake? 1.

Konsumsi tenaga ing proses pemotong logam dinyatakake ing bentuk pemotongan panas lan gesekan. Faktor kasebut ndadekake alat kasebut ing kahanan mesin sing ala, kanthi beban permukaan sing dhuwur lan suhu pemotongan sing dhuwur. Alesan kanggo suhu sing dhuwur yaiku chip geser ing sadawane ngarep ngarep alat kanthi kacepetan dhuwur, ngasilake tekanan dhuwur lan gesekan sing kuat ing pojok sing nglereni.

Kanggo nyepetake Urip Alat kanthi Kecepatan Motong sing Dhuwur, Tandha-Tandha Apa Sing Kudu Digunakake? 2.

Runtuh

Ing proses pemesinan, pemotong memenuhi titik hard ing struktur mikro komponen, utawa nglereni kanthi intermiten, sing bisa nyebabake gaya pemotong terus berubah. Mula, alat nglereni nduweni ciri ketahanan suhu sing dhuwur, kekarepan sing dhuwur, resistensi nyandhang dhuwur lan kekerasan sing dhuwur.

Kanggo nyepetake Urip Alat kanthi Kecepatan Motong sing Dhuwur, Tandha-Tandha Apa Sing Kudu Digunakake? 3.

Groove nyandhang

Ing setengah abad kepungkur, supaya terus ningkatake kinerja alat nglereni, akeh karya riset sing wis ditindakake. Salah sawijining faktor penting sing mengaruhi tingkat nyandhang meh kabeh bahan alat yaiku suhu pemotong sing diraih sajrone proses mesin. Sayange, angel kanggo netepake paramèter nglereni pangétungan suhu, nanging pangukuran eksperimen bisa menehi basis kanggo rumus empiris.

Umumé, dianggep kabeh energi sing diasilake ing proses pemotongan diowahi dadi panas nglereni, lan 80% saka nglereni bakal dicopot dening kripik

Nilai angka bakal owah kanthi sawetara faktor, lan kacepetan pemotongan minangka faktor utama. Iki nyebabake udakara panas 20% kanggo mlebu alat kasebut. Sanajan baja karbon sing kurang dipotong, suhu alat bisa ngluwihi 550 ℃, yaiku suhu paling dhuwur sing bisa ditanggung HSS. Nalika ngethok baja kanthi keras nganggo alat CBN, suhu alat lan chip bisa luwih saka 1000 ℃.

Hubungan antarane nyandhang alat lan urip

Pola nganggo alat bisa dipérang dadi kategori ngisor iki:

Nganggo rai pemotong mburi

Groove nyandhang

nyandhang kawah

Nglereni pinggiran ambruk

Panas panas

Gagal pecah

Saiki, ora ana definisi gabungan sing ditampa sacara universal babagan industri alat ing industri. Sampeyan perlu kanggo nemtokake urip alat kanggo bahan lan teknologi nglereni. Cara kanggo ngukur urip alat yaiku netepake regane pakean maksimum sing bisa ditampa, yaiku VB utawa VBmax.

Kanggo nyepetake Urip Alat kanthi Kecepatan Motong sing Dhuwur, Tandha-Tandha Apa Sing Kudu Digunakake? 4.

Nganggo rai pemotong mburi

Saka sudut pandang matematika, panguripan alat bisa diandharake kanthi rumus ing ngisor iki. Rumus Taylor nyedhiyakake metode pitungan sing apik kanggo ramalan urip alat.

Vctn = C, yaiku wangun rumus Taylor sing umum. Parameter sing relevan yaiku ing ngisor iki:

Kacepetan VC = nglereni

T = gesang

D = nglereni ambane

F = tarif feed

X lan y ditemtokake dening eksperimen. N lan C iku tetep sing ditemtokake dening eksperimen utawa nilai empiris. Beda, amarga bahan, bahan kerja lan tarif beda.

Saka sudut pandang praktis, supaya bisa ngatasi panggunaan alat sing berlebihan lan ngatasi suhu sing dhuwur, telung unsur utama kudu digatekake: substrat, lapisan lan perawatan perawatan pinggiran. Saben unsur ana hubungane karo sukses utawa gagal nglereni logam. Telung unsur kasebut, sing digabungake karo bentuk alur curling chip lan radius fillet ujung alat, nemtokake bahan sing ditrapake lan aplikasi aplikasi saben alat kasebut. Kabeh parameter ing ndhuwur bisa digunakake kanggo njamin umur dawa saka alat sing nglereni, lan pungkasane nggambarake ekonomi lan linuwih pangolahan.

matriks

Piranti karbida tungso kanthi resistansi nyandhang lan angel duwe macem-macem aplikasi mesin. Penyedhiya alat biasane ngontrol ukuran gandum WC saka 0.3 μ m nganti 5 μ m supaya bisa nggayuh matriks kasebut. Ukuran gandum WC nduwe pengaruh akeh kanggo kinerja pemotong alat. Ukuran gandum WC sing luwih cilik, alat sing luwih tahan nganggo; ing nalisir, luwih gedhe ukuran gandum WC, luwih apik alat kasebut. Blades sing digawe saka matrik gandum ultra-werni utamane digunakake kanggo ngolah bahan-bahan sing diproses ing industri aeroangkasa, kayata wesi titanium, wesi Inconel, alloy suhu dhuwur, lsp.

Kanggo nyepetake Urip Alat kanthi Kecepatan Motong sing Dhuwur, Tandha-Tandha Apa Sing Kudu Digunakake? 5.

Tumum akumulasi

Kajaba iku, kekuwatan matriks bisa dikandhakake kanthi signifikan kanthi nyetel konten kobalt saka 6% dadi 12%. Mulane, mung perlu nyetel komposisi materi matriks kanggo nyukupi syarat-syarat alat kasebut kanggo kekarepan lan nyandhang resistensi ing aplikasi proses logam.

Sifat-sifat matriks bisa ditambahake ora mung lapisan kaya kobalt sing cedhak karo lapisan permukaan, nanging uga kanthi milih nambah unsur-unsur aloi liyane ing karbida semen, kayata titanium karbida (TIC), tantalum karbida (TAC). vanadium karbida (VC) lan niobium karbida (NBC). Lapisan kaya kobalt sacara signifikan ningkatake kekuatan pinggiran nglereni, sing ndadekake alat kasebut nduweni kinerja sing apik ing pemesinan kasar lan aplikasi mesin intermiten.

Kanggo nyepetake Urip Alat kanthi Kecepatan Motong sing Dhuwur, Tandha-Tandha Apa Sing Kudu Digunakake? 6.

Panas panas

Kajaba iku, kanggo cocog karo bahan kerja lan nyukupi syarat pangolahan tartamtu, limang sifat fisik ing ngisor iki kudu dipikirake nalika milih matrik sing cocog: kekarepan impak, kekuatan fraktur transversal, kekuwatan compressive, kekerasan lan kekeatan dampak termal.

Pelapis

Saiki, bahan lapisan utama ing pasar kalebu:

Titanium nitride (TIN) - biasane lapisan PVD, duwe karakteristik kekerasan lan suhu tahan oksidasi dhuwur.

Titanium nitrida karbida (TiCN) - tambahan karbon bisa nambah kekerasan lan sifat pelumas lapisan.

Titanium aluminium nitride (TiAlN utawa AlTiN) - kalebu lapisan alumina, nduwure urip alat ing aplikasi kanthi suhu sing dhuwur, utamane kanggo pemotongan garing / garing. Dibandhingake karo lapisan TiAlN, kekerasan permukaan lapisan luwih dhuwur amarga aspek aluminium nganti titanium. Skema lapisan iki cocog kanggo aplikasi mesin kacepetan sing dhuwur.

Kromium nitride (CRN) - kanthi kaluwihan kekerasan sing dhuwur lan resistensi nyandhang dhuwur, minangka solusi pilihan sing pisanan kanggo nolak accretion chip.

Berlian (PCD) - nduwe kinerja pangolahan aloi kanthi bahan wesi sing ora apik, utamane kanggo ngolah grafit, komposit matriks logam, aloi aluminium silikon lan bahan penggiling liyane. Ora cocog kanggo ngolah baja, amarga reaksi kimia bakal ngrusak kombinasi lapisan lan substrat.

nyandhang kawah

Liwat analisis pangembangan bahan lapisan lan wutah permintaan pasar ing taun-taun kepungkur, kita bisa ndeleng manawa alat dilapisi PVD luwih populer tinimbang alat dilapisi CVD. Kekandelan lapisan CVD umume beda karo 5-15 mikron

Kanggo nyepetake Urip Alat kanthi Kecepatan Motong sing Dhuwur, Tandha-Tandha Apa Sing Kudu Digunakake? 7.

Kekandelan lapisan PVD umume antarane 2-6 M. Nalika lapisan CVD diaplikasi ing permukaan ndhuwur landasan, stres tensile bakal diprodhuksi ing lapisan CVD, nalika stres kompresif bakal diproduksi ing lapisan PVD. Loro faktor kasebut duwe pengaruh sing signifikan ing pinggir nglereni, utamane babagan kinerja alat ing nglereni intermiten utawa mesin sing terus-terusan. Kajaba saka unsur aloi anyar ing proses lapisan ora mung migunani kanggo nambah adhesion lapisan, nanging uga nambah sipat lapisan.

Perawatan lading nglereni

Akeh kasus, perawatan pinggiran nglereni (passivation) nemtokake sukses utawa gagal mesin. Parameter passivation ditemtokake dening aplikasi prasetel. Contone, perawatan pinggiran nglereni sing dibutuhake kanggo nggawe baja kanthi kecepatan kanthi dhuwur ora beda karo sing digunakake kanggo mesin atos.

Umumé, terus-terusan mbutuhake passivation ing pinggiran nglereni, kaya panggilingan saka baja lan wesi sing paling akeh. Kanggo mesin intermiten sing abot, perlu kanggo nambah paramèter passivasi utawa chamfering negatif negesake t-land.

Beda, nalika baja stainless steel utawa superalloy, perlu ngliwati agul-agul kasebut kanggo entuk radius passivasi cilik, lan nganggo pinggir pemotong sing cetha, amarga nalika mesin kaya kasebut, gampang ngasilake aken chip. Kajaba iku, nalika ngolah aluminium, pinggiran nglereni uga dibutuhake.

Ing geometri, iska nawakake macem-macem agul kanthi pinggiran nglereni helik, profil sing terus-terusan nyebar ing sekitar cylindrical sadawane sumbu. Arah agul-agul spiral padha karo helix. Salah sawijining kaluwihan saka desain pinggiran spiral yaiku supaya proses pemotongan lancar lan kakehan, nyuda chatter, lan entuk permukaan lumahing sing luwih dhuwur. Kajaba iku, pinggiran nglereni spiral bisa ngangkut beban sing luwih nglereni, sing bisa nyuda kekuatan nglereni lan mbusak luwih akeh logam ing wektu sing padha. Mupangat liyane kanggo alat pemotong helical yaiku nduwe umur alat sing luwih dawa, amarga duwe gaya pemotongan sing ngisor lan panas.

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa