1

Apa Sampeyan Kudu Ngerti babagan Piranti Parting lan Operasi Parting

Parting yaiku masang agul-agul kaya alat sing langsung menyang workpiece lan ngethok bahan kerja kanthi dawa tartamtu. Biasane digunakake kanggo mbusak mburi bahan kerja saka garis ing chuck. Panggunaan liya kalebu nglereni sirah bolt.

Alat pemisahan komersial

Ana macem-macem jinis piranti pemisahan komersial sing diwenehake dening supplier alat, nanging umume gedhe banget kanggo digunakake ing 7 × 10.

2

Iki masalah amarga ndhuwur alat pemisahan kudu dadi pusat. Klompok kapentingan 7 × 10 nggambarake akeh upaya (kalebu dhewe), kalebu grinding, ngowahi, lan mecah, supaya bisa ngilang 1/16 "saka ngisor gerbong, nanging kanthi sukses. Sing nduwèni alat kasebut cukup logam.

Sanajan ngono, gadget kasebut nggodho, amarga nggabungake alat pemisahan saka kothong kothong nglarani - amarga akeh logam kudu dipateni - lan alat pemisahan dadi kenthel lan kasar. Alat iki lan alat gedhe sing padha nggunakake alat sing wis dipropesional. Yen sampeyan mungkasi mburi, sampeyan mung kudu nggiling tip anyar lan terus. Aku durung rampung, nanging solusi sing paling apik yaiku nggunakake parting frekuensi 5/16 kanthi frekuensi dhuwur, sing mung bisa nggawe wadhah adat kanthi dhuwur sing pas.

Iki liyane 1/2 "alat pemisahan bisnis. Aku rencana kanggo nyetel istirahat piso sajrone sedina.

3

Alat pemisahan lemah

Alat pemisahan sampeyan dhewe ora angel banget, nanging butuh wektu sing suwe lan ngasilake akeh logam lan bledug, amarga akeh logam sampeyan kudu pindhah saka kothong. Ing ngisor iki sawetara gambar khas alat lemah omah. Elinga, alat kasebut tapering saka ndhuwur menyang ngisor (kaya trapezoid sing sempit), lancip saka ngarep menyang mburi, nyedhiyakake safety kanggo sirah sing motong. Sisih paling ndhuwur wis mudhun ing sawetara ewu inci kanggo nyelarasake pojok ndhuwur alat kanthi garis tengah lathe. Yen sampeyan duwe wadhah alat kanthi dhuwur alat sing bisa diatur, sampeyan ora kudu. Mbentuk agul-agul pamisahan ing pinggir alat kasebut ngidini alat kasebut cedhak karo jurang chuck.

4
5
6
7

Clamp workpiece

Pemisahan mesthi kedadeyan cedhak karo jurang chuck - ora luwih saka 1/2 ", luwih becik ora luwih saka 1/4". Pemisahan pemisahan nggunakake tenaga tangen gedhe ing workpiece. Yen pemotongan kasebut adoh banget saka cakar chuck, bahan kerja bisa disingkirake saka chuck.

Nyetel sirah sing dipotong

Kanggo nglereni pemisahan, sisih ndhuwur kudu tepat ing garis tengah lathe, utawa ora luwih saka 0,005 "saka garis tengah. Yen alat kasebut sithik luwih dhuwur, bakal cenderung "menek" bahan kerja; yen kurang sithik, cenderung digali. Tips saka alat kasebut kudu rampung jejeg ing workpiece.

8

Kacepetan lan Feed

Priksa timbal wis ana ing posisi netral, supaya lede ora obah. Saiki kunci kacang setengah ing posisi sing diluncurake supaya gerbong ora obah sajrone pamisah kasebut. Potongan pemisahan kudu digawe kanthi kacepetan sithik; ujar 200-300 RPM utawa malah luwih alon.

Nggawe Motong

Kanthi ujung alat mung ngluwihi permukaan bahan kerja, aktifake lathe. Alon-alon majeng enggal salib nganti tekan alat kasebut wiwit digawe ing logam. Terus maju alat kasebut nganti sampeyan entuk chip tetep ing workpiece banjur coba njaga kacepetan nglereni iki.

9
10

Minangka apike nggunakake minyak sing dipotong kanggo pamisah pamisah lan sampeyan bakal nemokake manawa panas sing diasilake bakal nyebabake asap sing cukup amarga minyak sing nglereni ngobong. Aja nyedhot kumelun kasebut amarga aku yakin ora becik kanggo paru-paru sampeyan, sanajan ora ana bukti sing ujar duwe efek sing ala. Penggemar cilik kanggo nyebarake bisa uga minangka tambahan sing cocog kanggo kerjane.Chatter

Parting asring nyebabake 'chatter'. Yen sampeyan durung nate ngrungokake swara iki, sampeyan bakal gampang ngerteni nalika pisanan. Iku getar, getaran merengo sing bisa goyangake kabeh lan malah nyebabake bisa mindhah ing workbench yen ora bolong. Sampeyan bisa mungkasi chatter kanthi cepet kanthi nyuda tekanan ing alat kasebut. Trik yaiku golek kacepetan sing pas kanggo majokake alat kasebut kanthi sithik chatter.

Mangkene sawetara tips kanggo nyuda chatter:

  • Tip alat kudu cukup cetha
  • Alat ndhuwur kudu tepat ing garis tengah lathe
  • Alat kasebut kudu jejeg menyang potongan karya
  • Gibs slide-slide lan senyawa kudu dadi snug
  • Sadhp kudu dadi snug menyang cara
  • Gunakake kunci gerbong kanggo ngunci sadel
  • Gunakake cairan nglereni
  • Nggawe pendhapat cepet saka geser salib

Rampung Sepotong Pamisah

Terus maju alat kasebut nganti tekan tengah bahan kerja. Nalika sampeyan cedhak, bahan kerja ditundha nganggo batang logam tipis. 

Ati-ati: yen bahan kerja luwih gedhe tinimbang sawetara diameteripun, mburi bahan kerja bisa miwiti ngayunake busur sing mbebayani. Nalika sampeyan nyedhaki pusat, sampeyan bisa uga kudu nyuda kacepetan chuck supaya kabeh aman. Yen sampeyan ora bisa nyumurupi kerjane wiwit mbedhil, mungkasi lathe lan obah workpiece kasebut kanthi serep kanthi tangan.

Pungkasane bahan kerja sing dipotong sampeyan umume bakal ngrampungake kanthi kasar lan tangga logam sing kurang saka mburi.

11

Siji watesan alat pemisahan yaiku diameter karya sing bisa dipisah. Alat sing digambarake ing ngisor iki kurang saka 3/8 ″ lan bisa kerja ing diameter 3/4 ″. Ing gambar sadurunge sampeyan bisa ndeleng manawa pinggiran pakaryan dibunderake amarga nempel ing pundhak alat sing nglereni. Yen sampeyan nggawe tip alat luwih dawa tinimbang udakara 1/2 ″, mula bakal dadi limber banget lan bakal gampang nolak. Dadi ing lathe cilik kaya iki, karya diameter diameter paling gedhe sing bisa dipisahake bisa uga sekitar 1 ″. Kanggo ngilangi gaweyan sing luwih gedhe, sampeyan bisa nggunakake hacksawit cilik nalika nyuda pakaryan kanthi kacepetan sithik. Luwih apik, yen sampeyan duwe bandaw sing bisa dipotong saka logam, gunakake kanggo nyuda karya kasebut. Aku meh nggunakake bandaw gaweyan luwih gedhe tinimbang diameter diameter 1/2 ″.

Langkah pungkasan kanggo masang potongan kasebut ing chuck lan nggawe potongan ngarep kanggo ngresiki mburi. Siji masalah babagan langkah iki yaiku jaws chuck bisa ngrusak bahan kerja sing wis rampung. Yen sampeyan ndeleng kanthi tliti ing gambar sabanjure, sampeyan bisa ndeleng prilaku ing jurang chuck. Kanggo ngindhari hal kasebut, sampeyan bisa mbungkus bahan kerja ing lapisan emory, lan bahan pelindung sing padha, sadurunge ngepit.

12

Maringi Balesan

Alamat email Sampéyan ora dijedulne utāwā dikatonke. Ros sing kudu diisi ānā tandané *

jv_IDBasa Jawa