Minggu kepungkur kita ngomong babagan HIP. Minggu iki topike kita yaiku pendingin isostatik kadhemen, salah sawijining cara ngolah bahan P / M.

Iki nggunakake prinsip sing diusulake dening ilmuwan Prancis Bryce Pascal yen "pangowahan tekanan cairan ora bisa ditutup ditularake menyang saben bagean cairan lan lumahing wadhah terus-terusan". Bahan bubuk disegel ing die ngecor kanthi resistensi kurang, lan tekanan cairan ditrapake kaya karet karet. Banjur, kanthi mindhah tekanan cairan, awak sing mati bakal diserep kanthi seragam ing permukaan kabeh.

Wangun logam mirip banget karo CIP. Ing metode penet iki, kaya sing ditampilake ing ngisor iki, bahan bubuk diisi ing papan sing dikelilingi karo logam lan pukulan mudhun. Banjur, dheweke dikompres kanthi nyuda jarak ing ndhuwur pukulan ndhuwur lan ngisor.

Peralatan ngecor logam industri duwe sawetara proses otomatis saka pangisi bubuk kanggo ngilangi cetakan. Pencet tumindak siji sing dituduhake ing tokoh ing ngisor iki, ngompres bubuk dadi bentuk kanthi doyo ngisor ngisor. Amarga gesekan ing antarane bubuk lan logam mati utawa pukulan, uga ing antarane partikel bubuk, bagian ngisor awak ngecor bakal duwe kapadhetan ngisor tinimbang sisih ndhuwur.

Apa CIP (Cold Isostatic Pressing) 1

Bedane CIP lan logam

Minangka dhasar, dheweke duwe proses tekanan sing beda. CIP ditrapake tekanan isostatik kanggo bahan sing nggunakake tekanan cairan, dene ngeculake logam mung ditrapake kanggo tekanan uniaxial. Akibaté, CIP bisa ngasilake kapadhetan lan malah produk amarga ora ana gesekan kanthi cetakan logam. Tokoh tengen mbandhingake distribusi Kapadhetan CIP lan logam.

Jinis pangolahan CIP

Miturut hubungan antara jamur sing diisi bubuk lan medium tekanan, metode pembentuk CIP dipérang dadi cara tas udan lan metode tas garing.

Cara udan udan

Ing proses tas udan, kaya sing ditampilake ing tokoh ing ngisor iki, bubuk kasebut diisi ing cetakan pembentuk lan nutup ing njaba prau tekanan tinggi sadurunge diresmikake langsung ing medium tekanan. Banjur, tekanan isostatik ditrapake ing permukaan die kanggo kompresi bubuk. Cara iki cocok kanggo produksi batch cilik lan produksi nyoba macem-macem bentuk kompleks utawa produk gedhe.

Ana rong jinis struktur: jinis pressurized eksternal ditampilake ing tokoh kiwa, sing meksa medium tekanan menyang kapal tekanan saka njaba; jinis pressurized piston langsung sing dituduhake ing tokoh sing tepat, sing meksa medium tekanan ditutup kanthi prau tekanan langsung, lan nginstal piston tinimbang tutup ndhuwur.

Apa CIP (Cold Isostatic Pressing) 2

Cara tas garing

Cara tas garing yaiku mindhah tekanan liwat cetakan karet sing ditetep ing prau tekanan tinggi lan isi bubuk ing cetakan karet sing dibentuk, kaya sing ditampilake ing ngisor iki. Cara kasebut yaiku tenaga kerja lan otomatis kanthi otomatis, lan cocog kanggo produksi produk sing sederhana lan winates.

Proses tas garing dipérang dadi rong sistem: sistem komprèsi sumbu (garis kiwa) lan komprèsi circumferensial (nengen), kaya sing dituduhake ing ngisor iki.

Sistem tekanan sumbu + circumferensial + ditrapake tekanan saka permukaan njaba saka jamur lan permukaan ndhuwur karet jinis tutup karet tekan mati, kaya sing ditampilake ing ngisor iki.

Sistem pressurization circumferensial mung ditrapake tekanan saka permukaan njaba saka cetakan karet cetak kanthi cetakan cetakan karet silinder, kaya sing ditampilake ing ngisor iki. Nanging, amarga sifat-sifat cairan bubuk, tekanan sing ditrapake ing komplek ijo meh padha karo tekanan isostatik.

Apa CIP (Cold Isostatic Pressing) 3
error: Content is protected !!
jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa