4 Pangobatan lumahing Logam Umum Kanggo Tanggal 1

Konsep Pangobatan lumahing Logam

Iki nuduhake proses ngganti kondisi permukaan lan properti bagean lan ngoptimalake kombinasi karo bahan matriks kanggo nyukupi syarat kinerja sing wis ditemtokake kanthi nggunakake teknologi anyar modern, kimia, metalurgi lan disiplin perawatan panas.

Klasifikasi Teknologi Perawatan Permukaan Metal

1. Pangowahan lumahing

Komposisi kimia permukaan materi ora kena pengaruh kanthi ngganti mikrostruktur permukaan lan kahanan stres bahan kasebut.

2. Teknologi Permukaan Permukaan

Nambahake bahan anyar ing matriks kanggo mbentuk lapisan alloying.

3. Teknologi film lumahing

Reaksi kimia antara aditif lan matrik kanggo mbentuk film konversi

4. Teknologi Pelapisan Permukaan

Perawatan Lumahing Logam Umum

Pangowahan lumahing Logam

Ngemot cara-cara ing ngisor iki: permukaan hardening, sandblasting, knurling, wire wire, polishing, laser permukaan

Permukaan Harding Logam

Lumahing Hardening

Iki nuduhake jinis metode perawatan panas sing austenitizes lapisan permukaan lan cools kanthi cepet tanpa ngganti komposisi kimia saka baja, supaya bisa nggawe harden.

Sandbternal Metal lumahing

Sandblasting

Lumahing bahan kerja ditrapake partikel wedhi lan partikel wesi, sing digunakake kanggo nambah bagean mekanik lan ngganti negara permukaan. Operasi iki kanthi efektif bisa nambah kekuatan mekanik, nyandhang resistensi, lan ngilangi stres sisa.

Lumahing logam Nggulung

Nggulung

Yaiku kanggo mencet lumahing bahan kerja nganggo roda keras ing suhu ruangan supaya permukaan bahan kerja bisa dikerjakake kanthi bentuk ubah bentuk plastik kanggo entuk permukaan sing akurat lan lancar.

Nggambar kabel saka Lumahing logam

gambar mati
tektur

Kanthi tumindak gaya eksternal, logam dipeksa liwat mati, lan area cross-sectional logam dikompres supaya bisa ngganti wujud lan ukurane. Cara kasebut diarani nggambar kawat. Lukisan kabel bisa digawe dadi pirang-pirang jinis benang, kayata lurus, kriting, gelombang lan benang, miturut syarat hiasan.

Lumahing logam Polishing

polesan

Polishing minangka cara finishing kanggo ngowahi lumahing bagean. Mung bisa entuk lumahing lancar tanpa nambah akurasi pangolahan. Nilai Ra saka permukaan sing polesan bisa nganti 1.6-0.008 um.

Plancaran laser lumahing logam

Pengukuhan Permukaan Laser

Balok laser sing fokus kanggo nggunakake bahan kerja kanthi cepet lan banjur adhem bahan kerja kanthi cepet kanggo entuk permukaan sing keras. Pengukuhan permukaan laser nduweni kaluwihan deformasi cilik, operasi gampang, lan penguatan lokal.

Teknologi Teknologi Lumahing logam

4 Pangobatan lumahing Logam Umum Kanggo Tanggal 2

Kanthi metode fisik, materi aditif ditambahake ing matriks kanggo mbentuk lapisan alloying. Carburizing lan nitriding umume kalebu jinis teknologi kaya iki. Iki nggawe logam lan Infiltrator sing diselehake ing kamar sing padha sing nutup, ngaktifake permukaan logam kanthi pemanasan vakum, lan nggawe karbon lan nitrogen mlebu matrik logam ing bentuk atom kanggo entuk tujuan pengumuman.

Ireng lan Fospating saka baja Lumahing logam

Blackening

Blackening: Film oksida ireng utawa biru diprodhuksi kanggo insulate udhara saka karat bahan kerja.

Blackening

Phosphating: Metode perawatan lumahing elektrokimia kanggo nglindhungi logam dhasar kanthi deposit sing ora larut fosfat ing banyu ing permukaan bahan kerja sing dicelupake ing solusi fosfat.

Kaloro kasebut ora mengaruhi struktur internal bahan kerja. Bentenane yaiku nggawe ireng wesi lan baja bakal nggawe bahan kerja dadi surem, nalika fosfat bakal nambah kekandelan lumahing bahan kerja lan nggawe lumahing lemah. Fosfasi luwih proteksi tinimbang ireng. Blackening umume luwih larang tinimbang fosfat saka rega.

Teknologi Pelapisan Permukaan logam

Lapisan lapisan utawa lapisan dibentuk ing permukaan substrat kanthi metode fisikaokimia. Iki digunakake kanthi nggunakake alat karbida semen.

Lapisan TiN lan Lapisan TiCN ing lumahing Logam

Sawetara microns nglukis TiN materi biasane emas ing alat pemotong kanggo ngethok tembaga sing luwih alus utawa baja karbon sing kurang.

4 Pangobatan lumahing Logam Umum Kanggo Tanggal 3

Ireng TiCN kemul biasane digunakake ing acara kanthi koefisien gesekan cilik nanging syarat-syarat atose keras.

4 Pangobatan lumahing Logam Umum Kanggo Tanggal 4

Ing ndhuwur yaiku introduksi ringkes babagan perawatan permukaan logam. Yen sampeyan duwe informasi luwih lengkap babagan topik iki, tinggalake pesen ing ngisor iki kanggo ngrembug karo kita.

jv_IDBasa Jawa
en_USEnglish zh_CN简体中文 es_ESEspañol hi_INहिन्दी arالعربية pt_BRPortuguês do Brasil ru_RUРусский ja日本語 de_DEDeutsch ko_KR한국어 fr_FRFrançais tr_TRTürkçe pl_PLPolski viTiếng Việt jv_IDBasa Jawa