Soko Informasi babagan Metallurgy 1

Metallurgy bubuk yaiku teknologi nggawe bubuk logam utawa nggunakake bubuk logam (utawa campuran bubuk logam lan bubuk non-logam) minangka bahan mentah, liwat nggawe, sintering, lan manufaktur bahan logam lan macem-macem jinis produk. Ana sawetara persamaan antara metallurgi bubuk lan produksi keramik, sing kalebu teknologi sintering bubuk. Mula, teknologi metallurgi uga bisa digunakake ing persiapan bahan keramik. Amarga kaluwihan teknologi metallurgi bubuk, wis dadi kunci kanggo ngrampungake masalah bahan anyar lan nduweni peran penting ing pambentukan bahan anyar.

Soko Informasi babagan Metallurgy 2

Lapangan aplikasis saka metallurgy bubuk

Kaping pisanan, teknologi metallurgy bubuk bisa nyilikake segregasi komponen aloi lan ngilangi struktur pemutus sing kasar lan ora rata. Duwe peran penting ing persiyapan bahan magnet bumi sing tetep langka, bahan panyimpenan hidrogen bumi sing langka, bahan luminescent bumi sing langka, katalis bumi langka, superconduktor suhu dhuwur lan liya-liyane.

Kapindho, sawetara bahan kinerja dhuwur kayata amorf, microcrystalline, quasicrystal, nanocrystalline lan suplemen solid solid sing disiapake. Bahan-bahan tliti dhuwur kasebut nduweni sifat listrik, magnetik, optik lan mekanik sing apik banget.

Banjur nggunakake teknologi metalurgi bubuk kanthi gampang bisa nyadari macem-macem jinis komposit, menehi play lengkap kanggo karakteristik saben klompok sumber sumber, sing bisa diarani minangka produksi murah matriks logam kanthi kinerja dhuwur lan teknologi komplek keramik.

Kajaba iku, teknologi metallurgi bubuk bisa diwujudake cedhak wangun net lan produksi massa otomatis, uga bisa kanthi efektif nyimpen sumber daya produksi lan nyuda panggunaan energi.

Nggunakake teknologi metallurgy bubuk bisa nggunakake lengkap biji, tailings, sludge nggawe baja, skala pabrik baja, pemulihan logam sampah minangka bahan mentah. Iku teknologi anyar sing bisa kanthi efektif nindakake regenerasi materi lan panggunaan lengkap.

Soko Informasi babagan Metallurgy 3

Keuntungan saka proses metallurgy bubuk

1. Bisa ngolah bahan khusus. Metallurgi bubuk bahan bisa digunakake kanggo ngasilake logam refleksi, senyawa, wesi palsu lan bahan keropos.

2. Ngirit logam lan nyuda biaya. Amarga metallurgy bubuk bisa dipencet menyang ukuran akhir kompak, ora perlu nggunakake mesin. Kélangan logam sing diprodhuksi nganggo metode iki mung 1-5%, dene pangolahan umum yaiku 80%.

3. Siapake bahan kemurnian sing dhuwur. Proses metallurgi bubuk ora nyawiji materi ing proses produksi material, lan ora bakal dicampur karo kekotoran sing digawa dening bahan liyane. Sintering ditindakake ing kahanan vakum lan pengurangan, lan ora wedi karo oksidasi utawa polusi materi kasebut. Mula, kesucian prodhuk iki cukup dhuwur.

4. Kabeneran distribusi materi. Metallurgi bubuk bisa njamin kabeneran lan keseragaman komposisi materi kanthi proporsi.

5. produksi massal nyuda biaya. Metallurgi bubuk cocog kanggo produksi produk kanthi pirang-pirang bentuk seragam, kayata gear lan produk liyane kanthi biaya sing akeh, sing bisa nyuda biaya produksi.

Kekurangan proses metallurgy bubuk

1. Kekuwatan lan kekarepan produk P / M kurang apik. Amarga pori internal saka tagihan sing ditetep ora bisa dicopot kanthi lengkap, kekuwatan lan kekarepan produk P / M luwih ala tinimbang pemutus lan lali karo komponen sing cocog.

2. Metallurgi bubuk ora bisa digawe dadi produk sing gedhe. Amarga cairan sing beda karo bubuk logam luwih ala tinimbang karo logam cair, wujud lan ukurane bakal diwatesi mung ing tingkat tartamtu, lan bobote ora bakal ngluwihi 10 kg.

3. Biaya seda mati dhuwur. Amarga biaya manufaktur sing mati banget, mung kanggo produksi massa.

Soko Informasi babagan Metallurgy 4

Norma wêdakakêna iku penting

Wêdakakêna minangka istilah umum kanggo kabeh properti, kalebu sifat geometris (ukuran lan bentuk partikel), sipat kimia, sifat mekanik lan bubuk fisik. Sifat-sifat kasebut ora bisa dipikolehi kanthi cara casting tradisional. Kangge, properti bubuk asring nemtokake properti produk P / M.

Granularitas. Iki nyusut sajrone nggawe dosa lan kinerja pungkasan saka prodhuk, sing bisa mengaruhi pangolahan lan pambentukan bubuk. Sawetara situs meh gegandhengan karo ukuran partikel. Contone, akurasi filtrasi bahan filter bisa dipikolehi sacara empiris kanthi mbagi ukuran partikel sing rata-rata kanthi partikel asli.

Wangun partikel saka bubuk. Gumantung saka metode pulverisasi, kayata bubuk sing diasilake dening elektrolisis, partikel kaya dendrite; bubuk wesi sing diproduksi kanthi metode pengurangan yaiku span kaya. Kajaba iku, sawetara bubuk yaiku endhog, disk, jarum, bawang, lan sapiturute Bentuk partikel bubuk bakal mengaruhi cairan lan keruwetan bubuk sing akeh. Amarga saka meshing mekanik ing antarane partikel, kekuatan bubuk sing ora duwe aturan baku uga gedhe, utamane kanggo bubuk dendrite. Nanging kanggo bahan keropos, bubuk balung balung paling apik.

Properti mekanik bubuk mekanik yaiku sifat-sifat teknologi bubuk. Iku parameter teknologi penting ing proses pambentukan metallurgy. Kapadhetan bubuk dawane minangka dhasar kanggo nimbang kanthi cara volume sajrone mencet; cairan fluida nemtokake kacepetan bubuk isi mati lan kapasitas produksi pers; kompresi bubuk nemtokake kangelan proses mencet lan tekanan ditrapake; lan formability bubuk nemtokake kekuwatan bilet kasebut.

Sifat-sifat kimia utamane gumantung saka kemurnian bahan kimia lan cara pulverisasi. Isi oksigen sing luwih dhuwur bakal nyuda kinerja penet, kekuwatan komplek lan sifat-sifat mekanik saka produk dosa, mula ana spesifikasi tartamtu babagan kahanan teknis PM.

Metallurgi bubuk duweke komposisi kimia, sifat mekanik lan fisik sing ora bisa dipikolehi kanthi cara pemutus tradisional. Bahan lan produk keropos, sepat utawa kandhel, kayata bantalan minyak, gear, cam, rod pandhita, pemotong, lan sapiturute, bisa digawe kanthi nggunakake teknologi metallurgy bubuk. Iki minangka jinis produk metallurgy bubuk sing perlu sethithik tanpa nglereni.

Soko Informasi babagan Metallurgy 5

Proses pembentukan metallurgi bubuk umum

Proses giling

Pengisaran nuduhake cara pangolahan ngethok bahan sing akeh banget ing bahan kerja kanthi piranti kasar lan abrasive.

Soko Informasi babagan Metallurgy 6

Plumber

Planing minangka jinis nglereni sing nggunakake planer kanggo nggawe gerakan timbal balik linear horisontal ing workpiece. Utamane digunakake kanggo pangolahan wujud bagéan. Ketepatan rencana kasebut yaiku 9 ~ it7, lan atose permukaane Ra ana 6,3 ~ 1.6um.

Deposisi logam

Soko Informasi babagan Metallurgy 7

Iku padha karo jinis "pemesinan molten", nanging bubuk logam disebar. Saliyane nyemprotake bahan bubuk logam, nozzle uga nyedhiyakake perlindungan laser lan daya gas sing dhuwur. Kanthi cara iki, ora bakal diwatesi kanthi ukuran kothak bubuk logam, lan bisa langsung ngasilake bagean sing luwih gedhe, lan uga cocog kanggo ndandani bagean tliti sing rusak lokal.

Nguripake

Nguripake minangka salah sawijining metode mesin mesin. Potongan kerja sing dipintal bakal diproses kanthi ngowahi bit ing platform lathe.Ia efisien mesin kerja potongan sing kalebu spindle, plate, casing, lan kanthi permukaan muter. Aman yen ngomong minangka mesin lathe sing paling akeh ditrapake ing manufaktur mesin. Nguripake yaiku metode nglereni bahan kerja kanthi nggunakake rotasi relatif kanggo pemotong ing lathe. Énergi nglereni utamane diwenehake dening bahan kerja tinimbang alat. Nguripake cocog kanggo lumahing mesin puteran. Umume workpieces kanthi lumahing puteran bisa digawe mesin kanthi cara ngowahi, kayata permukaan cylindrical internal lan njaba, permukaan conical ing jero lan njaba, pasuryan mburi, alur, benang lan permukaan sing puteran, lsp. digunakake digunakake alat ngowahi.

Soko Informasi babagan Metallurgy 8

Pangolahan nggambar

Proses nggambar yaiku jinis metode pangolahan plastik sing narik kothong logam saka bolongan mati sing luwih cilik tinimbang bagean kothong kanthi bantuan tenaga eksternal kanggo entuk wujud lan ukuran produk sing cocog. Amarga gambar biasane ditindakake ing kahanan kadhemen, proses iki uga diarani nggambar kadhemen utawa nggambar kadhemen. "

jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa