Cara Ningkatake Ketepatan Machining 1

Desain fix umume ditindakake sesuai karo syarat tartamtu saka proses tartamtu sawise ngrumusake proses machining bagean. Kemungkinan realisasi dipasang kudu dipikirake kanthi lengkap ing formulasi proses. Nalika ngrancang peralatan, yen prelu, saran modifikasi bisa ditrapake kanggo proses kasebut.

Kualitas desain sing kudu diukur, manawa kualitas kerja saka mesin bisa dijamin kanthi stabil, efisiensi produksi dhuwur, biaya murah, penghapusan chip gampang, operasi aman, nyimpen tenaga kerja, lan manufaktur lan pangopènan gampang.

Kepiye Ngapikake Ketumpatan Machining 2

Prinsip dhasar desain desain

1. Temokake stabilitas lan reliabilitas posisi workpiece sajrone dienggo

2. Ana cukup daya utawa clamping kekuatan kanggo mesthekake yen bahan kerja diproses ing peralatan

3. Menehi syarat operasi sing gampang lan cepet sajrone proses clamping

4. Bagéan sing bisa ditrapake kudu dadi struktur sing bisa diganti kanthi cepet. Luwih becik ora nggunakake piranti liya yen kahanan wis cukup

5. Ketemu linuwih saka posisi adaptasi bola sajrone pangaturan utawa panggantos

6. Coba supaya struktur rumit lan biaya sing larang

7. Bagéan standar kudu dipilih minangka bagean komponen sabisa

8. Mbentuk sistematisasi lan standarisasi produk internal perusahaan

Jig sing apik kudu nyukupi syarat dhasar kasebut:

1. Kunci kanggo njamin akurasi mesin kerja ana ing pilihan sing tepat ing posisi posisi datum, metode posisi lan unsur posisi, lan analisis kesalahan posisi yen perlu. Kajaba iku, perhatian kudu dibayar kanggo pengaruh struktur bagean liya ing kahanan sing akurasi karo akurasi mesin supaya bisa mesthekake yen cocog karo syarat akurasi mesin kerja.

2. Kerumitan peralatan khusus kanggo ningkatake efisiensi produksi kudu dicocogake menyang kapasitas produksi, lan macem-macem mekanisme pengapitan sing cepet lan efisien kudu diterapake supaya bisa mesthekake operasi sing trep, nyepetake wektu bantu lan nambah efisiensi produksi.

3. Struktur campuran khusus kanthi kinerja proses sing apik kudu gampang lan cukup, trep kanggo manufaktur, patemon, penyesuaian, inspeksi, pangopènan, lsp.

4. Campuran kanthi kinerja sing apik kudu duwe kekuwatan lan kekarepan sing cukup, lan operasinya kudu ringkes, tenaga kerja, aman lan dipercaya. Ing premis kahanan sing diidini objektif lan bisa ditrapake, pneumatic, hydraulic lan mekanik clamping mekanik liyane, bisa digunakake kanggo nyuda intensitas tenaga kerja saka operator. Ukuran kasebut uga trep kanggo ngilangi chip. Yen perlu, struktur penghapusan chip bisa disetel kanggo nyegah chip ngrusak posisi bahan kerja lan ngrusak alat kasebut, supaya bisa nyegah chip supaya bisa nglumpukake lan nggawa akeh panas supaya nyebabake ubah bentuk sistem proses.

5. Apik khusus karo ekonomi sing apik kudu ngetrapake komponen lan struktur standar sabisa, lan usaha dadi gampang ing struktur lan gampang diprodhuksi, supaya bisa nyuda biaya produksi manufaktur. Pramila, kanggo ningkatake mupangat ekonomi kanggo produksi, produksi teknik lan ekonomi sing dibutuhake kudu ditindakake miturut urutan lan kapasitas produksi.

Kepiye Ngapikake Ketumpatan Machining 3

Data asli kanggo nyiapake desain sing cocog sadurunge desain kalebu isi ing ngisor iki:

a) Rincian desain, rampung nggambar bagian, gambar kosong, rute proses lan data teknis liyane, mangertos proses teknis pangolahan kanggo saben proses, posisi lan skema pengempalan, ngolah isi proses sadurunge, kahanan kosong, alat mesin, alat pemotong, pangukur Inspeksi alat sing digunakake kanggo ngolah, sangu mesin lan jumlah nglereni, lsp

b) Ngerti kumpulan produksi lan kabutuhan adol

c) Ngerti paramèter teknis utama, kinerja, spesifikasi, akurasi alat mesin sing digunakake lan dimensi sambungan saka struktur bagean sing nyambungake;

d) Simpenan standar

Umumé, desain desain tunggal mung siji, sing menehi raos yen struktur kasebut ora kompleks banget. Utamane saiki, popularitas campuran hidrolik banget nggawe struktur mekanik asli. Nanging, yen proses desain ora dianggep kanthi rinci, mesthine bakal ora ana masalah:

a) Ijin kosong kanggo bagean mesin

Ukuran kothong gedhe banget, nyebabake gangguan. Dadi, kita kudu nyiyapake gambar atos sadurunge ngrancang. Ninggalake papan sing cukup

b) Kripik mbusak lancar

Amarga ruang mesin sing winates, mesin asring dirancang ing papan kompak. Ing wektu iki, Kripik wesi sing digawe ing proses mesin asring ora dilalekake kanggo kumpul ing pojokan sing wis mati.

Kalebu aliran keluar cairan chip ora lancar, sing ndadekke akeh alangan kanggo proses mengko. Dadi, ing wiwitan praktik, kita kudu nimbang masalah ing proses pemesinan. Sawise kabeh, pertandhingan kasebut adhedhasar ningkatake efisiensi lan operasi sing trep

c) Bukaan lekapan

Nglirwakake openness kasebut angel kanggo operator nginstal kertu kasebut, sing wektune wektu lan sregep

d) Prinsip teoritis dhasar desain pas

Kepiye Ngapikake Akurasi Machining 4

Saben set sing kudu dileksanakake kanthi cara clamping lan tumindak sing ora kaetung, saengga bisa memenuhi syarat pangguna nalika wiwitan, nanging pasamuwan kasebut kudu duwe akurasi akurasi, dadi aja ngrancang sesuatu sing salaras karo prinsip.

Sanajan sampeyan bisa lolos saiki, ora bakal suwe. Rancang sing apik kudu diresiki dening wektu

e) Elemen unsur-unsur posisi

Unsur posisi kasebut disandhang kanthi serius, mula kudu dianggep ngganti kanthi cepet lan gampang. Luwih becik ora ngrancang bagean gedhe

Pengumpulan desain desain sing penting banget, kadhangkala desain minangka salah sawijine, ing aplikasi praktis minangka perkara liyane, saengga desain apik minangka proses pangumpulan lan ringkesan sing terus-terusan.

Piranti lan peralatan sing umume digunakake utamane dadi kategori ing ngisor iki miturut fungsine:

01 clamping mati

02 pengeboran lan panggilingan alat

Kontrol kendali lan instrumen 03

04 mesin gas lan banyu

05 alat pemotong lan tusuk

06 alat welding

07 pasang polishing

08 pemasangan perkakas

09 percetakan pad, alat nulis laser

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa